Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 10. 2008,
15.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 2. 10. 2008, 15.51

8 let, 5 mesecev

Pliberšek: Nekatere je motilo, da sem želel uvesti red

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik nogometnega kluba MIK CM Celje Marjan Vengust je minuli teden podal odločitev, da bo Franci Pliberšek moral zapustiti mesto direktorja. Slednji je danes zaupal svojo plat resnice.

V zadnjem času so se z redkimi izjemami v medijih pojavljale le posamične zgodbe obeh ''udeležencev'', zato tako Vengust kot Pliberšek z motivom več počakala uradno novinarsko konferenco v mestu ob Savinji in zaupala svoja razmišljanja. Zdaj že nekdanji direktor celjskih nogometašev je v uvodu zaupal, da se je v zadnjih dneh na dopustu počutil nelagodno, ker se ni mogel zagovarjati. ''Moram povedati, da uradno odpovedi še nisem dobil. V klub sem bil pripeljan za vodenje športnega dela in stika z javnostmi, kasneje smo se dogovorili, da prevzamem še nekatere funkcije. Ce-Šport naj bi zagotovil 1.800.000 evrov, vse ostalo bi bilo v moji domeni. To kar se dogaja sedaj ni dobro za klub. Prvega junija sem prevzel klub brez trenerja in pomočnika, vodje ŠNC-ja in še bi lahko našteval, tako da smo res zavihali rokave. Devetdeset odstotkov svojega časa sem posvetil klubu, pripeljal sem najboljšega trenerja in nasploh želel uvesti pozitivne spremembe. Mislim, da smo dobro delali. Ves igralski in strokovni kader me je podprl. Imam čisto vest. Nočem kritizirati predsednika, vendar sem bil presenečen, ko me je prejšnji ponedeljek poklical in me pozval k odstopu. To me je prizadelo, saj bi bilo prav, da zaključimo zadevo v enem letu in nato sedemo, ter ocenimo kaj je bilo prav in kaj ne. Očitno je nekatere motilo, da sem želel uvesti red,'' je povedal Franci Pliberšek, ki je seveda želel slišati natančnejša pojasnila za nastali položaj.

Vengust: Prinesel je svež veter, a se ni izšlo

Dolgoletni predsednik celjskega nogometnega prvoligaškega kluba Marjan Vengust zadeve ni želel komentirati na dolgo in široko, ker po njegovem mnenju še niso pravno formalno zaključene.

''Kot predsednik imam po statutu možnost poseči v kadrovanje. Ker sem materialno odgovoren za klub, sem se pač odločil za razrešitev. Na koncu bodo člani kluba na skupščini ocenili ali je moja odločitev prava ali ne. V dvanajstih letih sem naredil veliko in ne želim, da nekdo posega v določene zadeve. Za javnost nekatera razloge zakaj sem se tako odločil ne želim komentirati. Določene zadeve niso šle v pravo smer. Franci Pliberšek je prinesel svež veter, vendar se vse ni izšlo. Zahvaljujem se mu, sedaj pa sva se v klubu razšla, čeprav položaj ni enostaven. Verjetno bova poslovno še sodelovala,'' je svoje stališče pojasnil predsednik. V prihodnjih dneh naj bi podal javnosti ime naslednika na mestu direktorja celjskega kluba. Med kandidati sta tudi Peter Šepetavc (predstavnik generalnega pokrovitelja kluba Ceste mostovi) in podjetnik Matjaž Kugler.

Ne spreglejte