Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
20.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 20.29

7 let, 12 mesecev

Po pretresih v Zavrču: krivi so Koprčani

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ravno ko je Zavrč postal hit slovenskega nogometnega prostora, so se v Halozah zgodili nepričakovani, skoraj tektonski premiki. Zakaj?

Zavrč je nanizal pet zaporednih prvenstvenih zmag, med drugim sklatil tudi Maribor in prekinil niz sedmih zmag Olimpije, v svoje vrste zvabil nekdanjega reprezentanta Španije Alberta Riero in s tem dvignil veliko prahu, ne samo v Sloveniji. Zdelo se je, da se lahko vplete celo v boj za naslov ali pa vsaj vrh. V Halozah je bila prihodnost svetla, čeprav ni manjkalo tistih, ki so še vedno dvomili o uspehu.

Potem se je začelo dogajati. V Zavrču so ostali brez trojice glavnih mož strokovnega štaba, ki so prišli pred začetkom sezone.

Najprej je s svojega mesta nepričakovano odstopil športni direktor, Srb Dušan Petković. Pretekli konec tedna, po remiju z 1:1 v Novem mestu proti Krki, sta rojaku sledila še trener Slavko Matić in njegov pomočnik Milan Obradović.

"Zakaj," so se ob tem spraševali številni. Tisti, ki Haložanom ne privoščijo uspehov, so se ob tem škodoželjno nasmehnili in začeli prepričevati, da se ambiciozen načrt prvega moža Zavrčanov sesuva kot hišica iz kart, a predsednik kluba ostaja miren in sporoča, da se ni zgodilo nič takšnega.

Tudi sam bi ravnal enako in odšel

"Športni direktor, trener in njegov pomočnik odhajajo v Koper," je presenetil Miran Vuk, ki tega podatka sicer ni mogel uradno potrditi, a pravi, da je tak scenarij pričakoval že nekaj časa. "Že pred nekaj časa so prejeli klic iz Kopra, a so dogovor pustili ob strani. Potem se je začelo dogajati. Najprej Petković, potem se je za sodelovanje s Koprom po visokem porazu Koprčanov v Mariboru v soboto dogovoril tudi trener Matić. V nedeljo zjutraj je postalo jasno, da bo svojo pot nadaljeval v Kopru," je z mirnim glasom razlagal Vuk, ki dozdajšnjim sodelavcem ne zameri ničesar.

"Ni bilo nobenega prepira, razšli smo se kot prijatelji. Še danes dopoldne smo sedeli skupaj in si segli v roke. Verjamem, da se bomo nekoč spet srečali. Neugodno je, ker smo ostali brez trenerja in športnega direktorja, a odšli so pač na bolje. Na morje, v lepo vreme, kjer imajo dobre pogoje za delo vse leto. Tudi plačani bodo bolje. Za Koprčani stoji Luka Koper, ki je zelo močan sponzor. Če bi bil jaz na njihovem mestu, bi ravnal isto. Nimam jim očitati ničesar. Zavrč je bil njihova odskočna deska. Pustili so dober vtis. Gre za strokovnjake, ki delajo 20 ur na dan in so bili predani klubu. Pri nas niso bili dolgo, a so pustili globok pečat. Verjamem, da bo podobno tudi v Kopru. Želim jim vse najboljše," je nadaljeval predsednik haloškega prvoligaša in potrdil, da je prvi kandidat za Matićevega naslednika njegov rojak Goran Milojević, kot so pisali pri EkipiSN.

Po Srbu najverjetneje spet Srb

"Res je, a uradno še ni postal trener. Še vedno se dogovarjamo. Jutri okrog 17. ure bo znano, kdo bo trener," je v ponedeljek pozno popoldne povedal Vuk, ki išče tudi rešitev za mesto športnega direktorja. "Tukaj rešitve še ni, a verjamem, da jo bomo kmalu našli," je priznal.

Cilji ostajajo visoki

Zavrč, ki si z 22 točkami skupaj z Mariborom in Domžalami deli tretje mesto na prvenstveni razpredelnici, ima kljub zadnjim kadrovskim pretresom še vedno visoke cilje. "Ko sem pred začetkom sezone analiziral slovensko ligo, sem ugotovil, da se lahko bojujemo za tretje mesto. Za to ugotovitvijo še naprej stojim. Že zdaj bi, če ne bi bilo nekaj ponesrečenih tekem, lahko bili višje, a smo blizu vrha. V dobrem položaju smo tudi v pokalu. V četrtfinalu igramo proti Dravi, ki bi jo morali premagati, potem ostanejo samo še štirje klubi in veliko bo odvisnega od žreba. Sem optimist," je pogovor sklenil Vuk.

Ne spreglejte