Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
27. 4. 2016,
9.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

liga prvakov Zinedine Zidane Real Madrid Manchester City Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 27. 4. 2016, 9.37

6 let, 6 mesecev

Cristiano Ronaldo ni tvegal: Če bi igrali finale, bi se odločil drugače

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Nogometaši madridskega Reala so se gostovanja v Manchestru lotili brez najboljšega strelca lige prvakov. Cristiano Ronaldo je z ekipo pripotoval v Anglijo, a ga trener Zinedine Zidane zaradi zdravstvenih težav ni uvrstil na seznam kandidatov za srečanje, ki se je razpletlo z 0:0.

Beli baletniki so na Etihadu nastopili brez prvega zvezdnika, o katerem se rado govori v Manchestru. Polovica angleškega mesta, ki diha rdeče in navija za Manchester United, se ponosno spominja let, ko je na Old Traffordu navduševal portugalski zvezdnik in rdečim vragom pomagal do številnih lovorik. Ko je žreb polfinala lige prvakov povezal kroglici Reala in Cityja, so se veselili novega snidenja s CR7 v svojem mestu, na koncu pa ostali nepotešeni, saj ni niti kandidiral za srečanje.

Strokovno vodstvo belih baletnikov se je v občutljivem obdobju sezone, ko si druga za drugo sledijo najpomembnejše tekme, ki odločajo o španskem in evropskem naslovu, odločilo, da raje ne bo tvegalo z nastopom 31-letnega asa. Cristiano Ronaldo je pripotoval na Otok, pred tekmo, ko se je skupaj s soigralci sprehodil po zelenici štadiona Etihad, pa se ni udeležil ogrevanja. Začudenim obiskovalcem, ki so ga opazili brez tekmovalne opreme, je obrnil palec dol in potrdil, da ne bo igral na torkovi tekmi.

Ronaldo: Razumna odločitev

Trener Zinedine Zidane ga ni uvrstil na seznam kandidatov. Presodil je, da poškodba stegenske mišice še ni odpravljena, tako da bi bilo preveliko tveganje, če bi obrambo Manchester Cityja napadel tudi z najboljšim strelcem lige prvakov. Po prvenstveni tekmi z Rayo Vallecanom (dramatična zmaga s 3:2 v gosteh) je preskočil še evropski dvoboj v Angliji. V tej sezoni ni pogosto manjkal v enajsterici Reala. Manjkal je na pokalni tekmi v Cadizu, na tekmi lige prvakov proti Romi je odšel z igrišča v 89. minuti, na predzadnji prvenstveni tekmi proti Villarrealu, na kateri se je poškodoval, pa zapustil igro minuto pred koncem sodnikovega podaljška.

Na zadnjem treningu pred srečanjem v Manchestru je začutil bolečine v stegenski mišici. | Foto: Na zadnjem treningu pred srečanjem v Manchestru je začutil bolečine v stegenski mišici.

"To je bila razumna odločitev. Raje bom počakal na naslednjo tekmo. Če bi igrali finale, bi nastopil," je med polčasom povedal v mikrofon radijske postaje Antena 3. S tem je poudaril, da bi, če bi s podobno načeto mišico pričakoval veliki finale (25. maja ga bo gostil milanski San Siro), tvegal in se odločil za nastop. Tokrat raje ni tvegal, saj se je zavedal, da bo potekal še povratni dvoboj v Madridu.

Brazilski Ronaldo zaman pričakoval nastop portugalskega

Ronalda na Etihadu ni dočakal niti Ronaldo. Znameniti Brazilec Ronaldo, nekdanji zvezdnik Barcelone in Interja, je v živo spremljal dogajanje na tribunah v Manchestru, a ni dočakal nastopa portugalskega "soimenjaka". Real se je odločil, da bo namesto najboljšega strelca od prve minute zaigral Lucas Vasquez.

Bo Portugalec pripravljen za povratno polfinalno tekmo, ki jo bodo v Madridu odigrali v sredo? | Foto: Bo Portugalec pripravljen za povratno polfinalno tekmo, ki jo bodo v Madridu odigrali v sredo?

"Ronaldo je začutil bolečine po zadnjem treningu pred tekmo. Nismo hoteli, da bi se njegovo stanje še poslabšalo," je priznal Zidane po tekmi, ki ni postregla z zadetki.

Povratna polfinalna tekma lige prvakov med Realom in Manchester Cityjem bo prihodnjo sredo v Madridu.

Ne spreglejte