Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2008,
14.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 1. 2008, 14.51

8 let, 5 mesecev

V Nemčiji velikansko zanimanje za Euro 2008

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Navijači nemške nogometne reprezentance bodo imeli na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici v sklopu "nacionalnega paketa" na voljo približno 15.000 vstopnic.

Zanimanje pa za več kot stokrat prekaša ponudbo, saj je nemška nogometna zveza (DFB) sporočila, da so v dveh tednih dobili že milijon in pol zahtevkov za nakup vstopnic. DFB je 15. januarja odprla spletni portal, prek katerega lahko navijači naročijo vstopnice. Toda glede na veliko zanimanje bodo na koncu srečni le redki izbranci, saj so v slabih dveh tednih dobili že milijon in pol zahtevkov za nakup. "To bo misija nemogoče. Žal bo na koncu le malo srečnežev in hudo nam je, da imamo na voljo tako malo kart," je stisko DFB pojasnil generalni sekretar Wolfgang Niersbach.

Od prirediteljev EP je nemška zveza dobila skupno 21.765 vstopnic za tri tekme v predtekmovanju. Od tega jih bo DFB dala 14.400 v prosto prodajo, ostale pa zadržala sama za svoje potrebe. "Tudi na tem področju, kjer potrebujemo vstopnice za klube, zvezo in pokrovitelje, bo tesno na vseh koncih in krajih. Največja težava so kapacitete," je dejal Niersbach. Nemčija bo dve predtekmovalni tekmi (s Poljsko in Hrvaško) igrala na novem stadionu v Celovcu, ki bo imel med Eurom 30.000 sedežev, tretjo tekmo pa bodo Nemci igrali na Dunaju proti gostiteljem Avstrijcem na stadionu Ernst Happel (50.000).

Pri spletnem nakupu lahko vsak navijač naroči največ štiri vstopnice za posamezno tekmo. Naročila bodo možna do 13. februarja, nato pa bodo opravili žreb, ki bo določil srečne nakupovalce vstopnic. DFB je sporočila, da bo vsak navijač lahko obiskal le eno tekmo, čeprav bi imel pri žrebu morda srečo večkrat, saj želijo na ta način omogočiti ogled tekem v živo kar največjemu številu pristašev nemške ekipe.

Ne spreglejte