Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 12. 2008,
14.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 4. 12. 2008, 14.19

8 let, 5 mesecev

Sulejmanovič o Mariboru in Pokornu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Kapetan Rudarja Almir Sulejmanovič je na nedeljski tekmi s Celjani doživel dvojni šok. Velenjčani so ostali brez točk, po dvoboju pa je bil deležen še ostrih kritik Jalna Pokorna ...

Izkušenega Velenjčana so kritike, izrečene z naslova nekdanjega klubskega soigralca pri litovskem Atlantasu, zelo prizadele. Vse naj bi zakuhal prekršek v 59. minuti, po katerem je moral Jalen Pokorn zaradi poškodbe kolenskega sklepa zapustiti igro. Nekdanji slovenski reprezentant je prepričan, da ga je kapetan Rudarja poškodoval namerno (oba sta trčila v boju za žogo), saj naj bi dvignil podplat v koleno. Z neposrednimi obtožbami je povzdignil zanimanje številnih slovenskih medijev. ''Priskrbel sem video posnetek. V petek dopoldan naj ljudje sami ocenijo, ali je šlo za namero ali ne. On je v svojem pismu napisal, da sem dvignil podplat v koleno ... Naj ljudje sami ocenijo,'' je v uvodu za Sportal povedal Almir Sulejmanovič, ki ga zaradi omenjenih kritik zadnje dni muči nemiren spanec.

Vedno pošten in korekten

''Seveda mi ni vseeno, da nekdo v javnosti blati moje ime. Sploh nekdo, ki ga že dolgo poznam. Vedno sem bil pošten in korekten. Nikoli ni bil moj namen, da bi koga poškodoval. Navsezadnje sem bil tudi sam pred kratkim tri mesece poškodovan, tako da mi je povsem jasno vse, kar je v pismu navedel o zdravljenju, plačilu …,'' je dejal 30-letni branilec, ki ga je Pokornova kritika (zanjo je izvedel v torek) zelo šokirala. ''Sploh nisem vedel, da je poškodovan. Mislil sem, da je bil zamenjan zaradi slabe igre. Po njegovi menjavi so Celjani tudi preobrnili rezultat,'' je še dodal in poudaril, da je skušal Pokorna večkrat poklicati in se z njim o nastali ''aferi'' osebno pogovoriti. Njegovi klici na drugi strani niso dočakali sogovornika, ni šlo tudi preko posredovanja kapetana Celjanov Aleksandra Šelige. ''Junaka'' omenjenega trka iz 59. minute na celjski tekmi sta se končno pogovorila v sredo zvečer, ko ga je poklical član Stojanovičeve čete. ''V njegovem glasu sem zaznal smeh. Kot da se bi mi posmehoval ... To me je pošteno razjezilo,'' je še pojasnil Velenjčan in v nadaljevanju raje spregovoril o lepši temi, sobotnem spektaklu na štadionu Ob jezeru.

V soboto pričakujem zmago

Jesenski del tekmovalne sezone 2008/09, ki je Velenjčane znova pozdravila v prvoligaški druščini, se bo zaključil z domačo tekmo proti vodilnemu klubu iz Maribora. ''Pričakujem polne tribune in dosti mariborskih navijačev, ki so pokazali, da so zelo zvesti in bodo zagotovo prišli pozdraviti jesenski naslov. Seveda pa bodo prišli tudi naši navijači, tako da bo to pravi spektakel. Pričakujem dobro igro obeh ekip ter našo zmago,'' je napovedal Sulejmanovič razplet sobotne tekme v Velenju. Zaveda se, da njegovih soigralcev ne čaka lahka tekma.

''Maribor je zasluženo na prvem mestu. V tej sezoni smo z njim še vedno izgubili, a vedno na tesno. Potrebujemo kanček sreče, ki bi jeziček na tehtnici prevesil v naš prid. Na dosedanjih tekmah z Mariborom, tudi v pokalu, smo imeli svoje priložnosti, a nam je v končnih minutah popustila zbranost. Moramo jo držati vseh 90 minut in odigrati maksimalno,'' je razkril del taktičnega načrta.

Vprašljiv nastop Cipota

Prepričan je, da bo trener ''knapov'' Marijan Pušnik postavil dobro taktiko. ''Dobro se bomo pripravili na igro. Maribor je zelo dober kot celota. Njegovi igralci dobro stojijo na igrišču, še posebej pa so nevarni s prekinitev. Naš 'bivši' član Pavlovič je pokazal, da ima zelo dober predložek kot tudi udarec. V prekinitvah bo potrebno posvetiti pozornost Džiniču, v dobri formi je tudi Tavares ...,'' je našteval največje adute jesenskih prvakov, ki bodo po dolgem času ''prvi'' polčas prvenstva zaključili na samem vrhu.

Glede igralskega kadra je za tekmo z ''vijolicami'' zaenkrat vprašljiv le nastop Fabijana Cipota, ki se še dobro spominja preživetih let v Ljudskem vrtu. Dan pred tekmo s Celjem je občutil nelagodno bolečino v križu. Slednje je vedno manj, tako da bo izkušeni Prekmurec v soboto najverjetneje že med kandidati za srečanje. Rudar v tem krogu nima kaznovanih igralcev.

Ne spreglejte