Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2008,
11.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 17. 7. 2008, 11.03

8 let, 5 mesecev

Skočić: Doseči največ, kar se da

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Interblocka v novo sezono vstopajo bogatejši z osvojeno superpokalno lovoriko. Trener Dragan Skočić si želi še več in več …

Ljubljanski "dream team" je zablestel že na uvodnem srečanju sezone 2008/09 in 9. julija v vitrino, poleg pokalne lovorike, sicer osvojene 13. maja, postavil še superpokalno. "Zadovoljen sem z osvojeno lovoriko. Sama igra sicer ni bila zadovoljiva, ampak včasih je namreč tako, da igraš slabše in zmagaš. Ekipa je pokazala karakter in prišli smo do želenega cilja. Kot rečeno, zadovoljen sem s karakterjem ekipe, z igro pa zaenkrat še ne morem biti," je po novem, a v izrazito kratkem času, doseženem uspehu uvodoma za Sportal dejal .

Zbor že 11. junija

Ljubljanska zasedba, ki je v minuli sezoni zasedla peto mesto prvenstvene lestvice, je s pripravami na novo sezono pričela kot prva. Počitka tako ni bilo veliko, ekipa se je zbrala že 11. junija. "Kockarji" so priprave opravili v slovenski prestolnici in sosednji Avstriji. V slednjo so se opravili kar dvakrat, in sicer od 15. do 21. junija ter od 29. junija do 5. julija. Strokovno vodstvo je z opravljenim zadovoljno, kar je potrdil tudi prvi mož ljubljanske stroke: "Lahko rečem, da sem zadovoljen s pogoji, ki smo jih v času priprav imeli. Dobro smo delali. Vse, kar smo planirali, smo izpolnili. Res pa je, da je bil prekratek čas za priprave."

"Rdeče-beli" so v sklopu priprav odigrali tudi sedem pripravljalnih srečanj (tekmo proti selekciji SPINS-a so odigrali sicer "rezervisti") in nanizali dve zmagi, dva remija in tri poraze. "Imeli smo močne in dobre nasprotnike. Lahko rečem, da so vse tekme bile prave … Sem zadovoljen. Prijateljska srečanja so vedno dobrodošla, saj so pokazatelj realnosti, čeprav igralci igrajo pod določenim pritiskom in so zaradi priprav utrujeni. Če povzamem, z nekaterimi tekmami sem bolj, z drugimi manj zadovoljen," je prijateljska srečanja ocenil Rečan na ljubljanski klopi.

Zveneči okrepitvi: Zahora in Jukan

Čeprav se je po koncu minule sezone veliko govorilo o tem, da bo nogometna tržnica pri edinem ljubljanskem prvoligašu vnovič zelo živahna, pa temu, vsaj zaenkrat, ni tako. Dejansko je najbogatejšemu slovenskemu prvoligašu uspelo medse zvabiti dva vrhunska in preverjena igralca, in sicer hrvaškega napadalca Dario Zahoro, ki je v minuli sezoni zavzel prestol najboljšega strelca prve slovenske lige, in Amerja Jukana, po izboru SPINS najboljšega nogometaša minule sezone. Sveža obraza v moštvu Interblocka sta tudi Junior Ntabe, ki je z Ljubljančani nedavno podpisal enoletno pogodbo, in Mehmedalija Čović, ki bo kot posojen igralec belgijskega Genta branil barve ljubljanskega kluba. Pri slednjem pa so poskrbeli tudi za prihodnost, saj so se dogovorili za sodelovanje z mladimi, a perspektivnimi nogometaši, kot so Josip Iličič, Robert Berič, Damir Čehič in Antonio Mlinar Delamea, trener slednjih, torej mladincev, pa bo nekdanji strateg Primorja in HiT Gorice, Borivoje Lučič. Med prihode pa bržkone lahko štejemo že tudi Nenada Protego, zdaj že nekdanjega športnega direktorja Domžal, ki nesramno bogate denarne ponudbe predsednika Joca Pečenika ni mogel kar tako zavrniti …

Vrata odprta kvalitetnim igralcem

Drastičnih sprememb pri odhodih ni bilo, jedro ekipe torej ostaja isto, klub pa so načeloma zapustili nogometaši, razen Erica Akota, ki jim Skočić ni ponujal ravno briljantne minutaže. In kaj na tako rekoč zveneči okrepitvi, Zahoro in Jukana, meni Dragan? "Z okrepitvami sem zadovoljen, žal mi je le, da Dario Zahora in Junior Ntabe nista bila z nami že od začetka priprav. Dario je preverjeni igralec in je bil v minuli sezoni najboljši strelec prve slovenske lige, Amer Jukan pa je bil najboljši igralec. Vsekakor sta Dario in Amer veliki pridobitvi za naš klub."

Mar to pomeni, da je sestava igralskega mozaika že končana ali so vrata odprta še kateremu igralcu? "Vrata so za kvalitetnega igralca še zmeraj odprta. V Interblocku sem že kar nekaj časa, zato dobro poznam situacijo in vem, koga in kaj rabimo. Vsak igralec, ki bi lahko pomagal ekipi in je kvaliteten, je namreč dobrodošel," je odločno dejal 39- letni strokovnjak.

"Vedno igramo na zmago"

Ljubljančani, ki so si evropsko vozovnico priigrali z zmago v pokalu Hervis, pa premierni nastop na mednarodnem prizorišču čaka v četrtek, ko se bodo v Podgorici pomerili s črnogorsko Zeto. In kaj si od Evrope nadeja nekdanji igralec Rijeke, Istre Pula, Orijenta, Novalje, Las Palmasa in Compostele? "Priznati moram, da ničesar ne pričakujem, ampak gremo počasi, iz tekme v tekmo. Sedaj se moramo dobro skoncentrirati najprej na Zeto."

Pred "zvezdniško zasedbo je sila natrpan urnik, saj se bo konec tedna pričel prvoligaški ples na slovenskih nogometnih zelenicah. Ljubljanska ekipa se bo v nedeljo odpravila v slovenski Las Vegas, kjer se bo v novogoriškem Športnem parku skušala zoperstaviti štirikratnim državnim prvakom. Cilj je nedvomno poln izkupiček … "Tako je … Vedno gremo na zmago, tudi na srečanju proti HiT Gorici bomo naskakovali tri točke. Sem profesionalec in vedno je moj cilj zmaga, nikoli remi. Včasih pa se zgodi, da igraš slabše in zmagaš. A tako je v nogometu, … " je obširen pogovor zaključil Dragan, ki bo v sezoni 2008/09 nedvomno razpolagal z najbogatejšo igralsko zasedbo.

Ne spreglejte