Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 6. 2009,
8.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 2. 6. 2009, 8.56

8 let

Uradno: Pellegrini novi trener Reala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čilski strokovnjak Manuel Pellegrini je tudi uradno postal novi glavni trener španskega nogometnega prvoligaša Reala iz Madrida, je potrdil klub na svoji spletni strani.

Pellegrini je s kraljevim klubom podpisal dveletno pogodbo, novi-stari predsednik Florentino Perez pa ga bo danes na stadionu Santiago Bernabeu predstavil medijem.

Pellegrini, ki je doslej vodil ekipo Villarreala, je tako na čelu madridske zasedbe nasledil Španca Juandeja Ramosa, ki je sredi lanskega decembra sklenil polletno pogodbo. Za zdaj še ni znano, koliko je moral Real odšteti Villarrealu - Pellegrini je imel s prejšnjimi delodajalci veljavno pogodbo do sezone 2010 -, a španski mediji ocenjujejo, da gre za okoli štiri milijone evrov.

Petinpetdesetletni čilski trener je letos popeljal Villarreal do petega mesta v domačem prvenstvu primera division, v petih letih za krmilom "rumene podmornice" pa je ekipo dvakrat vodil tudi v ligo prvakov; leta 2006 celo do polfinala, letos pa do četrtfinala - obakrat je bil za Villarreal usoden Arsenal.

Prišel tudi Zinedine Zidane

Pellegrini pa ni edina Perezova nova okrepitev; pridružil se je novemu prvemu svetovalcu kluba, nekdaj legendarnemu francoskemu nogometašu Zinedinu Zidanu, ki je sprejel ponudbo in bo Realu pomagal z nasveti.

Zidane je od 2001 do 2006 tudi igral za "galaktično" madridsko zasedbo. Nekdanji argentinski napadalec in trener Jorge Valdano pa je novi generalni direktor.

Za zdaj Perez še ni napovedal novih okrepitev igralskega kadra, ki bodo kmalu sledile, a lokalni mediji špekulirajo, da naj bi se Realu že za naslednjo sezono pridružili zvezdniki Manchester Uniteda Portugalec Cristiano Ronaldo, Liverpoola Španec Xabi Alonso in Milana Brazilec Kaka.

Ne spreglejte