Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2012,
2.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Willian Juventus Mircea Lucescu

Sreda, 3. 10. 2012, 2.31

8 let

Ukrajinci prepričani, da bi morali zmagati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Šahtarju gre v tej sezoni odlično. Da je v dobri formi, je dokazal tudi v torek v ligi prvakov. Remiziral je na zahtevnem gostovanju v Torinu, kjer bi lahko z malce več sreče tudi zmagal.

''Zaslužili bi si zmago. Napadali smo Juventus, priigrali smo si kar nekaj priložnosti, iz katerih bi morali iztržiti več, kot smo,'' je takoj po tekmi povedal trener Šahtarja Mircea Lucescu, vodilnega kluba vse močnejše ukrajinske lige, ki poraza v vseh tekmovanjih ne pozna že 26 tekem zapored. Izkušeni romunski ima prav. Ukrajinski prvaki so namreč vodili, imeli pa kar nekaj priložnosti, da bi po hitrem izenačenju italijanskega prvaka zabili zmagoviti gol. Med drugim je Brazilec Willian tik pred koncem tekme zatresel prečko. A tudi z remijem na zahtevnem gostovanju pri Juventusu, ki je že leto dni praktično nepremagljiv, so seveda zadovoljni. ''Točka na tekmi proti Juventusu je lep uspeh. Po tej tekmi smo še toliko bolj samozavestni pred nadaljevanjem sezone. Komaj čakamo, da se s Torinčani pomerimo še pred našimi navijači. Neporaženi smo že dolgo časa, imamo odlično ekipo in igralce, ki so že dolgo časa skupaj,'' je še povedal Lucescu. Kot da bi želel opozoriti, da lahko Šahtar v tej sezoni v Evropi stori še korak dlje.

Tudi Torinčani so zadovoljni s tem, kar so dosegli. Pred novinarje je po tekmi spet stopil pomočnik trenerja Antonia Conteja, ki je kaznovan. ''Zaostajali smo, a smo se zelo dobro odzvali in se vrnili v igro, kar je vsekakor dobro. Vedeli smo, da nam ne bo lahko, čeprav so nekateri pričakovali, da bomo zlahka zmagali. Naša skupina je zahtevna. Morali se bomo še kako potruditi, da bomo napredovali. V ligi prvakov je vsak nasprotnik zahteven, Šahtar pa tako ali tako sodi med ekipe, ki imajo veliko izkušenj in redno igra v tem tekmovanju. Lahko smo zadovoljni,'' je povedal Massimo Carrera.

Juventus ima po dveh tekmah v ligi prvakov, v katero se je vrnil po nekajletni odsotnosti, dve točki in bo bil velik boj s Šahtarjem in evropskim prvakom Chelseajem za napredovanje v nadaljnje tekmovanje.

Ne spreglejte