Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 10. 2008,
17.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 10. 2008, 17.18

8 let, 5 mesecev

Pevnik: Nisem imel dovolj časa pokazati vsega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Domžalski nogometni klub je enostransko prekinil pogodbo z dosedanjim trenerjem Robertom Pevnikom. Njegov naslednik še ni znan.

Robert Pevnik je po Draganu Skočiću, Vladu Badžimu in Pavlu Pinniju že četrta trenerska žrtev v tej sezoni PrveLige Telekom Slovenije. Razlog, da se je Celjan moral posloviti, so slabi rezultati kluba, saj so državni prvaki na zadnjih šestih tekmah osvojili zgolj točko. Trenutno se nahajajo na petem mestu z desetimi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom. Nastope pa so končali tudi v pokalnem tekmovanju.

Ekipo bosta na petkovi tekmi 15. kroga PrveLige Telekom Slovenije proti Interblocku oziroma do nadaljnjega vodila Dejan Djuranovič in Filip Filipovski. Ime novega trenerja bo NK Domžale javnosti sporočil še v tem tednu.

Pevnik: Korektni vsi razen ene osebe

"Upravni odbor se je tako odločil in to sem sprejel. Upam, da bo to v prihodnje pomagalo ekipi. Če sem bil krivec za te poraze in ali je bila to pravilna odločitev, pa bo pokazal čas. Smatram, da nisem imel dovolj časa pokazati vsega, vendar jutri je nov dan in treba bo počakati na novo službo," je po razrešitvi za Sportal povedal Robert Pevnik.

Zdaj že nekdanji trener državnih prvakov zamere do nogometašev ne goji in želi, da že zanj v petek premagajo Interblock: "Tekmo si bom ogledal v živo in želim si, da fantje premagajo Interblock. Kar se tiče igralcev, ni nobenih zamer, vsi so na treningih delali maksimalno zavzeto. Med drugim sem na zadnji tekmi nosil tudi domžalski šal, z namenom, da pokažem pripadnost klubu in predsedniku, ki je bil zelo korekten. Kar pa ne velja za eno osebo, ki je javno ne bi omenjal," se je čutil "izdanega" Celjan. V nadaljevanju je nekaj besed namenil okrepitvam - Mitji Zatkoviču, Blažu Perutoviću, Mihaelu Novaku in Janiju Šturmu -, ki so v mesto ob Kamniški Bistrici prišli pred sezono, do sedaj pa še niso opravičili zaupanja: "Vse okrepitve je v klub pripeljal športni direktor (Dejan Djuranovič; op.a.). Moja želja je bil le Romun Razvan Paunescu, ki je odigral šele eno tekmo, vendar bo do konca sezone pokazal kvaliteto."

Kmalu na Švedsko?

Kakšno prihodnost pa napoveduje domžalskemu klubu? "Mislim, da bodo do konca prvega dela sezone zmagali vsaj še na štirih tekmah. Proti HiT Gorici smo bili blizu, vendar mi ne gre v glavo, da smo naredili takšne napake."

Ko je beseda stekla o njegovem nadaljevanju trenerske kariere, je povedal, da si velikega premora ne bo vzel, temveč ga lahko že kmalu pričakujemo na trenerski klopi. Ponudb naj mu ne bi manjkalo, vleče ga predvsem v tujino: "Do januarja bom že v sedlu," je bil najprej skrivnosten Celjan, vendar je po vztrajanju le povedal, kam ga vleče: "Tam, kjer sem igral. Na Švedsko? Tako je, pripravlja se vroča zgodba in videli bomo, kaj bo prinesla. Gre pa za klub iz druge lige. Kontakte so vzpostavili tudi že nekateri slovenski klubi, " je za konec povedal Pevnik.

Ne spreglejte