Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 8. 2008,
8.13

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 30. 8. 2008, 8.13

7 let

Prekiniti neugodno serijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nove težave s poškodbami ne zmanjšujejo optimizma v Ljudskem vrtu. Čas je, da Primorje pade, zatrjujejo Mariborčani.

"Zavedamo se, kako smo v Celju v zadnjih sekundah izgubili točki. Izjemno smo motivirani," pove trener vijoličastih Darko Milanič. Skoraj pozabil je že, kako je razpolagati s kompletnim igralskim kadrom. V minulih dneh so se Davidu Bunderli na seznamu igralcev, ki ne bodo mogli pomagati v soboto, pridružili Marko Pridigar, Lubomir Kubica in Suad Filekovič. Marko Ranilovič ter David Tomažič Šeruga bosta zapolnila vrzel na golu oziroma v obrambi, več dilem ima Milanič pri iskanju nadomestila na levem bočnem položaju. "Igralci, ki doslej niso bili v ospredju, bodo zdaj dobili priložnost. Njihova naloga je in iskreno želim, da jo bodo izkoristili ter odigrali najbolje kar znajo."

So se pa pod Kalvarijo razveselili dokončanega prestopa in ureditve statusa Dragana Jeliča. "Ajdovci so dobro moštvo, s kakovostnimi posamezniki, toda mislim, da se bo tradicija v soboto prekinila," se je Mariborčan spomnil tekem s Primorjem v zadnjem obdobju. Štajerci niso osvojili treh točk oktobra leta 2006. "Kadarkoli pridejo v Ljudski vrt, se branijo. Imamo zasedbo, ki jih lahko prebije, dodaja Jelič.

Brez podcenjevanja

"Primorje je čvrsta ekipa, ki jo sestavljajo mnogi izkušeni nogometaši in nekaj mladih. Odlike njihovih napadalcev in bočnih igralcev so hitrost, gibljivost in prodornost. Podcenjevanje ne pride v poštev, vendar se zavedamo, da imamo nekaj več kot oni. Ne le, da igramo pred svojim občinstvom, ki nam bo gotovo v veliko pomoč, temveč smo tudi kakovostnejši," je prepričan Milanič. Nedolgo nazaj je odgovarjal na vprašanja o neučinkovitosti napadalcev. Sledil je zasuk. Marcos Tavares in Dalibor Volaš sta na tekmah z Nafto in Celjem prispevala pet od sedmih mariborskih zadetkov. Skupno so jih vijoličasti doslej dosegli trinajst, največ med vsemi, a so jih devet tudi prejeli. "Veliko pozornosti namenjamo obrambi. Želimo jo čvrsto, ki ne bo prejela zadetka. Že proti Primorju. Trenutno nam to ne uspeva najbolje, ampak, če bomo na naslednji tekmi dosegli gol več od nasprotnika, bom tudi zelo zadovoljen," je še dejal Milanič.

Ne spreglejte