Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 6. 2015,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 6. 2015, 15.09

8 let

Slovenski nogometni šampion Maribor začel priprave z izraelsko okrepitvijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometni prvak Maribor je začel priprave na novo sezono. Ekipi se je pridružila tudi nova okrepitev, Izraelec Marwan Kabha.

Na zboru so manjkali udeleženci reprezentančnih akcij. Luka Zahović, Aljaž Cotman in Dino Hotić imajo zaradi obveznosti v selekciji U-21 prosto do jutri, nekaj dodatnih prostih dni pa sta po daljšem bivanju v slovenskem in makedonskem reprezentančnem kampu dobila Aleš Mertelj in Agim Ibraimi, ki bosta v družbi klubskih soigralcev od začetka drugega tedna priprav. Mertelj je v nedeljskem popoldnevu odigral vseh 90 minut v kvalifikacijskem dvoboju v Anglijo, Ibraimi za Makedonijo proti Slovaški.

V uvodnem delu bo vse podrejeno začetku evropskega popotovanja, kjer bo Maribor letos v tretjem predkrogu prvič v vlogi nosilca žreba. "Ekipa je zbrana, začeli smo z delom. Glede na to, kar so fantje pokazali pred in med treningom, pa tudi med pogovorom, so pripravljeni in tam, kjer želijo biti, prav tako menim, da imajo polne baterije. Prvi trening je sicer bolj uvajalni, potem pa bo že šlo na polno. Vse je v redu tudi s kilogrami, tako da se veselimo dela," je ob robu zelenice v Ljudskem vrtu dejal trener Ante Šimundža.

Ta je v ekipi pozdravil tudi novega igralca, 23-letnega vezista Kabho. "Glede na informacije, ki smo jih dobili in na to, kar smo videli, je odličen igralec, ki bo povečal konkurenco v moštvu, na njem pa je, da bo pokazal, kar zna. Težko pa po prvem treningu ocenim, kaj bo doprinesel ekipi," je dejal Šimundža.

Maribor čakajo težke priprave, saj do prvih resnih tekem ni veliko časa

Ekipa s prvo pripravljalno tekmo začenja že v soboto v Gornji Radgoni, nato se v sredo seli v Avstrijo, kjer se bo merila s Sturmom, ostale tekme pa še niso potrjene. "Na vsakih pripravah skušamo poiskati različne sloge ekip, ne vemo, kako in kaj nas čaka v žrebu. Zdaj gre in preprosto bo šlo vse po načrtu, ki smo ga pripravili. Komaj smo začeli, dovolj tekem bo, vsi igralci bodo imeli dovolj minut, da se dokažejo. Vemo kaj želimo, vsak posameznik pa mora želeti pokazati svoj maksimum, da pride med najboljših 18 in morda celo tudi med najboljših 11," je še dejal mariborski strateg.

Delno se je z njim strinjal tudi Mitja Viler, ki pa še ni povsem v nizkem startu: "Baterije še niso polne, nekaj je ostalo še od lani. Treba je trenirati, nekateri so začeli že prej, to je naše delo, treba se je čim prej pripraviti in osredotočiti na treninge. Tekme se bodo stopnjevale, a so treningi močni in nas ne skrbi. Vse bolj bo naporno, čakajo nas težke priprave, časa do prvih resnih tekem ni dosti."

Ne spreglejte