Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
11.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 11.29

8 let, 3 mesece

Prihaja Olimpija, Tavares pa se počuti kot vojak (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Državni prvaki iz Maribora so osvojili Novo mesto in si polepšali popotnico za sklepno dejanje sezone, ko bodo prihodnjo soboto v roke prejeli pokal. Domžale so v bitki za Evropo prehitele Olimpijo.

Štajerski derbi je v Ljudskem vrtu postregel le z enim zadetkom, okvir vrat pa se je na obeh straneh skupaj zatresel kar štirikrat. Ker so gledalci v drugem polčasu videli še nekaj neizkoriščenih priložnosti, so spremljali zelo dinamično srečanje, ki je osrečilo državne prvake, saj so si priigrali dobro popotnico za nedeljski spektakel, ko bo na štadionu pod Kalvarijo gostovala Olimpija.

"V drugem polčasu smo odigrali odlično. Našli smo energijo, ki jo bomo potrebovali tudi na tekmi z Olimpijo. Smo na pravi poti, navijači so na naši strani, mi pa se počutimo kot vojaki, saj želimo dati vse od sebe," je dejal Marcos Tavares, ki je dvoboj s Celjem začel na klopi, nato pa vstopil na začetku drugega dela in dosegel zmagoviti gol. Pri gostiteljih je proti nekdanjim soigralcem, ki kot edini v Prvi ligi Telekom Slovenije po petih krogih še pogrešajo zmago, nastopil napadalec Gregor Bajde. Bil je blizu zadetku, njegov strel v zadnjih minutah je stresel vratnico. "Pri Mariboru se počutim zelo dobro, kar se kaže tudi na igrišču. Čakam na prvi zadetek in veselje v vijoličastem dresu," je priznal nekdanji napadalec Celja, ki ga v nedeljo čaka prvi večni derbi v dresu Maribora.

Olimpija je visoko odpravila Koprčane, čeprav zaradi bolečin v gležnju ni računala na kapetana Andraža Šporarja, ki ostaja vprašljiv tudi za nedeljsko gostovanje v Mariboru. Pušnikova četa je kanarčke premagala kar s 4:1. Najlepši zadetek na srečanju je dosegel Mariborčan Rok Kronaveter, ki ga je le nekaj centimetrov ločilo od evrogola z ogromne razdalje, v drugem delu pa se je dvakrat s koprsko obrambo poigral hitri Nigerijec Ezekiel Isoken Henty.

Domžalčani so dosegli najvišjo zmago kroga v Novem mestu, kjer so bili za razred boljši tekmec od Krke in premoč kronali kar s štirimi zadetki. Elsnerjeva četa je v tej sezoni slast zmage občutila le na gostovanjih, podobno pa velja tudi za dolenjskega prvoligaša, ki na Portovalu zlahka izgublja točke.

Velenjčani so zapravili vodstvo proti Krškemu, še četrtič zapored se je med strelce vpisal Luka Prašnikar, a so bili po tekmi zadovoljni s točko, saj so drugi polčas odigrali le z devetimi igralci. "V prvem polčasu je bila dobra tekma, po dveh izključitvah pa smo se začeli umikati. Pohvalil bi igralce za borbenost in požrtvovalnost," je knapom za nadčloveške napore v drugem polčasu čestital trener Jernej Javornik. V izdihljajih prvega polčasa sta bila zaradi drugega rumenega kartona izključena Ivan Knezović in Stjepan Babić, stanje na zelenici pa se je naelektrilo po trku Milana Kocića in vratarja Krškega Marka Zalokarja, ko so gostitelji zahtevali najstrožjo kazen, a je sodniška piščalka ostala nema.

Gorica se ne ustavlja. V edini torkovi tekmi je v drugem polčasu napolnila mrežo Zavrča, pred tem pa je med vratnicama štirikratnih slovenskih prvakov blestel vratar Grega Sorčan in paral živce gostujočim nogometašem, ki so po novem neuspehu ponovno padli na lestvici.

Ne spreglejte