Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 8. 2008,
20.33

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 8. 8. 2008, 20.33

8 let, 5 mesecev

Savić: Menjava Skočića nam ne gre na roko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Rudarja so z zmago v Novi Gorici dokazali, da ne bodo ponovili lanskoletne zgodbe Livarja. V soboto se bodo pomerili z ''ranjenim'' Interblockom. Kaj meni vratar Boban Savić?

Devetindvajsetletni srbski vratar ostaja gost slovenskih prvoligaških zelenic. Ko je z Livarjem v minuli sezoni neslavno izpadel v drugoligaško druščino, se je v poletnem prestopnem roku odločil za prestop k ''povratniku'' med elitno deseterico. Minuli teden si je velenjski Rudar v tretjem poizkusu izbojeval pot od zmage. In to v gosteh, pri HiT Gorici.

Uspeh Pušnikove čete je močno odmeval po Sloveniji. ''Zelo dobro je izpadlo. Prvič v tej sezoni sem stopil med vratnici, pa smo že zmagali. Vzeli smo tri točke, kar me srčno veseli,'' je povedal za Sportal Boban Savić, ki je na gostovanju v Novi Gorici ohranil mrežo nedotaknjeno. ''Po Beli krajini in Livarju sem prestopil v boljši klub. Rudar je boljše organiziran, pa tudi bolj 'resen' klub. Konkurenca za igralna mesta je zelo močna, kar mi odgovarja,'' je dodal Beograjčan, ki si je šele v tretjem krogu prislužil zaupanje trenerja Marijana Pušnika. Poprej je imel prednost osem let mlajši Safet Jahič, ki se je v Velenje vrnil po izkušnji v ''črnobelem'' dresu v srbski prestolnici. V rojstnem mestu Savića ...

Z vsemi enakovredno

V soboto prihaja v slovensko ''prestolnico lignita'' najbogatejše moštvo v PrviLigi Telekom Slovenije, ki je po porazu s Koprom ostalo brez prvega trenerja. ''Menjava Dragana Skočića nam ne gre na roko. Vsaka menjava prinese nekaj novega. Iskreno povedano bi bilo bolje, če bi ga zamenjali po tekmi v Velenju (smeh). Verjetno bodo imeli sedaj nogometaši še dodaten motiv, saj bodo hoteli dokazati, da se je Skočić motil v izjavah, ko je dejal, da je iz njih iztisnil maksimum. Interblock ima številne odlične posameznike. Najbolj velja paziti na zvezno vrsto in napad. Zahora, Rodić ... Kdor koli igra, je nevaren,'' je povedal nekdanji vratar Obilića, Dinama iz Pančeva (oba Srbija), Rapida iz Bukarešte (oba Romunija), Grindavika (Islandija), Bele krajine in Livarja, ki verjame, da bo proti Ljubljančanom nastopil v začetni postavi. ''Po treh nastopih smo videli, da lahko igramo z vsemi enakovredno. Zato bi bil v soboto zadovoljen le s tremi točkami. Ne verjamem, da kdo izmed nas razmišlja o točki,'' je še dodal.

Brez štirih poškodovanih

Trener ''knapov'' v dvoboju 4. kroga PrveLige Telekom Slovenije ne bo mogel računati na pomoč štirih nogometašev.

Poleg kapetana Almirja Sulejmanoviča (tudi proti Interblocku ga bo v vlogi kapetana nadomestil Aleš Jeseničnik) in Rusmina Dediča, ki je izpustil že srečanje v Novi Gorici, sta se na seznamu poškodovanih znašla še Alem Mujakovič (poškodba narta) in Gorazd Zajc (poškodba mišice). Od prve minute naj bi zaigral izkušeni Fabijan Cipot.

Ne spreglejte