Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 9.39

8 let

Prvi ples pred kamerami v "mestu igralnic"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 21. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bosta v severnoprimorskem derbiju pred kamerami SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV) pomerili ekipi HiT Gorice in Primorja.

Planet TV: HiT Gorica - Primorje (sobota, 18.00)

Po trimesečnem zimskem "spancu" se na slovenske zelenice vrača prvoligaški ples, kamere pa bodo svojo premiero pričele v slovenskem Las Vegasu, kjer bodo domačini pričakali ajdovsko Primorje. Dvoboj bo nedvomno zanimiv tudi zaradi tega, ker si bosta nasproti stala trenerja, ki sta svoj čas že sedela na trenerskih stolčkih nasprotnih ekip.

Trenerja tokrat na nasprotnih straneh

Novogoričani, ki so vknjižili deset zmag in pet remijev ter toliko število porazov, zasedajo drugo mesto in imajo za vodilnimi Domžalčani osem točk zaostanka. V povsem drugačni situaciji se nahaja primorska zasedba, ki po šestih zmagah, štirih neodločenih izidih ter kar desetih porazih kotira na povprečnem osmem mestu. "Vrtnice" se bodo tokrat že enajstič predstavile v domačem Športnem parku, doslej pa so se v desetih srečanjih pred domačimi gledalci veselile štirikrat, prav tolikokrat so remizirale, dvakrat pa so s porazom razočarale gledalce. "Rdeče-črni" imajo v jesenskem delu sezone z gostovanji slabe izkušnje, saj so se zgolj dvakrat veselili polnega izkupička, dvakrat so si razdelili točko, kar šestkrat pa so se v "mestu burje" vrnili praznih rok.

Osterc in Demirović glavna aduta

Pri izbrancih Darka Milaniča, ki bo na zelenice poslal tudi novinca, sicer branilca Gregorja Balažica, bosta v prvi vlogi nedvomno izkušena igralca, in sicer Milan Osterc, ki je v prvem delu sezone z devetimi zadetki najboljši klubski strelec, ter Enes Demirović, ki je bil strelsko uspešen petkrat. Prav tolikšno število zadetkov je uspelo tudi zdaj že nekdanjemu igralcu HiT-a Gorice, Marku Šulerju, ki se je v zimskem prestopnem roku odločil kariero nadaljevati v belgijskem Gentu.

Potem ko je Abdulrazak Mohammed Ekpoki v polno zadel trikrat, sta bila dvakrat natančna Etien Velikonja in Dragoljub Nikolič. Z enim zadetkom sta na listi strelcev vpisana Admir Kršič in Gzim Rexhaj, ki je skupaj z Darkom Djukičem odšel na Obalo. Potem ko je Rexhaj šel svojo srečo iskat k drugoligaški ekipi Bonifike, je Djukič okrepil dvakratne pokalne prvake iz Kopra.

Se bo Bunderla prebudil že na premieri?

Prvi mož primorske stroke Borivoje Lučič bo v soboto nedvomno veliko stavil na najboljšega strelca PrveLige Telekom Slovenije, Davida Bunderlo, ki je v jesenskem delu blestel z dvanajstimi zadetki, prestižni vrh pa si deli z domžalskim napadalcem Dariom Zahoro. Dvajsetletni napadalec se, zanimivo, na dvanajstih prijateljskih srečanjih ni niti enkrat vpisal med strelce. Se bo prebudil prav v prvenstvu? Potem ko je bil Mitja Zatkovič v 20.-ih krogih uspešen štirikrat, so Dalibor Teinović, Attila Andruško in Peter Kalin v polno zadeli trikrat. V statistiki strelcev so s po enim zadetkom zapisani Nace Kosmač, Boštjan Kreft in Denis Tahirović, ki je v zimskem prestopnem roku zapustil ajdovsko zasedbo. Nedvomno pa bo nevarnost pretila tudi s strani novinca Edin Šaranovića, ki je blestel v pripravljalnem obdobju, uradno pa se bo bržčas predstavil tudi Leon Panikvar.

HiT Gorica tretjič ali Primorje prvič?

V zadnjih desetih srečanjih se štirikratni državni prvaki lahko pohvalijo s sedmimi zmagami, dvakrat so vknjižili neodločeni rezultat, zgolj enkrat pa so morali priznati premoč Ajdovcem.

V sezoni 2007/08 se bosta tokrat ekipi soočili še tretjič. Potem ko so v 3. krogu z golom razlike slavili državni podprvaki, se je srečanje tesno končalo tudi v Ajdovščini, vnovič v korist drugouvrščene ekipe na prvenstveni lestvici. Kako bo tokrat? Odgovor bo bržkone znan v sobotnih večernih urah …

Ne spreglejte