Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
17.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 17.25

8 let, 5 mesecev

Pregelj: Posebna tekma s posebnimi občutki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Interblocka bodo v 26. krogu PrveLige Telekom Slovenije pričakali ekipo Maribora. Pred zanimivim obračunom je za Sportal spregovoril nekdanji "Mariborčan", Martin Pregelj.

Nogometaši edinega ljubljanskega prvoligaša so v minulem krogu proti "šampionski" ekipi Domžal nanizali četrto zmago v spomladanskem delu sezone, poln izkupiček pa je "kockarjem" priboril Martin Pregelj.

"Ob zmagi so vedno prisotni lepi občutki, predvsem, ko premagaš vodilno ekipo. Prav tako je lepo, če odločiš tekmo. Moram pa priznati, da je celotna ekipa igrala dobro, kar nenazadnje pove tudi rezultat," se je uvodoma za Sportal na srečanje v domžalskem Športnem parku vrnil Pregelj, ki je v minulem krogu po izboru Sportala dosegel tudi najlepši zadetek. "Gol kot gol," je na omenjeno temo skromno odvrnil strelec štirih zadetkov v "rdečo-belem" dresu.

Če bomo zaigrali kot proti prvakom …

Pred "zvezdniško" zasedbo pa je v soboto še ena sila zanimiva preizkušnja, saj v slovensko prestolnico prihajajo izbranci Branka Horjaka, ki so v drugem delu sezone še brez poraza. Torej ekipa, katere barve je v minuli sezoni branil 30-letni nogometaš in tam dosegel sedem zadetkov. Pričakovanja? "Vsekakor gremo po zmago. Če bomo zaigrali kot v zadnjem krogu proti Domžalam, se nimamo česa bati … Nedvomno bo to težka tekma, kjer bodo odločale malenkosti. Če se hočemo boriti za vrh, moramo na domačem igrišču nujno zmagati," je scenarij za uspeh opisal igralec, ki je v svoji karieri branil še barve Kopra, Maribora, ciprskega Neona in avstrijskega Sturma.

Na obeh straneh 1:0

Četrto in petouvrščena ekipa sta se v letošnji sezoni pomerili dvakrat, po enkrat pa so slavili tako Ljubljančani kot tudi "vijolice". V 8. krogu je po zadetku Marka Popovića v Spodnji Šiški slavila vijoličasta zasedba, v 17. krogu pa je Ljudski vrt in posledično štajersko prestolnico v črno zavil nekdanji igralec sedemkratnih državnih prvakov, Ermin Rakovič. Kam se bo tehtnica prevesila po sobotnem srečanju? "Na vsakem srečanju se borimo za zmago, zato upam, da se bomo slednje veselili tudi tokrat. Na pripravah smo dobro delali in sedaj smo resnično postali prava ekipa. Prav tako so se dobro okrepili tudi Mariborčani, ki razpolagajo s kvalitetnimi igralci," je nadaljeval vezist ljubljanske ekipe, ki bo tako prvič zaigral proti nekdanji ekipi.

Pregljeva premiera proti "vijolicam"

Da bodo prisotni posebni občutki, bržkone ni potrebno posebej poudarjati …"Tako je … Zame osebno bo to posebna tekma s posebnimi občutki, saj bom zaigral proti nekdanjemu klubu. Prvi dve srečanji sem bil namreč zaradi kazni prisiljen izpustiti, čeprav kartonov nisem vedno dobival po svoji krivdi. Včasih sem bil prepoceni kaznovan, zato sem na dvoboju proti državnim prvakom moral še posebej paziti," je pogovor na temo (ne) upravičenih kazni zaključil v Ljubljani rojeni igralec, ki bo premiernega nastopa proti "vijolicam" deležen pod posebnim drobnogledom.

Povratek Rakoviča in Grabusa

Dragan Skočić bo za sobotno srečanje, ki si ga bo moč ogledati tudi na SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV) in Sportalu, vnovič lahko računal na v minulem krogu kartonirana 30-letnega kapetana Rakoviča in Suvada Grabusa.

Na spisku poškodovanih sta še zmeraj Aleksandar Rodić in Rok Marinič, ki je bil nedavno zaradi poškodbe kolena operiran in je sezona zanj takorekoč že končana. Po poškodbi pa se dokončno vrača branilec Igor Lazič, ki je bil na srečanju proti branilcem naslova že med prvo osemnajsterico, ni pa še jasno, ali ga bo reški strokovnjak tokrat v ogenj poslal od prve minute. Manjša poškodba pa pesti Erica Akota, zato je njegov nastop še nekoliko vprašljiv.

Ne spreglejte