Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2008,
22.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 18. 5. 2008, 22.49

8 let, 5 mesecev

Pokalni in državni prvaki pred kamerami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V 34. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bodo kamere SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV) in Sportala odpravile v slovensko prestolnico, kjer bo moč videti zanimiv dvoboj med Interblockom in Domžalami.

Planet TV: Interblock - Domžale (ponedeljek, 17.00)

V ponedeljek se bo v slovenski prestolnici odvijal sila zanimiv obračun med najboljšima ekipama te sezone in sicer med novopečenimi pokalnimi prvaki Interblockom, in starimi, novimi državnimi prvaki iz Domžal. Slednji so si drugi zaporedni naslov zagotovili že v nedeljo, ko so Koprčani klonili proti Ptujčanom.

Osem igralcev s posebnimi emocijami

Na dvoboju pa bo navzoč poseben emocionalni naboj, kar bodo prvenstveno občutili igralci, ki so svojčas branili barve nasprotnega kluba. Rok Hanžič je barve Interblocka branil v minuli sezoni, Alen Čoralič pa je nogometaš, ki ima v Domžalah kot igralec ljubljanske ekipe status posojenega igralca.

Na drugi strani se v ambicioznem ljubljanskem prvoligašu nahaja kar šest nogometašev, ki so, eni prej, drugi pozneje, branili barve domžalske ekipe. To so Janez Zavrl, Janez Strajnar, Ermin Rakovič, tokrat poškodovani Zoran Zeljkovič, Darijan Matič in Dejan Grabič, ki se je v ljubljansko sredino preselil kot poslednji.

Ljubljanska zasedba se po štirinajstih zmagah, sedmih remijih in dvanajstih porazih nahaja na četrtem mestu, potem ko so Domžalčani, kot že rečeno, z devetnajstimi zmagami, desetimi remiji in zgolj štirimi porazi, že osvojili prestol prvenstvene lestvice. "Kockarji", ki so se pred domačim avditorijem predstavili šestnajstkrat, so sedemkrat razveselili svoje gledalce, štirikrat so gostom oddali točko, petkrat pa so slovensko prestolnico ovili v črno. "Rumeno-modri" so se iz šestnajstih gostovanj devetkrat vrnili s polnim izkupičkom, petkrat so si razdelili točko, zgolj dvakrat pa so se vrnili sklonjenih glav.

Bo Rakovič blestel tudi tokrat?

Pri izbrancih Dragana Skočića bo nedvomno prva violina z devetimi zadetki najboljši klubski strelec, Ermin Rakovič, ki je svojo odlično formo kronal z dvema zadetkoma v velikem finalu pokalnega tekmovanja. Z golom manj, torej z osmimi zadetki, mu sledi Ivan Jolić, ki utegne biti prav tako nevaren. Trenutno poškodovani Zoran Zeljkovič in Martin Pregelj sta bila natančna petkrat, štirikrat pa je v polno zadel Aleksandar Rodić, ki se po 2. marcu, nekaj minutaže si je sicer nabral v finalu pokala Hervis, vrača po poškodbi. Potem ko je bil v Domžale posojen Alen Čoralič uspešen trikrat, so bili dvakrat učinkoviti Rok Elsner, Krunoslav Rendulić in Darijan Matič. S po enim zadetkom se na listi strelcev nahajajo Eric Akoto, Dejan Gerič, Janez Zavrl, Suvad Grabus in tokrat poškodovani Boštjan Jelečevič.

Bo Zahora ujel Bunderlo?

Pri četi Slaviše Stojanoviča na vrhu liste strelcev s petnajstimi zadetki kraljuje Dario Zahora, ki, če bo seveda ujel Davida Bunderlo, bržkone utegne postati najboljši strelec PrveLige Telekom Slovenije. Sedemkrat je v polno zadel zdaj že nekdanji "Domžalčan" Zlatan Ljubijankič, šestkrat pa je bil uspešen Andraž Kirm. Potem ko sta Jože Benko in Luka Žinko blestela petkrat, je bil Janez Aljančič učinkovit štirikrat. Tri zadetke je dosegel Dražen Žeželj, kar trije nogometaši, in sicer Ivan Knezović, tokrat odsoten Danijel Brezič ter Siniša Janković pa so mrežo tekmecev zatresli dvakrat. S po enim zadetkom je statistiko obogatil Slaviša Dvorančič, ki se je v zimskem prestopnem roku preselil v celjsko sredino.

Premoč na strani Domžalčanov

Glede na to, da so Ljubljančani v minuli sezoni debitirali v elitni druščini, sta se ekipi doslej srečali zgolj sedemkrat. S štirimi zmagami so doslej uspešnejši nogometaši iz mesta ob Kamniški Bistrici, ki so Ljubljančanom "prepustili" zgolj eno zmago, dvakrat pa sta se ekipi po koncu sodnikovega piska razšli z delitvijo točk. V letošnji sezoni so Stojanovičevi izbranci slavili dvakrat, Skočićevi pa enkrat. Potem ko so v domžalskem Športnem parku v 7. krogu domačini slavili na krilih Žežlja in Žinka, za goste je zadel Elsner, so Domžalčani slavili tudi v 16. krogu v Spodnji Šiški, ko sta v polno zadela Brezič in slovenski reprezentant Žinko.

Na zadnjem srečanju, in sicer v 25. krogu, pa je bila uspešnejša "zvezdniška" zasedba, ko sta poln izkupiček zrežirala Pregelj in Jolić, domačinom pa je zadetek priboril Jelečevič, ki je zadel lastno mrežo. Kateri prvak – pokalni ali državni – bo torej uspešnejši v ponedeljek pred kamerami, bo znano v večernih urah …

Ne spreglejte