Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
24. 4. 2016,
11.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

2

Natisni članek

NK Zavrč NK Luka Koper NK Krka NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 24. 4. 2016, 11.08

6 let, 7 mesecev

Se bo Milivoje Novaković zvečer že smejal Olimpiji?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

2

Danes sta na sporedu preostali tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Maribor lahko z zmago nad Koprom prvič po tretjem krogu skoči pred Olimpijo. Krka v boju za obstanek gosti Zavrč.

Krka – Zavrč (danes ob 15. uri)

Krki v boju za obstanek gori pod nogami. Trenutno je prikovana na zadnje mesto s štirimi točkami zaostanka za predzadnjimi Koprčani. Njen niz iz zadnjega obdobja je res katastrofalen. Na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah je osvojila le točko.

 

Zdaj v goste prihaja Zavrč, ki je med tednom po podaljških ostal brez finala pokalnega tekmovanja in se po tekmi z Mariborom razburjali nad sodniki. V prvenstvu so Zavrčani pri sredini lestvice, kaj veliko več ne morejo postoriti, zato bo vprašanje, kako motivirani bodo tokrat v Novem mestu.

 

V tej sezoni sta se Krka in Zavrč udarila trikrat, razmerje je petdesetodstotno. Enkrat je zmagala Krka, enkrat Zavrč, ena tekma se je končala z remijem. Na tekmi v Novem mestu oktobra lani je bilo 1:1.

Milivoje Novaković je v izjemni strelski formi. Če bo z njo nadaljeval, bo z Mariborom skočil pred Olimpijo. | Foto: Milivoje Novaković je v izjemni strelski formi. Če bo z njo nadaljeval, bo z Mariborom skočil pred Olimpijo.

Maribor – Luka Koper (danes ob 16.55)

Po spodrsljaju sterilne Olimpije, ki je na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah osvojila le pet točk in dosegla vsega tri zadetke, imajo vijoličasti, ki so med tednom po podaljških napredovali v finale pokala, lepo priložnost, da se prvič po začetku lanskega avgusta povzpnejo pred Ljubljančane. Seveda so prepričani, da takšne priložnosti, s katero bi v zadnji del prvenstva štartali z najboljšega položaja, ne bodo izpustili iz rok.

 

Resda bodo tudi tokrat nastopili brez enega najboljših posameznikov Agima Ibraimija, a zdi se, da so afero, v kateri je makedonski reprezentant nastopal skupaj s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem, že prebrodili.

 

Tudi po zaslugi Milivoja Novakovića, ki se je prebudil in v zadnjem času kaže izjemno strelsko formo. Na zadnjih štirih tekmah, ki jih je odigral, je zabil štiri gole in dodal dve podaji. Potem ko je začel slabše, so se 36-letnemu Ljubljančanu pri Olimpiji, blizu katere je bil pozimi, a nato šokiral z odhodom v Ljudski vrt, smejali. Zdaj ima priložnost, da vijoličastim pomaga do nove zmage in se Ljubljančanom že danes zvečer smeji sam.

 

Mariborčane opogumlja tudi dejstvo, da se po krajši odsotnosti vrača kapetan in najboljši strelec v zgodovini kluba Marcos Tavares, okreval naj bi Gregor Bajde, na voljo je tudi Željko Filipović. Nared so praktično vsi, zato ne čudi, da so na Štajerskem optimisti.

Vrača se tudi kapetan Marcos Tavares. | Foto: Vrača se tudi kapetan Marcos Tavares.

"Moštvo je zelo motivirano. Pozitivno serijo je težko ponavljati, a smo pripravljeni, da jo podaljšamo. Koper je precejšnja neznanka. Težko je ugotoviti, kdo bo igral. Zato je še pomembneje, kako bomo igrali mi. Moramo ohranjati visoko raven igre in tega se fantje zavedajo. Tisti, ki začenjajo tekmo, in vsi, ki čakajo na priložnost," je pred današnjo tekmo sporočil trener Mariborčanov Darko Milanič.

 

Pa Koprčani? Tudi zanje je tekma v Ljudskem vrtu zelo pomembna. Čeprav so imeli po veliki zimski prenovi visoke cilje, so se zdaj znašli v zelo kočljivem položaju. Po vsega točki v zadnjih treh krogih so na predzadnjem mestu, ki ob koncu sezone vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. "Že dolgo pričakujemo dobro igro in dobro tekmo. Že dolgo nam ni uspelo kaj takega. Ne morem trditi, da bo tekma težja ali lažja od drugih. Ena ekipa se bori za naslov prvaka, druga za obstanek. Prišel je čas, da pokažemo, česa smo zmožni," pred tekmo pravi trener Koprčanov Milan Obradović, ki bo imel kar nekaj težav s sestavo ekipe. Nekaj igralcev je poškodovanih, napadalec Marin Jurina pa kaznovan.

 

Na zadnjih dveh medsebojnih tekmah je bil Maribor prepričljivo boljši. Zmagal je s 5:0 in s 4:0, a opozorilo za vijoličaste je spomin na prvo medsebojno tekmo v tej sezoni, ko so na Bonifiki izgubili z 1:2.

Ne spreglejte