Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 7. 2008,
14.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 10. 7. 2008, 14.34

8 let, 5 mesecev

Rakovič: Lovorika je lep obet za novo sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Interblocka so v superpokalu po loteriji ugnali državnega prvaka iz Domžal in tako v vitrino postavili novo lovoriko. In kaj so povedali nekateri akterji iz obeh taborov?

Ermin Rakovič, nogometaš Interblocka: "Moram reči, da sem zadovoljen z lovoriko, saj je to lep obet za novo sezono. Tekma je bila težka, nismo pričakovali, da bomo tako slabo odigrali. Noge so bile utrujene, kar je posledica napornih priprav in upam, da bomo v sredo v Podgorici, v kvalifikacijah pokala Uefe, že veliko bolje zaigrali. V nasprotju z minulo sezono smo dobili še dva kvalitetna igralca in menim, da bo še boljše. Ne moremo namreč že na prvem srečanju vsega pokazati."

Dario Zahora, nogometaš Interblocka: "Sama tekma ni bila ravno najbolj zanimiva za gledalce, saj ekipi nista odigrali na nivoju, kot se od njiju pričakuje. Sicer pa je bila to zelo dobrodošla tekma, da vidimo, kje smo. Oboji smo imeli svoje priložnosti, a na koncu so odločile enajstmetrovke, za katere vsi vemo, da so prava loterija in kjer ni nobene posebne filozofije. Sam sem se ekipi Interblocka priključil šele v torek in z njimi opravil en trening. V tem trenutku pa je najpomembneje, da se čim prej vklopim v ekipo in mislim, da ne bo nobenega problema. Kar se tiče tega, da sem že ravno na prvem srečanju zaigral proti svojemu nekdanjemu klubu, pa lahko rečem, da se mi to stalno dogaja. Ko sem prišel v Domžale, sem najprej v superpokalu zaigral proti Kopru, nekaj dni zatem pa v kvalifikacijah lige prvakov proti Dinamu. To so težke stvari, ampak ko greš na igrišče, o tem ne razmišljaš. Sam imaš svoje obveznosti, ki jih moraš izpolniti in vsak igralec normalno odigra srečanje za klub, s katerim je pogodbeno vezan."

Amer Jukan, nogometaš Interblocka: "Ob koncu samih priprav je bila to težka tekma. V stodvajsetih minutah ni bilo kaj veliko priložnosti. Na koncu so bili streli z bele točke, kjer smo imeli več koncentracije od nasprotnika in kjer smo srečno ter zasluženo zmagali. Vsekakor pa so občutki ob mojem debiju v dresu Interblocka dobri. Sicer nismo prikazali ravno dobro igro, ampak smo igrali, kolikor nam je nasprotnik dopuščal. Prvi polčas nismo delovali ravno kompaktno, v drugem smo bili nekoliko boljši, s prihodom Daria Zahore pa bo naša igra še boljša."

Luka Žinko, nogometaš Domžal: "Nekoliko smo razočarani, a to je bila šele prva tekma, zato se s porazom ne smemo preveč obremenjevati. Osebno menim, da smo na igrišču pokazali, da smo bili boljši in lahko tudi letos konkuriramo za prvo mesto v slovenski ligi. To smo namreč dokazali z igro. Škoda, da nismo osvojili superpokala, a čestitam Interblocku ob zmagi. Kar se tiče utrujenosti lahko rečem, da so po celotnih pripravah noge bile utrujene, verjetno so bile tudi pri tekmecu, a tako je. Sedaj je na vrsti Evropa, katero že nestrpno pričakujemo."

Dejan Nemec, nogometaš Domžal: "Tekma je bila čvrsta. Pred samim srečanjem smo vedeli, da so možnosti 50:50. V igro smo šli namreč, da zmagamo, imeli pa smo nekaj problemov v napadu, saj smo izgubili štiri napadalce. Interblock je korektno odigral, so dokaj čvrsta ekipa in vidi se, da imajo dobre posameznike, ki znajo igrati nogomet. Sicer je bila sama tekma dobra, glede na to, da vsi vemo, kdo smo mi, in kdo oni. Mi smo namreč državni prvaki, oni pa se bodo v novi sezoni borili za naslov državnega prvaka. Menim, da bo prvenstvo še zanimivo. Glede srečanja pa lahko rečem, da je zmagal srečnejši, čeprav menim, da smo bili nekoliko boljši in imeli več priložnosti. Na koncu nam je nekoliko težko, saj smo izgubili po strelih z bele točke. A življenje gre naprej …"

Mitja Zatkovič, nogometaš Domžal: "Na koncu smo nesrečno izgubili po enajstmetrovkah. Nimamo kaj, takšen je namreč nogomet. Menim, da smo bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik, ustvarili smo si dve do tri priložnosti, ki jih žal nismo uspeli realizirati. Tako je … Če ne dosežeš zadetka, na koncu ostaneš poražen."

Ne spreglejte