Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2009,
16.28

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 3. 2. 2009, 16.28

8 let, 5 mesecev

Pekič tudi uradno podpisal za Nafto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Tridesetletni Damir Pekič je v torek tudi uradno postal član Nafte iz Lendave, s katero je podpisal pogodbo do junija 2010.

Novim soigralcem se je že pridružil na treningu, prvo tekmo v modro-belem dresu pa bo bržkone odigral že v sredo proti nekdanjemu klubu ZTE.

"Vsi smo zadovoljni z njegovim prihodom, na listi želja je bil že v poletnem prestopnem roku, žal pa takrat ni bilo pogojev za prestop v Nafto. Na srečo se je to zgodilo zdaj, čeprav so bili sami pogovori ZTE-ja z njim in Nafto dolgotrajni," pravi športni direktor Nafte Marjan Drvarič in dodaja, da so se z madžarskim prvoligašem o Pekiču dogovarjali že od začetka decembra preteklega leta. Sprva so želeli Pekiča dobiti na posojo, saj je bila njegova odšodnina previsoka, na koncu pa se je 30-letni napadalec uspel dogovoriti za prekinitev pogodbe. Z Lendavčani je podpisal enoinpolletno pogodbo.

Proti nekdanjemu klubu

"Do petka sem normalno treniral na Madžarskem, na žalost pa nisem imel dovoljenja predsednika kluba za igranje prijateljskih tekem, dočim kondicijsko mislim da sem dobro pripravljen in upam, da bo to trener hitro potrdil. Sigurno pa sem srečen, da se je zadeva končno uredila," pravi Damir Pekič. Prvo priložnost za igranje tekme bo imel že v sredo in to prav proti nekdanjim soigralcem ZTE-ja v Zalaegerszegu, ki bo ob 13. uri. Na njej pa zagotovo ne bo Joszefa Seböka, s katerim se je klub sporazumno razšel, kariero pa naj bi nadaljeval madžarski napadalec v eni od nižjih lig v Avstriji.

Visoka pričakovanja

In kaj meni najboljši strelec slovenske lige izpred dveh sezon o novem klubu? "Nafta je bila zame že po jesenskem delu pozitivno presenečenje in mislim, da lahko upam tudi z mojim prispevkom ostanemo vsaj na zdajšnjem mestu, mogoče pa storimo še kaj več. Ekipa je pokazala, da ima kvaliteto, da je prava klapa in upam, da se bo to zdaj samo še nadaljevalo," pravi Pekič. Ključ do izpolnitve te trditve bi lahko bili prav njegovi zadetki, saj je Nafta doslej na dvajsetih tekmah dosegla le petindvajset zadetkov, manj zadetkov so dosegli le zadnji trije uvrščeni na lestvici. Lendavčani so medtem prejeli najmanj zadetkov v ligi, enako kot MIK CM Celje, enaindvajset.

Ne spreglejte