Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 11. 2009,
18.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 11. 2009, 18.03

8 let

Prvenec Kirma in Pečnika (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovensko nogometno reprezentanco čaka 14. novembra gostovanje v Moskvi. Izmed Kekovih izbrancev - poškodovanih ni - si bodo konec tedna najbolj zapomnili Andraž Kirm, Nejc Pečnik in Rene Krhin.

Vratarja: Nedotaknjena mreža Šelige

Prvi vratar slovenske reprezentance Samir Handanovič je v nedeljo stal med vratnicama Udineseja na gostovanju pri Chievu. ''Črno-beli'' so v Veroni osvojili točko (1:1), Ljubljančan pa je odigral vso tekmo.

Rezervni vratar slovenske izbrane vrste Aleksander Šeliga (Sparta Rotterdam) je v nedeljo v nizozemskem prvenstvu ohranil mrežo nedotaknjeno. Njegov klub je ugnal NEC Nijmegen z 2:0, nekdanji član Celjanov pa je branil vseh 90 minut.

Branilci: Nov skalp Iliča

Nogometaši Grenobla še vedno čakajo na prve točke v tej sezoni. Boštjan Cesar in soigralci so izgubili tudi enajstič zapored (domači poraz z Lillom 0:2) in se povsem približali neslavnemu rekordu katerega koli moštva v petih najmočnejših evropskih ligah, ki so na začetku sezone nizali zaporedne poraze. Če bo Baždarevićeva četa izgubila tudi prihodnji konec tedna, se bo na lestvici izenačila z dosežkom Manchestra United, ki je sezono 1930/31 začel z dvanajstimi zaporednimi ''ničlami''. Ljubljančan v vrstah Grenobla je odigral vso tekmo, v 71. minuti pa je prejel rumeni karton. Moskva nadaljuje z izjemnimi predstavami v ruskem prvenstvu. Moštvo Branka Iliča, ki je ponovno na igrišču prebil vso tekmo, je v derbiju 27. kroga ugnalo Zenit St. Peterburg (1:0) in tako po CSKA ugnalo še drugega nekdanjega zmagovalca pokala UEFA, na lestvici pa se je točkovno izenačilo z Zenitom (3. mesto), tako da je blizu celo uvrstitev v ligo prvakov. Köln je pred domačimi gledalci izgubil s Hannovrom (0:1), desni bočni igralec Mišo Brečko je odigral vso tekmo. Koblenz je v drugi nemški ligi doživel hladen tuš pred domačim občinstvom, saj je izgubil z Duisburgom kar z 0:3. Matej Mavrič je bil bolečemu porazu priča od prve do zadnje minute, v 88. minuti pa je prejel rumeni karton. Gent je doma nepričakovano klonil proti Germinalu iz Beerschota (0:1). Marko Šuler je na igrišču prebil vso tekmo. V francoskem prvenstvu je znova brez nastopa ostal Bojan Jokič. Levi bočni igralec Sochauxa je poraz svojih soigralcev na domači tekmi s Paris SG (1:4) spremljal s klopi za rezervne igralce.

Zvezni igralci: Kirm v polno

V treh mesecih je vpisal dva prvenca. Avgusta je zatresel mrežo San Marina in se razveselil prvega zadetka v državnem dresu, v petek pa je Andraž Kirm v 12. krogu poljskega prvenstva dosegel še krstni zadetek v ''ekstraklasi''. Vodilno moštvo prve poljske Wisla Krakov (pred najbližjim zasledovalcem Ruchom iz Chorzowa ima šest točk prednosti) je v gosteh odpravilo Korono Kielce s 3:2. Ljubljančan v dresu Wisle je odigral vso tekmo, mrežo gostiteljev pa je zatresel v 31. minuti.

V francoskem prvenstvu še naprej blesti Auxerre, ki je dosegel že peto zaporedno zmago. Tudi s pomočjo Valterja Birse, ki je v soboto proti Montpellierju (2:1) odigral 69 minut. Kapetan slovenske reprezentance Robert Koren je konec tedna dvoboj svojih klubskih soigralcev spremljal s klopi za rezervne igralce. Razlog ne tiči v poškodbi oziroma bolezni, temveč v vrnitvi Felipeja Teixeire, ki se je po poškodbi vrnil v prvo enajsterico in na desni strani zvezne vrste vknjižil prvi nastop v tej sezoni. Trenerja je prisilil v razmišljanje, da je namesto njega na klop romal prav Koren, WBA pa je brez težav ugnal Watford kar s 5:0.

Vitesse je v nizozemskem prvenstvu izgubil na zahtevnem gostovanju pri PSV-ju v Eindhovnu (0:1). Dalibor Stevanovič je za klub iz Arnheima odigral vso tekmo. Aleksander Radosavljevič je s Tomom iz Tomska pred domačimi gledalci v 27. krogu prve ruske lige izgubil z Lokomotivom iz Moskve (1:3). Kranjčan je v igro vstopil v 62. minuti. Inter povečuje prednost na vrhu italijanskega prvenstva. V 11. krogu je v gosteh odpravil Livorno (2:0), od prve minute pa je prvič v karieri v članski konkurenci dočakal priložnost Rene Krhin. Obetavni slovenski reprezentant je odigral prvi polčas, ki se je končal brez zadetkov, nato pa je namesto njega v drugem delu zaigral Kamerunec Samuel Eto'o. Hapoel Tel Aviv je v derbiju 8. kroga izraelskega prvenstva ter tudi ''vročem'' mestnem obračunu ugnal Maccabi. Andrej Komac (Maccabi) pri gostih ni dočakal priložnosti za nastop. Omonia Antona Žlogarja je doma ugnala APOP Kinyras Peyias z 1:0, Izolan pa je tekmo spremljal s klopi za rezervne igralce.

Napadalci: Pečnik v polno, Dedič od prve minute

''Kozlički'' so navkljub terenski premoči domače srečanje s Hannovrom zapustili sklonjenih glav. Kapetan Kölna Milivoje Novakovič je igral vso tekmo, tako kot njegov soigralec v konici napada v slovenski reprezentanci Zlatko Dedič, ki je po zamenjavi trenerja končno začel dvoboj v prvi enajsterici. Bochum tudi pod vodstvom Heika Herrlicha ni prekinil niz skromnih rezultatov, saj je izgubil na gostovanju pri Eintrachtu (1:2) v Frankfurtu.

Nejc Pečnik je pomagal Nacionalu do zmage nad Vitorio Setubal (2:1). V sodnikovem podaljšku prvega polčasa je zatresel mrežo, štiri minute pred koncem srečanja pa je sodeloval tudi pri zmagovitem zadetku gostiteljev. Dravograjčan se je v dresu kluba z Madeire že vpisal med strelce, a v pokalnem tekmovanju, tokrat pa je dosegel prvenec še v prvenstvu. Napadalec Genta Zlatan Ljubijankič se je v belgijskem prvenstvu v nedeljo zvečer proti Germinalu (0:1) trudil v konici napada vso tekmo, a ni našel načina, kako pretentati obrambo gostov.

Ne spreglejte