Štadion Ob jezeru

Tretji julij 1955 je bil prelomen dan za razvoj nogometa v Velenju. Takrat so namenu izročili lep štadion Ob jezeru, na katerem Rudar igra še danes.
Štadion Ob jezeru

Štadion je bil zgrajen s pomočjo Rudnika lignita Velenje ter s prostovoljnim delom občanov. Postal je pravi ponos mesta. Kasneje pa je bil večkrat prenovljen. Leta 1992 je bila zgrajena sodobna pokrita tribuna, atletska površina z osmimi stezami ter nova travnata površina. Leta 1998, ob petdesetletnici nogometnega kluba Rudar Velenje, je štadion dobil še umetno razsvetljavo.

Pod tribuno je tudi utežarna. Sodobno urejene slačilnice ter garderobe so poleg igrišča v objektu, kjer je tudi pisarna nogometnega kluba. Igralci trenirajo na dveh pomožnih igriščih, eno je pokrito s travo, drugo pa z umetno travo. Slednje je bilo zgrajeno leta 2004. Na sodobnem vadbenem objektu igrajo tekme tudi mlajše klubske selekcije.

Danes sodoben objekt sprejme 2.500 gledalcev, za 1.800 gledalcev je prostora na pokriti tribuni. Konec avgusta 2010 so se končala manjša obnovitvena dela. Spodnji del glavne tribune, kjer so bili do tedaj nameščeni dotrajani sedeži brez naslonjala, se je poslovil. Postavljena je bila nova betonska podlaga, nameščeni pa novi temno zeleni stoli z naslonjali. Sedeži brez naslonjal so romali na prostor za južnim golom, namenjenim najbolj glasnim in zvestim velenjskim privržencem.

Štadion ob jezeru:

Naslov: Cesta na Jezero, 3320 Velenje Zgrajen/posodobljen: 1955/1992/2010 Kapaciteta: 2.500 sedišč

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano