Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
2.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Chelsea Arsenal Barcelona PSG NK Maribor NK Maribor Juventus Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Manchester City Monaco Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Zlatan Ibrahimović

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 2.34

8 let

To bo še vroče: PSG - Chelsea, Man City - Barcelona

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Žreb parov osmine finala lige prvakov je poskrbel za ogromno zanimivih obračunov. Man City izziva Barcelono, PSG se bo pomeril s Chelseajem. Mariborski znanec Schalke bo stopil nasproti Realu.

Favoriti za evropsko krono še naprej ostajajo branilec naslova Real, Barcelona, Chelsea in Bayern, ki se jim je želela izogniti večina tekmecev, v skupini nenosilcev pa so bili največjega spoštovanja deležni Manchester City, PSG in Arsenal. Ker se v osmini finala ne moreta srečati kluba iz iste države oziroma skupine, v kateri sta se v tej sezoni že pomerila, se je krog morebitnih kandidatov nekoliko skrčil, vseeno pa je poskrbel za kopico poslastic, ki bodo v uvodu spomladanskega dela razvajale zaljubljence v nogometno igro.

Nosilci bodo na povratnem dvoboju osmine finala računali na pomoč domačega občinstva, to pa je pomemben podatek, s katerimi se bodo tolažili tudi navijači Barcelone in Chelseaja. Katalonski velikan se bo pomeril z angleškim prvakom. Manchester City se je med 16 najboljših prebil skozi šivankino uho, sredi februarja, ko se bo nadaljevala evropska sezona, pa bi lahko pokazal že veliko bolj suveren obraz, kot ga je v uvodnih štirih krogih skupinskega dela, ko je zbral le dve točki. Zanimivo je, da nesramno bogati City skuša posnemati Barcelono, saj se je na Otok podalo kar nekaj pomembnih operativnih delavcev Barcelone, tudi nekdanji tehnični direktor Txiki Begiristain.

Strateg Chelseaja Jose Mourinho je pred žrebom napol v šali, napol zares povedal, da bi se najraje pomeril s Parižanom. Razlog? Geografska bližina, manjši stroški za navijače in pa kakovosten tekmec, ki bo dobro motiviral njegove izbrance. Usoda se je poigrala s Portugalcem, zdaj se bodo modri res pomerili z vročo francosko zvezdniško ekipo, ki ji poveljuje Zlatan Ibrahimović, velik in odkrit občudovalec Mourinhovega dela. To bosta posebni tekmi tudi za najdražjega branilca na svetu, Brazilca Davida Luiza, ki je dres londonskega kluba zamenjal s pariškim.

Real Madrid se bo pomeril z mariborskimi znanci

Real Madrid se bo srečal s Schalkejem, ki je vlak za osmino finala lovil in srečno ujel v Ljudskem vrtu. Beli baletniki, ki jim gre v tej sezoni imenitno na vseh frontah, veljajo za ogromnega favorita, hkrati pa jih naprej žene motiv, da bi postali prvi, ki bi v ligi prvakov ubranili naslov evropskega prvaka.

Generalni sekretar Evropske nogometne zveze (Uefa) Gianni Infantino je vsem udeležencem zaželel veliko sreče in napovedal veliko spektakularnih srečanj do sklepnega dejanja, ki ga bo 6. junija gostila nemška prestolnica. Pri žrebu je pomagal ambasador finalnega dvoboja Karl-Heinz Riedle. Nekdanji nemški reprezentant, ki je pred 17 leti do evropskega naslova popeljal Borussio Dortmund, je kot častni gost predstavljal Berlin. Sklepno dejanje lige prvakov bo namreč prihodnje leto na olimpijskem štadionu v Berlinu, ki je pred osmimi leti gostil finale svetovnega prvenstva. Če bi se nemški prvak Bayern uvrstil v finale, bi ravno v Berlinu dočakal 300. evropsko tekmo v klubski zgodovini. Nekdanji napadalec rumeno-črnih se je nasmehnil, ko je združil ravno kroglici Juventusa in Borussie, tekmecev iz finala pred 17 leti, ki so ga v svojo korist presenetljivo dobili nogometaši nemškega kluba in šokirali Evropo.

Oblakov Atletico proti Bayerju iz Leverkusna

Eden izmed velikih favoritov je tudi Bayern München, ki se bo pomeril z ukrajinskim izzivalcem. Šahtar je deležen ogromnega spoštovanja, saj je v nevzdržnih in nehvaležnih razmerah, daleč od svojega Donecka, navduševal v ligi prvakov, z devetimi zadetki pa je najbolj blestel Brazilec Luis Adriano. Obrambo BATE je premagal osemkrat, kolikokrat bo Bayernovo, ki v tej sezoni v nemškem prvenstvu sploh še ni doživela poraza?

Atletico Madrid ima v svojih vrstah tudi Jana Oblaka, ki ne more biti preveč zadovoljen z dozdajšnjim potekom sezone, saj je branil le na dveh tekmah. Na srečanju lige prvakov v Pireju, ko je Atletico izgubil z 1:3, a ga to ni zmotilo do napredovanja in končnega prvega mesta, ter na dvoboju španskega pokala proti nižjeligašu. Bo Škofjeločan prejel priložnost prihodnje leto, ko se bo španski prvak pomeril z nemškimi lekarnarji, Bayerjem iz Leverkusna?

Na papirju sta najmanj atraktivna para osmine finala Arsenal – Monaco in Basel – Porto. Zanimivo je, da se bo Arsene Wenger pomeril s klubom, pri katerem se je v domovini podal med trenerske zvezdnike. Topničarji so štirikrat zapored obstali v osmini finala, zdaj se jih je žreb nekoliko usmilil in jim za tekmeca ni namenil enega izmed osrednjih favoritov za naslov. Svoje načrte pa ima tudi Monaco, ki je v skupinskem delu prejel le en zadetek ter izenačil absolutni rekord lige prvakov. Basel, strup za angleške klube, saj je v zadnjih sezonah kot za stavo premagoval oziroma izločal Manchester United, Tottenham, Chelsea, pred kratkim pa še Liverpool, se bo odpravil na Portugalsko, ki jo v osmini finala zastopa le še en predstavnik.

Ne spreglejte