Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 2. 2008,
7.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 7.48

8 let, 5 mesecev

Spet smo tu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Konec tedna se bo s tekmami 21. kroga v PrviLigi Telekom Slovenije nadaljeval prvoligaški nogometni ples.

Deset eminentnih slovenskih nogometnih moštev bo tako prvi marčevski dan stopilo na igrišča in nogometni navdušenci bodo le prišli na svoj račun. In to kljub temu, da skorajda ob vsaki priložnosti največkrat tudi ti radi poudarjajo, da imamo zelo skromno klubsko nogometno ponudbo. Zadnji trije meseci so prinesli kar nekaj sprememb. O tem, ali na dobro ali na slabo, je zgolj s podatki težko napovedati. Vse bo jasno na igriščih. Tudi to, kdo je največ pridobil in kdo največ izgubil.

Zgolj ob pogledu v rubriki prihodov in odhodov se zdi, da je bilo daleč največ prometa pri moštvih, ki sta trenutno na čelu in na repu prvoligaške kolone. Tudi v Mariboru in v Celju se je kar lepo trgovalo. Toda kot vselej je zgolj izid tisti, ki na koncu pove, ali je bilo vse skupaj uspešno ali ne. Tudi prve tekme nadaljevanja vsega še ne bodo razkrile. Obdobje, ko bodo določena moštva morala v zgoščenem nizu na igrišče - četverico čaka še pokalno tekmovanje -, bo najverjetneje najbolj pomembno. Tudi zgoščen urnik tekem za točke bi ob morebitnih številnih poškodbah komu lahko prinesel marsikatero težko uro. Zato je vnaprej težko napovedovati karkoli. Povečini pa si vsi želimo predvsem čim več lepih trenutkov na vseh desetih igralnih površinah, na katerih bomo spremljali slovenski klubski prvoligaški nogomet.

V Domžalah so še vedno zelo previdni

Zagotovo ni malo tistih, ki menijo, da bi bilo vse drugo kot novo zmagoslavje fantov z obrežja Kamniške Bistrice veliko presenečenje. Branilci naslova imajo pred nadaljevanjem osem točk prednosti, najbolj vneti analitiki pa so že pregledali tudi razpored, ki naj bi bil tudi najbolj naklonjen prav moštvu, ki ga vodi Slaviša Stojanovič. Kot smo že zapisali, v Športnem parku je bilo v vrstah jesenskega prvaka kar obilo sprememb. Predvsem naj bi bilo težko nadomestiti odhod Zlatana Ljubijankiča. Toda ob ponudbi, ki jo imajo v igralski zasedbi, naj to le ne bi bila tako velika ovira. Predvsem pa se urejena sredina zlepa ne bi smela zamajati zaradi odhoda zgolj enega igralca iz skupine najboljših.

Osem točk prednosti je ob številu tekem, ki so še na voljo, sicer lep zalogaj, zagotovo pa ne tak, da bi bilo vse odločeno. In to je zgolj dobro za prvoligaško tekmovanje, saj si v vseh sredinah najbrž predvsem želijo, da bi bile tribune čim bolj polne. To pa še posebej velja za kluba z vrha lestvice, pri katerih gledalcev kljub uspehom ni in ni.

Domžalčani pohod na drugo zaporedno krono začenjajo pri zadnjeuvrščenih v Ivančni Gorici, kamor so poslali tudi številne odvečne igralce. To so gostovanja, ki vodilni zasedbi ne bi smela povzročati preveliko sivih las. Čeprav si po drugi strani Livar ob devetih točkah primanjkljaja na zadnjem mestu pravih razprodaj točk v slogu jeseni na domačem igrišču le ne bo smel več privoščiti. Sicer bo najmanj vprašanje, povezano z moštvom, ki se bo po sezoni poslovilo, kaj hitro rešeno.

Novogoričani naj bi bili edini, ki bi lahko zares zapretili vodilni enajsterici. In to po vseh merilih, čeprav je, denimo, Koper nedvomno v prvem delu poskrbel za najbolj pozitivno presenečenje tega prvenstva in najmanj trener Vlado Badžim je še naprej porok, da bi bilo podobno lahko tudi v nadaljevanju. Ljubljanski bogataši bodo na svoje zvezdne trenutke, podkovane z vrečami denarja, najbrž morali še nekoliko počakati. Ni pa malo takih, ki menijo, da za kaj takega v prvi vrsti nimajo pravega trenerja. Maribor pa se v lov odpravlja s kar -17 točkami in predvsem z igranjem domačih tekem na Ptuju, kar se bo poznalo tudi pri tako nogometno naravnani sredini. Še največ vprašanj je povezanih s Primorjem, predvsem velja razmisliti o tem, kakšne so posledice zadnje afere na nogometni del tega gradbenega giganta. Vsekakor kakovosti ne bo ravno na pretek, kot kaže pa bo le zanimivo.

Ne spreglejte