Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2013,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2013, 10.58

8 let

Pri Olimpiji si bo treba naliti čistega vina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začel se je september, zadnji poletni mesec, Olimpija pa za Mariborom zaostaja že devet točk. Velik udarec za samozavestne napovedi pred začetkom sezone, ki so napovedovale boj za prvo mesto.

Ljubljanski klub je z dvema zaporednima porazoma (z Gorico in Domžalami, skupna razlika v zadetkih je sramotnih 1:7) poskrbel za nezadovoljstvo navijačev, o čemer priča tudi odhod najbolj zvestih in bučnih privržencev z ljubljanskega štadiona 15 minut pred koncem sobotnega srečanja z Domžalami. Težave se kopičijo. Trener nemočno krili z rokami ter se sprašuje, kako je mogoče, da lahko moštvo zgolj v nekaj tednih pokaže dva povsem različna obraza, direktor je že dvignil sidro in odgovornost za trenutno krizo prevzel nase, klub izgublja bitko še z zadnjimi zvestimi navijači, ki vztrajajo v kronično praznih Stožicah, zaostanek za klubom, ki je lahko vzor vsem v Sloveniji, pa znaša že ogromnih devet točk. Čeprav sta tako Olimpija kot Maribor v tej sezoni odigrala le sedem tekem, derbi pa je prestavljen na zdaj še nedoločen rezervni termin.

Konjević prevzel odgovornost nase

Poleg rezultatske krize, ki je Olimpijo preselila v spodnjo polovico razpredelnice, je pri "zmajih" v zadnjih dneh prišlo še do nekaterih sprememb. Direktor Sanel Konjević je prevzel odgovornost za slabo formo članskega moštva v tej sezoni, kot bumerang pa se mu je maščevala odločitev o finančnem kaznovanju igralcev za nedopustno predstavo in visok poraz na gostovanju v Novi Gorici. Takrat, ko se je predsednik Izet Rastoder službeno mudil na drugi strani velike luže in bil proč od dogajanj v zmajevem gnezdu. Zdaj že nekdanji direktor Olimpije je poudaril, da bi bila zdaj, ko zeleno-beli za vodilnim Mariborom zaostajajo že devet točk, najslabša poteza, če bi rešitev za izhod iz krize iskali v obliki zamenjave trenerja. Še naprej zaupa delu in predanosti Andreja Razdrha, ki je v prejšnji sezoni prevzel vlogo rešitelja ter dežurnega gasilca, Olimpijo pa suvereno pripeljal na drugo mesto. V tej sezoni mu ne gre tako dobro, saj je moštvo, ki domuje v Stožicah, po sedmih odigranih tekmah šele na šestem mestu, izkusilo pa je tolikšno število porazov kot zmag (tri), kar ni najboljša popotnica za nadaljevanje prvenstvenega ciklusa. Po porazu z Domžalami, ki so le potrdile, da jim ljubljanska zelenica izjemno ustreza, saj tu zmagujejo zelo pogosto, se je Razdrh nemočno spraševal, kako so lahko njegovi izbranci ponovno zaigrali tako brezsrčno kot pred tednom dni v Novi Gorici. Opozorila niso zalegla, zato se bo reševanja težav očitno treba lotiti na drugačen način.

Velika gneča za mesto v konici napada

Do sprememb je prišlo tudi v vrstah napadalcev. Ob nadarjenem dvojcu mladih reprezentantov, ki ga v Ljubljani sestavljata Andraž Šporar in Filip Valenčič, gorenjskem novincu Enisu Đurkoviću in povratniku Dejanu Đermanoviću se je konkurenca izkazala za premočno. Ni bil deležen zadovoljive minutaže, zato se je odločil za selitev. Brazilski napadalec Franklin William Vicente je v tej sezoni pod vodstvom Razdrha odigral le 18 minut, razlog temu so tudi poškodbe, zaradi katerih je izpustil nekaj dvobojev. Še čaka na prvi zadetek. Prejel je premalo priložnosti, da bi bil lahko zadovoljen, zato bo srečo v jesenskem delu kot posojen igralec iskal drugod. V Celju, ki se je po domačih zmagah nad Krko in Triglavom znebilo dna lestvice, zdaj pa že gleda v hrbet Olimpiji. Hitri Južnoameričan je ocenil, da bi se lahko v mestu ob Savinji vrnil v tekmovalno formo. Kluba sta se o selitvi dogovorila v soboto, dolgolasi Brazilec pa se lahko v celjskem dresu, kjer bi lahko združil moči z nekdanjim soigralcem Miho Zajcem, prvič predstavi takoj po reprezentančnem premoru.

V teh dneh se v ljubljanskem klubu obetajo vroči pogovori. Ponavljajo se prizori iz prejšnjih sezon, ko so si že v poznih poletnih mesecih za vodilnim Mariborom priigrali prevelik zaostanek, da bi lahko še naprej kandidarali za osvojitev državnega naslova. Iščejo se odgovori na vprašanja, zakaj je prišlo do tako ogromnega padca v igri ter pomanjkanju izkazovanja borbenosti ter agresivnosti. Več kot enotedenski premor zaradi reprezentančnih tekem bo prišel prav, zaključek prestopnega roka pa bi lahko v Stožicah poskrbel za še kakšno spremembo. Zdaj si bo najprej treba naliti čistega vina ter najti naslednika na mestu prvega operativca, klubskega direktorja, nato pa poskušati najti priključek s tekmeci, ki naskakujejo drugo oziroma tretje, skratka ''evropsko'' mesto. Prvo je očitno že oddano.

Ne spreglejte