Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 7. 2008,
12.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 18. 7. 2008, 12.49

8 let, 5 mesecev

Pevnik: Domžale bodo znova krojile vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Domžalčani bodo v slovensko prvoligaško sezono drugič zapored vstopili kot branilci naslova. O pripravah, ciljih, okrepitvah in še marsičem smo se pogovarjali s trenerjem Robertom Pevnikom.

Pred klubom iz mesta ob Kamniški Bistrici je zanimiva sezona. Po šestih letih skupnega dela sta klub zapustila Slaviša Stojanovič in Nenad Protega. Delo pa bosta skušala nadaljevati Dejan Djuranovič in Robert Pevnik.

Nivo igre in rezultatov lahko še dvignemo

Zadnje sezone so bile zelo uspešne, a trener Domžal meni, da lahko krivulja uspehov ostane enaka, ali se morda celo še povzpne. "Takoj, ko sem zasedel mesto trenerja, sem dejal, da bomo ostali na vsaj istem nivoju kot v zadnjih sezonah. Jaz in ekipa pa se bom potrudil, da nivo rezultatov in igre dvignemo še višje. Dolgo sem že v nogometu, zato vem, za kaj se gre. Verjamem v svojo ekipo, ki je ostala v 80 odstotkih nespremenjena. Nazadnje se nam je pridružil Blažo Perutović, z eno ali dvema novima okrepitvama pa bomo še boljši. Z motivacijo, ki jo imamo, se ne bojim in verjamem, da bomo pripravljeni začeli državno prvenstvo," razmišlja Robert Pevnik.

Večji del priprav so državni prvaki opravili v domačih krajih, odigrali pa so tudi štiri prijateljske tekme. Dobro pripravljenost so pokazali proti hrvaškima prvoligašema Rijeki (zmaga) in Hajduku (remi). "Prvi del priprav smo opravili v Duplici in v Domžalah. Drugi del je potekal v Čateških toplicah, kjer smo v Brežicah trenirali pet dni, zaključni del priprav na Ptuju pa smo izkoristili kot enotedensko nagrado s strani Združenja slovenskih prvoligašev. Na Kidričevem smo imeli priložnost vaditi v izjemnih pogojih."

Če bo Kirm odšel, bodo našli primerno zamenjavo

Zaradi primanjkljaja v napadalnih vrstah so Domžalčani na večini tekem igrali z enim napadalcem (Jožetom Benkom), za njim pa je deloval novinec Mitja Zatkovič. Vendar bo prihod Črnogorca Blažo Perutovića omogočil trenerju več možnosti za bolj napadalno postavitev. "Priložnost bomo dali tudi mladim igralcem, prestopni rok traja do 31. avgusta, zato bomo videli, kaj se bo zgodilo. Vemo da nas čaka veliko tekem, mi pa ne rabimo okrepitev zaradi slabše kvalitete, temveč zaradi morebitnih poškodb in počitka nosilcev igre. Perutović je v četrtek opravil prvi trening, upam, da bo dosegal gole, kar je tudi njegovo delo. Je močan nogometaš, dober v igri z glavo in v dvobojih. Na koncu se bo vse videlo na prvenstvenih tekmah. Zatkovič je že pokazal, da je koristen igralec za Domžale in bo iz tekme v tekmo boljši. V njega imam veliko zaupanje," pravi Štajerec na klopi državnih prvakov.

Trenutno najbolj vroče ime med Domžalčani je zagotovo reprezentant Andraž Kirm, ki se že nekaj časa resno spogleduje z odhodom v tujino, na mizi pa naj bi imel tudi ponudbo italijanskega prvoligaša Chieva iz Verone.

"Kar se tiče Kirma ni moje delo, da se ubadam s tem, kam bo odšel. Strinjam se, da ob primerni ponudbi zapusti klub in si omogoči življenjsko eksistenco. Ti igralci imajo ceno, zato bi ob njegovi prodaji lahko pripeljali zvenečo okrepitev. Trenutno imam vse nogometaše na razpolago in razmišljamo le o prihajajočih tekmah."

Največja prednost je uigranost

Kje pa je ekipa po mnenju trenerja najmočnejša in kaj ji primanjkuje? "Najmočnejši sta obrambna in zvezna vrsta. Ti igralci so že dalj časa skupaj in so dobro uigrani. Drugi klubi so kupili zveneče okrepitve in se morajo še privaditi eden na drugega. Želja po zmagah mojih fantov je zelo velika, s te želje pa vidim tudi optimizem. Imajo pa tudi potrebno kvaliteto za naše razmere. Prepričan sem, da bomo znova krojili vrh slovenskega nogometa. Pomanjkljivosti bi se pokazale, če bi kdo odšel in bi bili prisiljeni znova uigrati ekipo," meni Celjan, ki si je izkušnje kot igralec nabiral tudi pri švedskem klubu Syrianska Jönköping.

Prvenstvo zaradi Evrope ne bo trpelo

Za Domžalčani sta tudi že dve uradni tekmi. Superpokalno lovoriko so morali po streljanju enajstmetrovk podariti Interblocku, zato pa jim je bolje šlo na evropskem prizorišču. "Tekmo proti Interblocku smo odigrali kvalitetno, za nami pa je tudi prva tekma 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Dudelangeju. Ekipa počasi prihaja v formo. Konec tedna pričakujemo Primorje. Gre za kvalitetno moštvo, zato nič ne bomo prepustili slučaju. Zanimajo nas le tri točke," je odločen nekdanji strateg Drave.

V kvalifikacijah za ligo prvakov so v prvem krogu premagali luksemburški Dudelange in pokazali, da lahko vsaj ponovijo uspeh iz minule sezone in se prebijejo v drugi krog. Bodo zato kaj manj osredotočeni na državno prvenstvo? "Domače lige nikakor ne bomo postavili na stranski tir. Igranje na evropskem prizorišču nam služi tudi kot dodatno piljenje forme pred tekmami v domačem prvenstvu. Pred nami so naporni tedni, ko igramo v 'angleškem' ritmu, zato se bomo morali temu prilagoditi. Igralce, ki bodo najbolj obremenjeni, bomo skušali osvežiti. Na mednarodnem prizorišču igramo močne tekme, kar je celo bolje od treningov. Skrbijo me le morebitne poškodbe, zato upam, da nas bodo zaobšle."

Kako pa trener "rumeno-modrih" glede na grožnjo o stavki s strani Sindikata profesionalnih nogometašev? "Mi treniramo kot da tekma v soboto bo. Stojim za igralci in jim želim, da uredijo zadeve," je še povedal 39-letni Pevnik, ki je z Olimpijo kot igralec osvojil naslov državnega prvaka.

Ne spreglejte