Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
17.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 17.13

8 let, 5 mesecev

Plut: Z zmago do drugega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Kopra se bodo v 26. krogu PrveLige Telekom Slovenije odpravili v Novo Gorico, kjer jih bo pričakala četa Darka Milaniča. Pred gostovanjem je Vito Plut dejal …

Izbranci Vlada Badžima imajo tudi po sredini zmagi zaostale tekme 24. kroga lepe spomine na celjsko Areno Petrol, saj so na slednji zabeležili novo, sicer (šele) drugo zmago v spomladanskem delu sezone. "Bila je dobra tekma, čeprav smo štartali nekoliko slabše. Po zadetku je bilo sicer boljše, zatem pa so Celjani prejeli rdeči karton, kar je bilo po vsej verjetnosti tudi ključno za nadaljevanje. Potem smo prevzeli pobudo in dosegli še en zadetek," je prve besede srečanju proti "celjskim grofom" v pogovoru za Sportal namenil Vito Plut, ki je na nedavnem prijateljskem srečanju proti Rusom doživel "krst" za mlado izbrano vrsto do 21 let. "To je bil moj prvi nastop. Lahko rečem, da smo se kar dobro ujeli, čeprav smo visoko izgubili. Kavčič je odličen trener in prvi vtisi so dobri. Upam, da bomo v prihodnje dobro sodelovali."

Nevarnost preti s strani Demirovića

Z zmago so se dvakratni pokalni prvaki zavihteli na tretje mesto, kjer imajo za Novogoričani, s katerimi se bodo v primorskem derbiju pomerili v soboto, zgolj točko zaostanka. V taboru Kopra so napovedi pred odhodom v slovenski Las Vegas nedvomno optimistične, o čemer je prepričan tudi 19-letni napadalec.

"Tako je … Gremo po tri točke, s katerimi bi dosegli želeno drugo mesto," je bil kratek, a odločen Plut, ki je v vrstah "vrtnicah" kot glavno orožje izpostavil … "Enesa Demirovića. On je takorekoč 'motor' ekipe in na njega bo potrebno še posebej paziti."

Bodo "kanarčki" še tretjič usodni za "vrtnice"?

"Rumeno-modri" so se proti štirikratnim državnim prvakom v letošnji sezoni veselili že dvakrat. Uspešni so bili tako v goriškem Športnem parku, kjer so tesno, sicer z 2:3, ugnali domačine. Potem ko sta za slednje zadela Etien Velikonja in sedanji član belgijskega Genta, Marko Šuler, so Koprčanom zmago priborili Saša Božičič, Amer Jukan in po zadetku v lastno mrežo, Rusmin Dedič. Drugo zmago so "kanarčki" dosegli na krilih zdaj že nekdanjega koprskega napadalca Daliborja Volaša. Se bo polfinalistom pokalnega tekmovanja poln izkupiček nasmehnil še tretjič? "Upajmo … Šli bomo na zmago in verjamem, da bomo to tudi dosegli," za konec pozitivno razmišlja strelec petih zadetkov v letošnji sezoni.

Brez Božičiča, vrača se Šečič

Prvi mož koprske stroke proti štirikratnim državnim prvakom ne bo mogel računati na porumenelega Božičiča, tudi tokrat pa se bo Badžim moral odpovedati uslugam mladega Emanuela Galuna.

Potem ko je nastop Jana Pahorja vprašljiv, pa se v ekipo po odsluženi kazni vrača Edin Šečič.

Ne spreglejte