Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 5. 2008,
23.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 7. 5. 2008, 23.17

8 let, 5 mesecev

Šest zadetkov na Areni Petrol in zmaga Celjanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometa MIK CM Celja so v 32. krogu Prve Lige Telekom Slovenije doma premagali HiT Gorico s 4:2 (2:1).

Celjanom v boju za obstanek oziroma boju za osmo mesto, s katerim bi se izognili dodatnim kvalifikacijam, teče voda v grlo, tako da so proti Goričanom nujno potrebovali zmago. Na koncu so jo tudi dosegli, poleg tega pa prikazali še odlično predstavo, verjetno najboljšo v spomladanskem delu. Da so maloštevilni gledalci uživali v nogometu, pa so zaslužni tudi Goričani, ki se na Areno Petrol niso prišli le braniti, ampak so tudi oni poskušali doseči čim več zadetkov. Posledica odprte in dinamične igre je šest večinoma lepih golov in še nekaj zapravljenih priložnosti na obeh straneh.

Novogoričani izenačili na 2:2

Gostitelji so v tekmo po pričakovanju vstopili brez kalkulacij, želeno pa dosegli že v peti minuti. Najprej je Blaž Puc zapravil lepo priložnost, a vseeno priboril kot, po katerem je bil Simon Sešlar najvišji v kazenskem prostoru in z glavo dovolj natančen za vodstvo. A veselje Celjanov ni trajalo dolgo.

Le šest minut pozneje so na podoben način, kot so gol dosegli, tudi kapitulirali. Enes Demirović je izvedel kot, pred golom pa je žoga prišla na glavo Mohammeda Ekpokija, ki jo poslal v mrežo. V 21. minuti je po podaji Nebojše Kovačevića Demirović streljal mimo gola, kazen je sledila štiri minute za tem. Po predložku Dejana Kelharja je Puc zgrešil žogo, vendar je akcijo pozorno spremljal Frane Petričević in popravil soigralčevo napako.

Pečnik se znova izkazal

Gostom iz Nove Gorice je pripadla prva priložnost v nadaljevanju, toda Demirović je spet ni izkoristil. Zato pa je bil nekaj trenutkov pozneje natančnejši Goran Cvijanovič, vratarja Aleksandra Šeligo je premagal z dobro odmerjenim lob udarcem, saj je žoga na poti v mrežo oplazila tudi prečko. A lepih potez še ni bilo konec.

Posladek je prišel v 63. minuti, ko se je za strel s približno 30 metrov odločil Nejc Pečnik, žoga pa je končala v levem zgornjem kotu. Celjani so se do konca še nekajkrat znašli v ugodnem položaju za zadetek. Puc in Slaviša Dvorančič se nista proslavila, zato pa je za mirno končnico s svojim drugim golom poskrbel Pečnik, potem ko je Uroš Korun Gregorju Balažicu in soigralcu podal žogo na rob kazenskega prostora.

Ne spreglejte