Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2008,
19.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 18. 6. 2008, 19.43

8 let, 5 mesecev

V Domžalah se začenja novo poglavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pri državnih prvakih so v sredo predstavili novega stratega Roberta Pevnika, ki je nasledil Slavišo Stojanoviča in Dejana Djuranovića, ki je prevzel vlogo direktorja. Cilji ostajajo isti.

Šest let so v Domžalah potrebovali, da so klub iz druge lige pripeljali v prvo in dvakrat osvojili državni naslov ter enkrat slovenski Superpokal Telekom Slovenije. Od trojice, ki je klub pripeljala v sam vrh slovenskega leta v zadnjih letih, je ostal le še predsednik Stane Oražem, ki je ob sebi sestavil novo, motivirano in željno dokazovanja ekipo. To sta trener Robert Pevnik in direktor Dejan Djuranovič.

"Za mano so naporni dnevi, ampak v končni fazi se je izplačalo, saj smo sprejeli dolgoročne rešitve. To pomeni, da bomo tudi v prihodnje vodili uspešno domžalsko zgodbo. Kar se tiče ciljev, ostajajo isti kot v minuli sezoni. To pomeni uvrstitev v vrh državnega prvenstva. Drugi cilj je ponuditi možnost za uveljavitev mladih igralcev iz naše zelo uspešne nogometne šole, saj nekateri že zelo resno trkajo na vrata prve ekipe. Tretji cilj pa uspešno uveljavljamo že nekaj časa, in to je omogočiti prestope uspešnim igralcem članskega moštva. To so naši glavni trije cilji," je smernice kluba za prihodnjo sezono navedel predsednik Stane Oražem.

Oražem: Potrebno je bilo na novo premisliti

Prvi mož Domžal se je v nadaljevanju dotaknil tudi najbolj aktualne novice in sestavljanju kadrovske križanke: "Po odhodu Slaviše in Nenada je bilo potrebno vse skupaj na novo premisliti in se odločati, v katero smer izbirati. Moja prva misel in vodilo je bilo, da najprej ponudim priložnost vsem tistim, ki so do sedaj veliko prispevali klubu in bili soudeleženi z doseženimi rezultati. Logično je, da nato pride tudi druga misel, in takrat sem preveril tudi druge možnosti, a jih v resnici ni bilo veliko. V medijih je krožilo nekaj imen, uradno pa sem se pogovarjal le s tremi ljudmi. Izbor trenerja pač ne more potekati kot izbor za miss Slovenije, kjer bi jih postavili v vrsto in izbirali po videzu. Na koncu se je izkazalo, da je prva misel najboljša misel. Tako smo pristali pri sedaj že znani zasedbi. Dejan Djuranovič je bil pripravljen hitro sprejeti nov izziv. Tako se bo sedaj poleg dela, ki ga je počel doslej na igrišču, spopadel še z vlogo športnega direktorja. Ta funkcija bo v prihodnje nekoliko drugačna. On postaja 'team manager' v tistem pravem pomenu besede. To pomeni, da ostaja tudi na klopi in bo svojo (trenersko) željo lahko nadaljeval. Nova velika kvaliteta, ki jo dobivamo, pa je naš glavni trener Robert Pevnik. Zakaj on? Sam sem dejal, da smo ga samo posodili Dravi, predvsem na njegovo željo. Logično je, da glede na uspehe, ki jih je imel v okviru mladinskega nogometnega centra, si zasluži priložnost za dokazovanje. Glede na to, da je eden pomembnejših ciljev predvsem dajanje priložnosti našim mladim fantom, jih ravno on pozna zelo dobro," je bil izčrpen prvi mož domžalskega kluba.

Djuranovič: Ekipa je skoraj v celoti formirana

Zanimivo bo spremljati, kako se bo v vlogi direktorja znašel Dejan Djuranovič, ki je v klubu že pet let. Tokrat vstopa v administrativne vode, kjer je pred njim velik pečat že pustil Nenad Protega. "Odločitev o novi vlogi zame ni bila zelo težka. Po spremembah, ki so se zgodile in ponudbi, ki mi jo je dal predsednik, sem se hitro odločil in sprejel izziv. Nadaljeval bom s trenerskim izobraževanjem in želim biti bližje ekipi. Obseg dela bo sedaj povečan. Ekipa ostaja v 80 odstotkih nespremenjena, kar pomeni, da imamo še naprej kvalitetno ekipo in lahko pridemo do zastavljenih ciljev. To je seveda ubranitev naslova prvaka, a ni imperativ. Trener prihaja iz naših vrst, pozna veliko mladih fantov, ki bodo priključeni. Zelo dobro je seznanjen tudi s prvo ekipo. Cilji in želje ostajajo visoki," so bile prve besede Djuranoviča v novi vlogi, ki se je nato dotaknil tudi igralskega kadra: "Kot sem dejal, ekipa je skoraj v celoti formirana, dogajale pa se bodo seveda še spremembe. Videli bomo, kaj še potrebujemo in kaj bi se dalo še dopolniti."

Pevnik: Moštvo dvigniti na še višji nivo

Še največje presenečenje pri Domžalah je bilo imenovanje Roberta Pevnika kot trenerja.

Slednji veliko izkušenj z vodenjem članske ekipe nima, a je pri Dravi pokazal, da gre za perspektivnega stratega. "Nisem preveč razmišljal. Mesto trenerja sem sprejel tudi zato, da dokažem, da sem lahko samostojen trener v prvi slovenski ligi. Imam to kvaliteto, da moštvo dvignem na še višjo raven. Kako bom to naredil, naj ostane v moji glavi."

Elsner: Nisem se bal

Nekaj besed je spregovoril tudi kapetan Luka Elsner: "Veseli me, da smo se iz počitnic vrnili v tej družbi. Veseli me tudi, da je klub obdržal stabilnost. Najbolj pomembno je, da novi ljudje poznajo igralce in domžalsko območje. Zato smo toliko bolj mirni pred začetkom priprav. Sam dobro vem in poznam kvaliteto igralskega kadra, zato se nisem v nobenem trenutku bal, da bodo Domžale imele nižje ambicije. Pred nami je kratko obdobje priprav in nato začenjamo novo poglavje. Upam, da tako uspešno kot je bilo doslej."

Trije odšli, en prišel

Od igralcev so odšli prvi strelec lige v minuli sezoni Dario Zahora (ima konkretne ponudbe), Dražen Žeželj (SAK) in Siniša Janković (Nafta). Kar se tiče prihodov, je do sedaj novinec le Miha Novak iz kranjskega Triglava, v igri pa so še nekatera imena.

Domžale sta zapustila tudi pomočnik trenerja Martin Magister (ima ponudbe iz tujine) in Safet Hadžič, zato v klubu že iščejo naslednika. Filip Filipovski pa ostaja trener vratarjev. Priprave bodo Domžalčani opravili v Duplici, Brežicah in na Ptuj. Prva uradna tekma jih čaka 9. julija proti pokalnemu prvaku Interblocku v Superpokalu Telekoma Slovenije. Šestnajstega julija pa bo na sporedu že dvoboj prvega predkroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Ne spreglejte