Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
18. 4. 2008,
16.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 4. 2008, 16.24

8 let

Travner: Petič zapored preprosto ne smemo izgubiti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjani so v zadnjih štirih tekmah štirikrat izgubili. V klubu vre in jasno je, da bi poraz v 29. krogu PrveLige Telekom Slovenije, v katerem se bodo merili proti Interblocku, še bolj poglobil krizo.

Na začetku sezone so Celjani pod vodstvom Pavla Pinnija krojili vrh prvenstvene razpredelnice in kdo bi si mislil, da bodo pol leta kasneje v tako globoki krizi, da se bodo borili celo za obstanek. Zgodilo se je prav to. V minulem krogu PrveLige Telekom Slovenije so izgubili še četrtič zapored in si s ptujsko Dravo trenutno delijo predzadnje mesto, ki ob koncu sezone vodi v kvalifikacije za obstanek v prvi ligi. V 29. krogu se bodo pomerili z Interblockom, ki se bori za vrh. Točke bodo nujne. V klubu vre in sredi tedna je bila sklicana izredna novinarska konferenca, na kateri so govorili predsednik, trener in kapetan kluba. Pinni ostaja za krmilom celjske barke, v klubu pa so za glavne krivce označili igralce. ''Dejstvo je, da smo mi najbolj krivi. Smo v položaju, ko je vrag vzel šalo. Ne smemo si več privoščiti spodrsljaja. Ni važno, kako, toda morali se bomo izvleči iz stanja, v katerem smo,'' pravi Jure Travner.

Toda nasproti bodo stali ljubljanski nogometaši, ki so kljub porazu v zadnjem krogu proti Nafti v odlični formi. V borbi za Evropo bodo Šiškarji naredili vse, da iz Celja prinesejo poln izkupiček. ''Zavedamo se, da se bomo za točke borili proti odličnemu klubu. Toda morali se bomo reševati, kakor vemo in znamo. Niti v najhujših nočnih morah si ne bi mogli zamisliti, da se bomo znašli v položaju, v katerem smo, a to se je zgodilo in zdaj moramo narediti vse, da se iz njega rešimo. Predvsem moramo začeti igrati bolj borbeno in bolj odgovorno. Na tem moramo graditi in verjamem, da nam bo uspelo. Gre za biti ali ne biti. Petega zaporednega poraza si preprosto ne smemo privoščiti,'' je še dodal Travner.

Tekma, ki bo v areni Petrol, se bo začela v soboto ob 20. uri. V tej sezoni sta se moštvi pomerili trikrat. Enkrat je zmagal Interblock (2:1), dvakrat pa je bil izid izenačen (1:1 in 1:1).

Ne spreglejte