Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
16.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 16.44

8 let

Rajčevič: Na Areno Petrol imamo lepe spomine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Kopra se bodo v 24. krogu PrveLige Telekom Slovenije odpravili v "knežje mesto", kjer jih bo pričakala ekipa MIK CM Celja. In kaj pred srečanjem meni Aleksander Rajčevič?

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša so morali v minulem krogu državnega prvenstva pred domačim avditorijem priznati premoč ptujski Dravi. Čeprav je za domačine v polno dvakrat zadel Darko Djukič, to vendarle ni bilo dovolj, saj so bili Ptujčani za koprskega čuvaja Ermina Hasiča premočni trikrat.

"Doletel nas je nesrečen poraz in po takem srečanju je težko karkoli povedati. Do izključitve Edina Šečiča smo bili boljši, zatem pa smo nekoliko padli, čeprav je bil boj v nadaljevanju dokaj izenačujoč," se je uvodoma za Sportal drugega poraza v spomladanskem delu sezone spomnil branilec Aleksander Rajčevič, ki je glede vzdušja v ekipi iskreno priznal: "Po porazih vzdušje ni nikoli najlepše in tako je tudi tokrat. A upam, da se bo to spremenilo že na naslednjem srečanju."

"Kanarčki" še enkrat pod Golovec

Na slednjem pa se bodo "kanarčki" pomerili s Celjani, kjer se bodo udarili s četo Pavla Pinnija. Gre namreč za srečanje 24. kroga, ki bi moralo biti na sporedu 22. marca, a je bilo takrat zaradi sneženja odpovedano. Glede na to, da so se "celjski grofi" v nedeljo dobesedno poigrali z na dno prikovanim Livarjem, čaka dvakratne pokalne prvake težko delo. "Res je … A v Celje ne bomo odpotovali z belo zastavo in upam, da bomo nadaljevali s pozitivnim nizom proti celjskim nogometašem. Na Areno Petrol imamo lepe spomine, saj smo tam vedno imeli srečo … Upam le, da se bo tradicija nadaljevala," je nadaljeval strelec treh zadetkov v jesenskem delu sezone, ki kot največjo nevarnost v celjski zasedbi vidi v … "Nedvomno v Nejcu Pečniku, ki se je proti Livarju trikrat vpisal med strelce. Nejca poznam iz mlade reprezentance, a so tudi ostali igralci dobri. Gre namreč za močno, dobro in izkušeno ekipo."

Še tretjič s polnim izkupičkom?

Koprčani so se v letošnji s Celjani veselili kar dvakrat. Poln izkupiček so po avtogolu Gorazda Gorinška vknjižili tako v Celju kot tudi na Obali. Na Bonifiki so namreč v polno zadeli Amer Jukan, Mitja Viler, Vito Plut in Sunday Chibuike Ibeji, za goste pa sta bila takrat uspešna Nejc Pečnik in zdaj že nekdanji "celjski grof" Dominik Beršnjak. Se bodo Primorci veselili tudi v tretje? "Upajmo. Šli bomo na zmago in če bomo zaigrali kot znamo, rezultat ne more izostati," je recept za uspeh razkril član mlade izbrane vrste do 21 let, ki se je za konec dotaknil še visokega poraza proti Rusiji v nedavnem prijateljskem srečanju. " To je bil hud udarec za vse, saj smo vknjižili visok poraz in tega nismo pričakovali. Domače tekme nam nikakor niso usojene in zaenkrat smo boljši na gostovanjih. Morda je bilo nekoliko krivo tudi to, da smo bili skupaj, vključno z novim selektorjem, zgolj tri dni, čeprav je bila generacija ista. Prav tako nam je nekoliko ponagajal sneg, zaradi česar smo imeli tudi nekaj težav … Če bi primerjal delo Zupana in Kavčiča, lahko rečem, da je sedaj vse skupaj bolj sproščeno. O Kavčiču pa lahko rečem, da gre za odličnega trenerja."

Brez Šečiča

Vlado Badžim se bo na Štajersko podal skorajda z vsemi nogometaši, zaradi prejetega rdečega kartona proti Ptujčanom pa bo manjkal zgolj Edin Šečič.

Na bolniškem listu se še vedno nahajata Jan Pahor in Emanuel Galun, ki sta sicer že v polnem pogonu. Po odsluženi kazni rumenih kartonov pa se v ekipo vrača tudi mladi reprezentant Plut.

Ne spreglejte