Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 2. 2009,
19.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 2. 2009, 19.07

8 let, 5 mesecev

Rudar priznal premoč Banatu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Rudarja, ki se nahajajo na pripravah v Medulinu, so konec tedna odigrali prijateljsko tekmo z Banatom. Srbski prvoligaški klub je ''knape'' ugnal z 2:0.

Trener Velenjčanov Marijan Pušnik v nedeljo na razmočenem igrišču, ki je v Medulinu predstavljal težavne pogoje za igralce, ni mogel računati na sedem izbrancev.

Zaradi bolezni in povišane temperature so v postelji obležali Alen Mujanovič, Sebastjan Čelofiga, Gorazd Zajc, Rusmin Dedič in Aleš Golob, brazilski novinec v dresu ''knapov'' Renato de Moraes je treniral po posebnem programu, Marko Pokleka pa ni nastopil zaradi posledic močnega udarca v nos.

Jeseničnik: Uspeh ne bo izostal

Od prve minute so se Banatu iz Zrenjanina zoperstavili Savić, Jeseničnik, Sulejmanovič, Cipot, Mijatovič, Kolsi, Tolimir, Grbič, Prašnikar, Omladič in Mujakovič. Uvodni zadetek na tekmi je dosegel finski branilec Rudarja Marko Tuomas Kolsi, ki je z ''nesrečnim'' avtogolom premagal lanskega vratarja. V nadaljevanju so na zelenico stopili še Jahič, Trifkovič, Stojnič, Mahmutovič, Kraljevič in Perić. Slednja sta v drugem polčasu tudi zapravila najlepši priložnosti za dosego zadetka.

''Na težkem igrišču smo bili večji del tekme veliko boljši od svojih nasprotnikov, ki pa so iz dveh polpriložnosti dvakrat srečno zadeli. Lahko nas skrbi le realizacija, kajti videli smo, da smo lahko dostojen tekmec vsakemu nasprotniku. Ekipa dobro trenira, uspeh ne bo izostal," je za klubsko spletno stran sporočil branilec Aleš Jeseničnik, ki se bo le tri dni po tekmi z Banatom znova ''srečal'' s srbskim prvoligaškim klubom. Naslednji preizkus Rudarja bo namreč v torek, ko se bodo Velenjčani v Medulinu pomerili s srbskim Hajdukom iz Kule.

Ne spreglejte