Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
15. 1. 2020,
19.46

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Eden Hazard Real Madrid

Sreda, 15. 1. 2020, 19.46

4 leta, 3 mesece

Eden Hazard

Sto milijonov evrov vreden nakup Reala priznal: Res je. Bil sem debel.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Eden Hazard | Ko je lani poleti po 100 milijonov evrov vrednem prestopu žongliral na Santiagu Bernabeu in se predstavil navijačem Reala, je imel Eden Hazard, kot je priznal zdaj, pet kilogramov preveč. | Foto Reuters

Ko je lani poleti po 100 milijonov evrov vrednem prestopu žongliral na Santiagu Bernabeu in se predstavil navijačem Reala, je imel Eden Hazard, kot je priznal zdaj, pet kilogramov preveč.

Foto: Reuters

Poškodovani zvezdnik Reala, za katerega so Madridčani lani poleti Chelseaju odšteli sto milijonov evrov, Belgijec Eden Hazard, je v času okrevanja po poškodbi, zaradi katere ne igra že dva meseca, dal intervju za belgijsko revijo Sport/Foot in poskrbel za nekaj odmevnih izjav. Izstopa predvsem ena.

"Res je. Ne morem lagati. Bil sem debel," je Eden Hazard povedal o očitkih, da ima težave s čezmerno težo. Kilograme je pridobil po nekaj ne preveč uspešnih nastopih v majici Reala, katerega navijači so od enega od najboljših evropskih nogometašev zadnjih let po drugem najdražjem nakupu v zgodovini kluba pričakovali veliko več, kot so dobili.

"Ko sem na počitnicah, sem na počitnicah. Poleti sem pridobil pet kilogramov. Sem eden od tistih ljudi, ki hitro pridobijo kilograme, a jih hitro tudi izgubijo," je nadaljeval zvezdnik, ki je prejšnji teden dopolnil 29 let.

"Ko sem igral za Lille, je bila moja idealna teža 72 kilogramov. Potem sem pridobil mišično maso in tehtal 75 kilogramov. Ko imam slab dan, lahko tehtam 77 kilogramov. Poleti sem se nekoliko zredil in v Real prišel z 80 kilogrami, a sem v desetih dneh shujšal," je še povedal Hazard in poskrbel za izjave, ki marsikateremu navijaču Reala verjetno ne bodo najbolj všeč.

Njegova statistika pri Realu: 13 nastopov, 984 minut, en gol in štiri asistence | Foto: Reuters Njegova statistika pri Realu: 13 nastopov, 984 minut, en gol in štiri asistence Foto: Reuters

Služi milijone, a na priprave pride predebel?

Od profesionalca, ki na teden brez dodatkov zasluži več kot 200 tisoč evrov, verjetno tisti, ki služijo tisoč evrov na mesec in nekdaj odstotkov letne plače odštejejo za to, da bi ga gledali, pričakujejo vsaj osnovno. Da bo na priprave prišel brez odvečnih kilogramov. Toliko bolj, če gre za prve priprave po enem od najdražjih prestopov v zgodovini nogometa.

Sploh zdaj, ko nekdanji zvezdnik Chelseaja in Lilla ni še niti najmanj upravičil druge najvišje odškodnine Reala v zgodovini, ta je le za milijon evrov nižja od rekordne, 101 milijona evrov za Garetha Bala Tottenhamu leta 2013, bi lahko šle njegove besede marsikomu v nos.

Njegovo polletno obdobje pri Realu je za zdaj prineslo razočaranje. | Foto: Reuters Njegovo polletno obdobje pri Realu je za zdaj prineslo razočaranje. Foto: Reuters

Za zdaj bolj malo prometa in tudi malo glasbe

Hazard je že tako zamudil prvih pet tekem Reala v novi sezoni, ker je bil poškodovan. Potem je manj kot tri mesece igral, a ni navduševal, in se spet poškodoval. V 13 nastopih za Real v tej sezoni je zabil le en gol (pri prvenstveni zmagi nad Granadi s 4:2), na katerega je čakal pet tekem, prispeval pa je še štiri asistence.

Od konca novembra lani pa zaradi poškodbe spet ne igra. Vrnil naj bi se čez približno dva tedna. Hazard in strokovno vodstvo Reala, pri katerem ima glavno besedo seveda Zinedine Zidane, naj bi načrtovali, da bo pripravljen za veliki madridski derbi v španskem prvenstvu, ko se bosta 1. februarja pomerila Real in Atletico Jana Oblaka.

Izjava nekdanjega soigralca, ki ga je še bolj spravila v zadrego

Z Johnom Obijem Mikelom sta za Chelsea skupaj igrala pet let. | Foto: Reuters Z Johnom Obijem Mikelom sta za Chelsea skupaj igrala pet let. Foto: Reuters Ravno na dan, ko je v nogometnem svetu zakrožilo priznanje Hazarda, da je k Realu prišel z odvečnimi kilogrami, je za BeIN Sports spregovoril njegov nekdanji soigralec iz dni pri Chelseaju John Obi Mikel in na njegov račun izrekel nekaj besed, ki Belgijcu v tem kontekstu zagotovo ne bodo koristile.

"Najbolj len nogometaš, s katerim sem igral, je bil Hazard. Sploh ni rad treniral. Medtem ko smo mi trenirali, nas je gledal in čakal, da končamo," je povedal Nigerijec, a potem zvezdnika Reala vseeno predstavil v veliko lepši luči. "Toda ko je prišla nedelja in smo igrali tekmo, je bil na igrišču daleč najboljši. Vedno je bilo tako," je še dejal Mikel, ki danes igra za turški Trabzonspor, član Chelseaja pa je bil dolgih 11 let, med letoma 2006 in 2017.

Hazard je bil član Chelseaja med letoma 2012 in 2019, v tem obdobju pa za Londončane odigral 352 tekem, zabil 110 golov in zbral 92 asistenc.
Ne spreglejte