Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 2. 2014,
16.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 2. 2014, 16.30

8 let

V Izoli bodo kmalu odprli prenovljeni štadion

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Občina Izola je končala pomemben projekt prenove nogometnega štadiona.

Na objektu so bila izvedena gradbena dela pod vzhodno tribuno ter preplastitev 8000 kvadratnih metrov obstoječe igralne površine z umetno travo visoke kakovosti s certifikatom Mednarodne nogometne zveze (Fifa). V okviru pridobitve uporabnega dovoljenja za izolski stadion so bila izvedena gradbena dela na objektih pod vzhodnimi tribunami, na sami tribuni za zagotovitev varne uporabe objekta ter dela za ureditev sanitarij za invalide, ki jih prej ni bilo. Maja lani so bila gradbena dela končana in stadion je pridobil uporabno dovoljenje še za vzhodni del tribun. Delno uporabno dovoljenje za zahodno tribuno in poslovne prostore je bilo sicer izdano že leta 1990, tako je izolski stadion po 23 letih končno dočakal legalizacijo in izpolnjuje vse formalne pogoje za pridobitev vsakoletne tekmovalne licence Nogometne zveze Slovenije (NZS). Občina Izola je za namen legalizacije mestnega stadiona namenila 53.000 evrov proračunskih sredstev.

Konec leta se je končal tudi projekt preplastitve 8000 kvadratnih metrov obstoječe igralne površine z umetno travo ustrezne kakovosti s certifikatom Fife. Projekt preplastitve je znašal 440.000 evrov, od tega je 70.000 evrov nepovratnih sredstev prispevala Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji, preostanek sredstev pa je zagotovila Občina Izola iz proračunskih sredstev.

Gre za izjemno kakovostno umetno travo z novim sistemom polnila iz plute, ki onemogoča pregrevanje trave v poletnem času, tako da trave tudi v vročih poletnih mesecih ne bo treba hladiti z vodo. Ob pravilnem vzdrževanju je njena življenjska doba med 12 in 15 let. Umetna trava na stadionu bo omogočila večje število športnih aktivnosti, ki ne bodo več odvisne od vremenskih razmer. Prav tako bo nevarnost uničenja površin zelo majhna, kar pomeni, da bo trava vedno v optimalnem stanju za čas poteka uradnih tekmovanj, prav tako pa ne bo povzročala dodatnih stroškov vzdrževanja.

Občina pripravlja tudi projekt osvetlitve štadiona z novimi reflektorji, ki bodo omogočali treninge tudi v večernem in nočnem času. Poleg tega pa pripravlja projekt postavitve nove umetne trave še na dveh pomožnih nogometnih igriščih ob stadionu. Obe igrišči sta trenutno že opremljeni z umetno travnato podlago, ki pa šteje že deset let in njena življenjska doba se počasi izteka. Prav tako travnata površina trenutno ni v skladu s sodobnimi normativi in kriteriji Fife. Obe pomožni igrišči sta sicer dobro opremljeni, imata ustrezno drenažo in razsvetljavo in sta tudi v celoti ograjeni, zato predstavljata velik potencial tako za nogometni kot druge športne klube.

Ne spreglejte