Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2008,
19.30

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 19.30

8 let, 5 mesecev

Prva zmaga Nafte v drugem delu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Nafte so v 26. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Lendavi z 2:1 (2:0) premagali ajdovsko Primorje in prišli do prve zmage v spomladanskem delu prvenstva.

Lendavčani so le s točko v petih spomladanskih krogih in s četrtim trenerjem na klopi v letošnji sezoni lovili nadvse pomembno zmago, saj sta jih od ogroženih mest na dnu razpredelnice ločili le dve točki.

Želje pred tekmo pa so se kmalu uresničile tudi na igrišču. Že v osmi minuti so v lepo izpeljani akciji domači povedli. Trenevski je z leve strani poslal predložek v sredino, Kreft pa je pred lastnim golom nespretno zabil žogo pod prečnik. Le dve minuti pozneje se je po globinski podaji Eterovič sam znašel pred gostujočimi vrati, a se je Nenezič izkazal s padcem v noge in preprečil še drugi zadetek domačih nogometašev.

V 14. minuti so tudi gostje prvič nevarno zapretili. Potem ko so spretno izigrali domačo obrambo je Škerjanec prelisičil tudi vratarja Kuzmo, a je bil zaključni strel nenatančen, saj je ajdovski nogometaš poslal žogo mimo vrat. Naftaši so povišali v 28. minuti, ko je Mujakovič lepo podal do Seböka, ki se je znašel iz oči v oči z vratarjem Nenezičem in nato tudi rutinirano zadel spodnji desni kot. V zadnji minuti prvega polčasa je bil v kazenskem prostoru gostov odrinjen Repina, ki je le minuto pred tem zamenjal Eteroviča in ko se je pričakovalo, da bo sodnik pokazal na najstrožjo kazen, je ta na nezadovoljstvo domačih navijačev in nogometašev žogo dosodil gostom.

Domači so tudi v nadaljevanju začeli podjetno in v 48. minuti je Mujakovič za las zgrešil cilj. V 60. minuti je nato po oceni sodnika Tošeskega Kuzma s prekrškom ustavil Džuzdanovića in gostje so iz podarjene enajstmetrovke znižali izid na 1:2. Po prejetem zadetku so Lendavčani zaigrali bolj previdno, gostje pa so bili ob jalovi premoči povsem nenevarni. Šele v zadnjih desetih minutah, in sicer v 81. in 86., je dvakrat s silovitim strelom poskusil Vasiljev, a je oba poskusa s težavo ubranil vratar Nenezič. S tem razburjanj še ni bilo konec. Minuto pred koncem je sodnik Tošeski izključil Cabana pri Nafti in Kalina pri Primorju. Ob tem je v povsem korektni tekmi podelil morje rumenih kartonov.

Ne spreglejte