Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 8. 2008,
15.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 16. 8. 2008, 15.12

8 let, 5 mesecev

Urbanč: Primorje mora pasti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši MIK CM Celja bodo v 5. krogu PrveLige Telekom Slovenije v soboto doma pričakali Primorje. Ajdovce vodi nekdanji celjski strateg Pavel Pinni, zvezni igralec Celjanov Dejan Urbanč pa ...

... je v pogovoru za spletno klubsko stran strnil pričakovanja pred prihodom Primorja. Celjani so v sezono 2008/09 štartali zelo dobro, saj so po štirih tekmah tik pod vrhom prvenstvene lestvice. Pred njimi sta le Nafta in Domžale.

''S soigralci smo z začetkom tekmovalnega leta zadovoljni, pridno zbiramo točke, kar je najbolj pomembno,'' priznava Dejan Urbanč, zaenkrat z dvema zadetkoma najboljši strelec ''rumeno-modrih'' v tej sezoni, ki vseeno ni pozabil izpostaviti zadnjega obračuna z Nafto: ''Prejšnji konec tedna bi lahko iztržili več, morali bi, a to je zdaj za nami. Vsi smo osredotočeni na Primorje, ki ga moramo premagati, že iz vidika, ker tekmo igramo pred domačimi gledalci. Cilj so tri točke, Primorje mora pasti,'' je bojevito napovedal nekdanji slovenski mladi reprezentant.

Lovrečič prvič za Celjane?

Ajdovce je poleti okrepil prav nekdanji trener ''grofov'' Pavel Pinni, ki v Celje ni prinesel pričakovanih rezultatov. ''Letos se je ekipa prvič po dolgem času res korenito spremenila, kar nekaj nosilcev igre se je zamenjalo, tako da dvomim, da bo Pinniju poznavanje NK Celja kaj mnogo pomagalo. Malo že, vendar to ne bi smelo biti odločilno,'' je na temo svojega bivšega trenerja pripomnil Urbanč. Omeniti velja, da ima celjski strateg Slaviša Stojanovič v teh dneh kar precej dela, koga uvrstiti v ekipo, saj je število odsotnih relativno visoko – Andjelkovič in Gobec imata prepoved nastopa zaradi rdečih kartonov na zadnji tekmi, Štraus je poškodovan, kakor tudi Biščan, le da slednji nekaj odstotkov možnosti za nastop ima, bržkone pa začasnega certifikata (zanj je MIK CM Celje zaprosilo zaradi težav pri pridobivanju stalnega) do sobote ne bo prejel niti Puš. Bolj razveseljivi novici za Celjane sta, da je zdravstvene težave odpravil Kačičnik, ki je igral že na prijateljski tekmi proti Triglavu, svoj prvi nastop v ''rumenem-modrem'' dresu pa bo bržkone zabeležil Anej Lovrečič, ki že ima urejene papirje.

Ne spreglejte