Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2022,
23.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

4

Natisni članek

Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Barcelona Real Madrid La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 7. 11. 2022, 23.00

1 leto, 5 mesecev

ŠPANSKO PRVENSTVO, 13. KROG

Rayo po ponovljeni 11-metrovki premagal Real, čustveno slovo Piqueja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

4

Real Maddir Rayo Vallecano | Rayo Vallecano je presenetil Real Madrid. | Foto Reuters

Rayo Vallecano je presenetil Real Madrid.

Foto: Reuters

V 13. krogu španskega prvenstva je Barcelona z 2:0 premagala Almerio in se zavihtela na vrh la lige. Vodilni Real Madrid je namreč v ponedeljek zvečer izgubil Rayom Vallecanom z 2:3. Na stadionu Camp Nou je bilo sicer v soboto zelo čustveno, saj je zadnjo tekmo na domači zelenici odigral branilec Gerard Pique. Atletico Madrid z Janom Oblakom v golu pa je znova razočaral navijače. Čeprav je imel od 28. minute igralca več, je doma proti Espanyolu osvojil le točko (1:1).

Gerard Pique
Sportal Presenečenje! Legenda Barcelone po sobotni tekmi končuje kariero.

Ključni trenutki tekme med Realom Madridom in Rayom Vallecanom so se dogajali med 65. in 67. minuti. Rayo je zahteval 11-metrovko, češ da je Dani Carvajal v kazenskem prostoru igral z roko. Sodniki so jo dosodili šele po ogledu posnetka s sistemom VAR. Nato je Oscar Trejo slabo izvedel strel z bele točke in Thibaut Courtois mu je zlahka branil. A je sodnik zapiskal, da je potrebno 11-metrovko ponoviti. In v drugem poizkusu je Trejo vendarle zadel. Za 3:2 in to je bil pozneje po desetih minutah sodnikovem dodatka tudi končni izid tekme, po kateri je Barcelona zdaj nova vodilna na lestvici la lige. Z zmago več ima dve točki prednosti pred Realom. Atletico na tretjem mestu zaostaja že 10 točk.

Rayo je odlično odprl tekmo, saj je Santi Comesana zadel že v peti minuti. Nato je tekma le dobila pričakovan potek z dvema goloma favoriziranih gostov - zadela sta Luka Modrić z bele točke in Eder Militao. A še pred koncem prvega dela je bil izid izenačen, za 2:2 je poskrbel Alvaro Garcia. Real je do konca lovil vsaj izenačenje, bil boljši, a neuspešen tudi v maratonskem podaljšku, tako so Madridčani doživeli prvi ligaški poraz v sezoni.

Pique igral od prve minute in se poslovil z zmago

Na zadnji tekmi sta Piqueja na zelenico pospremila sinova Milan in Sasha. | Foto: Reuters Na zadnji tekmi sta Piqueja na zelenico pospremila sinova Milan in Sasha. Foto: Reuters Navijači Barcelone so še zadnjič spremljali Gerarda Piqueja. 35-letni branilec je pred dnevi presenetil z odločitvijo, da bo sklenil bogato nogometno kariero, v kateri je osvojil nič koliko največjih klubskih in reprezentančnih lovorik. Trikrat je osvojil ligo prvakov, osemkrat špansko ligo, z izbrano vrsto pa je bil tako svetovni kot tudi evropski prvak. Zadnjo tekmo v dresu Barcelone bo sicer igral naslednji teden v Pamploni, ta pa je bila zadnja na stadionu Camp Nou.

Na stadionu ga je pozdravila velikanska zastava z napisom Sempr3 (vedno), na kateri je bila posebno poudarjena Piquejeva znamenita številka tri. Soigralci so na ogrevanju nosili posebne majice z njegovim napisom. Na velikem zaslonu so predvajali vrhunce njegove kariere. Za katalonskega velikana je igral 14 let in pol, zbral 615 nastopov in sodeloval pri osvojitvi kar 30 lovorik. V tej sezoni je za Barcelono v la ligi zbral le tri nastope, v obrambni vrsti imata prednost Jules Kounde in Eric Garcia.

Barcelona se je dolgo mučila z ekipo iz spodnjega dela razpredelnice (v sedmi minuti je Robert Lewandowski zapravil enajstmetrovko) in šele na začetku drugega dela je Ousmane Dembele prvič zatresel mrežo. Na 2:0 je povišal Frenkie de Jong (62.).

Gerard Pique je pomahal v slovo domačim navijačem. | Foto: Reuters Gerard Pique je pomahal v slovo domačim navijačem. Foto: Reuters

Po tekmi so Gerarda soigralci nekajkrat visoko vrgli v zrak.

Real Madrid Vinicius
Sportal Po remiju Reala Barca zaostaja samo še točko

Z igralcem več Atletico le do točke

Espanyol je v 62. minuti, čeprav je igral le z desetimi nogometaši, povedel v Madridu. | Foto: Reuters Espanyol je v 62. minuti, čeprav je igral le z desetimi nogometaši, povedel v Madridu. Foto: Reuters Jan Oblak, ki je z Atleticom nepričakovano izpadel iz Evrope že v začetku novembra, ni imel razlogov za zadovoljstvo tudi v nedeljo. Simeonejeva četa je, čeprav je imela od 28. minute igralca več na zelenici, zgolj remizirala proti Espanyolu (1:1). Katalonci so povedli preko Sergia Darderja v 62. minuti, gostitelje, ki so si priigrali številne priložnosti, a jih je znova na cedilu pustila neučinkovitost, pa je deloma z izenačenjem rešil Joao Felix. Portugalec je izenačil v 78. minuti, za kaj več pa je zmanjkalo moči in zbranosti.

Špansko prvenstvo, 13. krog:

Petek, 4. november:
Girona : Athletic Bilbao 2:1 (0:0)

Sobota, 5. november:
Getafe : Cadiz 0:0
Real Valladolid : Elche 2:1 (1:0)
Celta Vigo : Osasuna 1:2 (1:2)
Barcelona : Almeria 2:0 (0:0)

Nedelja, 30. oktober:
Atletico Madrid : Espanyol 1:1 (0:0)
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo in zbral eno obrambo.
Real Sociedad : Valencia 1:1 (1:1)
Villarreal : Mallorca 0:2 (0:1)
Betis : Sevilla 1:1 (1:0)

Ponedeljek, 7. november:
Rayo Vallecano : Real Madrid 3:2 (2:2)

Lestvica strelcev:

13 - Lewandowski (Barcelona),
8 - Iglesias (Betis),
7 - Aspas (Celta Vigo), Joselu (Espanyol), Muriqi (Mallorca),
6 - Avila (Osasuna), Valverde (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid),
5 - Benzema (Real Madrid), Griezmann (Atletico Madrid), Leon (Valladolid), Mendez (Real Sociedad), Morata (Atletico Madrid), Williams (Athletic).

Ne spreglejte