Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2008,
17.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 4. 10. 2008, 17.29

8 let, 5 mesecev

Štajerski derbi pripadel Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Laboda Drave so v 12. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z .0:4 (0:2).

Vijolice iz Maribora so tudi na Ptuju zadržale niz neporaženosti, ki zdaj traja že osem tekem.

Dvoboj proti Dravi so večkratni državni prvaki odločili že v prvem polčasu, v drugem pa so jim delo olajšali kar sami gostitelji, ki so tekmo končali brez dveh igralcev. Mariborčani so tako še naprej v vodstvu državnega prvenstva, medtem ko je Drava kljub porazu še vedno trdno v zgornjem delu lestvice.

Všečni prvi polčas

Mariborčani so v všečnem prvem polčasu bolje začeli, razlika med tekmecema, pa je bila predvsem ta, da so gosti znali izkoristiti svoje priložnosti, domačini pa ne. Prvo lepšo priložnost na tekmi so zapravili Mariborčani, ko je Mihelič v 19. minuti slabo streljal z glavo. Gostitelji, ki so bili v 25. minuti po padcu Semlerja v kazenskem prostoru Maribora bržkone oškodovani za najstrožjo kazen, so nato zapretili prek Zilića, a v 28. minuti so morali pobrati prvo žogo iz svoje mreže. Po podaji Pavloviča je namreč z glavo lepo zadel Volaš.

Ptujčani bi lahko že v 34. minuti izenačili, ko se je po podaji Oguja Semler prebil vse do vratarja gostov Pridigarja, a je slednji odlično posredoval in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. V 40. minuti so ptujsko nezbranost spet kaznovali izbranci Darka Milaniča. Tavares se je lepo otresel svojega čuvaja Andjelkovića in nato z diagonalnim strelom s pomočjo vratnice povišal prednost Maribora na 2:0.

Dva rdeča kartona

V drugem polčasu so vnovič prvi zapretili gosti, ko je Pavlovič v 57. minuti v kazenskem prostoru lepo preigral Xavierja in Andjelkovića in sprožil proti vratom, toda Murko je odlično posredoval. Ista igralca sta bila v glavnih vlogah tudi minuto pozneje, a je zvito namero Pavloviča - ta je iz kota meril neposredno proti golu - izkušeni Dravin vratar "prečital". Pavlovič je poskusil tudi v 69. minuti, a takrat je meril malce premalo natančno.

V 73. minuti pa so se ptujske sanje o morebitnem preobratu dokončno razblinile. Po prekršku nad Bačinovićem je namreč drugi rumeni karton dobil Halilović, ob tem pa si je po ugovarjanju sodniku enak "tretma" prislužil še kapetan Drave Zilić in prav tako moral predčasno v slačilnico. Gostujoči nogometaši ob izdatni številčni premoči tako niso imeli težkega dela pri branjenju zanesljive prednosti. Andjelković je sicer z glavo še zatresel vratnico, a Mariborčani so premoč kronali še z zadetkoma Školnika v 89. minuti in Pavloviča, ki je v 90. minuti izkoristil najstrožjo kazen.


Utrinki s tekme






Ne spreglejte