Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 8. 2008,
21.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 24. 8. 2008, 21.32

8 let, 5 mesecev

V Domžalah boleča zaušnica za Interblock

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Domžal so v 6. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Interblock s 4:0 (1:0) in si novimi tremi točkami ohranil vodilno mesto. Ljubljančani so na repu razpredelnice.

Interblock je v Domžalah spisal in odigral še en del nadaljevanke nogometnih neuspehov v sezoni 2008/09, ki bi ga lahko na hitro poimenovali "Četrti zaporedni poraz". Že res, da je bil tokrat njegov tekmec kar državni prvak, toda predstava po mnenju mnogih enega favoritov prvenstva je spet spominjala na vse prej kot ambiciozno.

Domžalčani so namreč pokazali precej več idej, priložnosti, ne nazadnje pa so tudi dosegli zadetke, ki so jih spet popeljali na vrh lestvice. Povsem drugače je pri edinem ljubljanskem prvoligašu, saj je z brezidejno igro v šestih tekmah zbral bori dve točki in je tako na zadnjem mestu z razliko v golih 5:13.

Gol Zatkoviča, poškodba Breziča

Domžalčani so bili ves prvi polčas boljši tekmec in si priigrali nekaj priložnosti. Najprej je previsoko streljal Aljančič v sedmi minuti, ki je tudi sicer vnašal nekaj zmede v kazenski prostor Interblocka s številnimi podajami. A te niso obrodile sadov. Zato pa jo je kombinacija Kirma in Zatkoviča. Slednji je v 21. minuti na levi strani kazenskega prostora Ljubljančanov našel Kirma, ta je žogo vrnil v sredino, kjer jo je odbil Ntame. Toda na pravem mestu se je znašel Zatkovič, ki je z dobrih 20 metrov matiral nekdanjega domžalskega vratarja Strajnarja.

Domači strateg Robert Pevnik je moral že v 28. minuti poseči po prvi menjavi, saj je zaradi poškodbe stegenske mišice iz igre moral Brezič, zamenjal pa ga je Juninho. To pa ni imelo nikakršnega vpliva na sam potek tekme. Igra brez pravih priložnosti se je nadaljevala do konca polčasa in tudi globoko v drugi polčas. Ekipi sta prodrli le do kazenskega prostora, tam pa so napadalci preveč oklevali ali pa sploh niso prišli do žoge, tako da obe obrambi niti nista imeli pretežkega dela.

Dokončen polom gostov

V 64. minuti je bolj zanimivo dogajanje napovedal Benko, ki se je po podaji Kirma znašel sam sedem metrov od Interblockovih vrat, streljal z glavo, toda izkušeni Strajnar je z izjemno obrambo preprečil povišanje vodstva. Stratega Pevnik in Alberto Bigon sta skušala učinkovitost popraviti z menjavami. Tako je Pevnik namesto mladega Čavuševića vpoklical prav tako mladega Krcića, Bigon pa se je odločil Zeljkovića in Rendulića menjati z Jukanom in Grabusom.

Osvežitev se je bolj izplačala gostiteljem, saj so ti med 71. in 76. minuto odločili tekmo. Najprej je v 71. minuti Kirm izvedel prosti strel, na prvi vratnici je bil najspretnejši Knezović in zadel za 2:0, pet minut pozneje pa je prednost povišal Juninho, ki je žogo mojstrsko s 35 metrov in s pomočjo prečke poslal čez golovo črto. Za pravi polom Ljubljančanov je v 85. minuti s svojim drugim golom na tekmi z roba kazenskega prostora poskrbel Zatkovič po podaji Krcića. Enega redkih strelov so gosti sprožili že v sodnikovem podaljšku, a je strel Zahore Brljak obranil.


Fotoutrinki s tekme:















Ne spreglejte