Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
11. 5. 2008,
18.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 11. 5. 2008, 18.26

8 let, 5 mesecev

Pavlovič: Najlepši zadetek v karieri

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Čarobna sobota v Ljudskem vrtu je obdarila obraze nogometašev Maribora in Nafte s številnimi nasmehi. Vsi nogometaši, ki so stopili na zelenico, niso skrivali navdušenja. Vsaj kar se tiče vzdušja.

Tekmo 33. kroga PrveLige Telekom Slovenije med Mariborom in Nafto je spremljalo 12.435 gledalcev, ''krstno'' predstavo v prenovljenem Ljudskem vrtu pa po uradnih podatkih gostiteljev obiskalo kar 225 predstavnikov medijev.

Slednji s(m)o na spektakularni nogometni prireditvi navdušeno zaploskali ''evrogolu'' nekdanjega slovenskega reprezentanta Zorana Pavloviča, ki je z imenitnim strelom z velike razdalje v 24. minuti zatresel mrežo gostov.

Pavlovič: Evropska tekma

''Dosegel sem najlepši zadetek v karieri. To tekmo bi lahko brez težav proglasili za evropsko. V karieri sem odigral že veliko tekem, tudi največje derbije v Avstriji in na Hrvaškem in lahko potrdim, da je bilo vzdušje v Mariboru povsem primerljivo z omenjenimi dvoboji. Vsem 12.000 gledalcem je potrebno čestitati,'' je po tekmi povedal prvi nogometaš Maribora, ki se je na obnovljenem Ljudskem vrtu vpisal med strelce. ''Igrati na takšnem štadionu so sanje vsakega igralca. Vse besede so odveč. Za nami je tekma, ki jo ne bomo nikoli pozabili. Naši navijači so prikazali veličastno predstavo, mi nogometaši pa smo jim z enako mero vrnili na igrišču. Vesel sem zmage. Tudi po prvem zadetku Nafte nisem niti za trenutek podvomil v našo zmago. Pred tako neverjetnim občinstvom preprosto nismo mogli izgubiti. Sedaj se moramo dobro spočiti, nato pa pripraviti na torkov finale pokala Hervis. Pričakovanja so velika,'' je dejal ''dirigent'' sedemkratnih državnih prvakov, ki je s svojimi predložki sejal paniko v kazenskem prostoru Lendavčanov.

Mihelič: Ta štadion si zasluži Evropo

Po manjši poškodbi se je vrnil na igrišče kapetan Mariborčanov Rene Mihelič: ''Zmagali smo s 3:1. Ko smo dali prvi gol, je bilo veliko lažje. poleg treh zadetkov smo si priigrali še nekaj priložnosti, tako da sem lahko zadovoljen. Vzdušje je bilo podobno dobro kot na tekmi proti Villarrealu, če ne celo boljše. Proti Nafti se je zbralo 12.000, takrat pa 10.000 gledalcev. Bilo je res super. S svojo predstavo sem zadovoljen. Upam, da bo v torek v pokalu še boljše. Evropsko vzdušje bi rad v Ljudskem vrtu videl tudi v prihodnji sezoni. Ta štadion si zasluži Evropo,'' je povedal ''občasni'' članski reprezentant, obilico pohval na račun izjemnega vzdušja na tribunah glede izvrstnega vzdušja pa je v ''simpatičnem'', a preprostem angleškem jeziku podal tudi Marcos Magno Morales Tavares.

''Vesel sem zadetka. Zelo sem ponosen, da sem član Maribora, zelo velikega kluba. Zbralo se je veliko število gledalcev. Vzdušje je bilo 'noro'. Zdaj se moramo dobro odpočiti, nato pa v torek v Celju na igriššču pomagati drug drugemu in osvojiti pokalni naslov. Skušali bomo ponoviti današnjo igro in zmagati,'' je dejal 24-letni Brazilec, ki se je vpisal med strelce v 59. minuti.

Trenevski: Pokal Mariboru

Izkušeni Viktor Trenevski, ki je preživel lep del kariere v dresu beograjskega Partizana, je po tekmi priznal: ''Navdušen sem nad vzdušjem v Mariboru. Ni mi žal za poraz, saj je bila to 'njegova' tekma. Poglejte samo Pavloviča. To je igralec, ki na takšnih tekmah vedno naredi nekaj posebnega. Samo želim si lahko, da bo nogometna prihodnost Slovenije takšna, kot smo jo skupaj doživeli v soboto. Vzdušje je bilo fantastično, malce je spominjalo na stare čase pri Muri, vendar je Maribor glede nogometa in gledalcev le številka ena v Sloveniji. Tako kot je Partizan velik v Srbiji, je tudi Maribor v Sloveniji,'' je dejal 35-letni Makedonec in napovedal razplet na torkovem finalu pokala Hervis: ''Maribor se proti nam ni 'šparal'. Ni se mogel, vsaj pred takšnim občinstvom. To je bila prava uvertura za finale. Ne dvomim, da bo Maribor zmagal. Za seboj ima vse od navijačev do imena. Napovedujem zmago 'vijolic' z 1:0.''

Vaš: Razočarani smo

Prvi strelec na prenovljenem Ljudskem vrtu je postal šele 18-letni Arpad Vaš, ki po tekmi vseeno ni skrival razočaranja: ''Razočarani smo. Vsaj glede rezultata, saj smo vodili z 1:0, mi bo pa tekma vseeno ostala v večnem spominu. Tako Mariboru kot nam. Vesel sem, da sem dosegel prvi zadetek na prenovljenem štadionu, hkrati pa žalosten, da nam ni uspel boljši rezultat. Vzdušje je bilo fenomenalno. Še pred kratkim si nisem mogel predstavljati, da bi zaigral pred 12.000 gledalci, kaj šele kot prvi doseči zadetek ...,'' je povedal Arpad Vaš, na katerega je prvi trener Nafte zelo ponosen. Nad njegovo nogometno kariero bedi že od osmega leta, po tekmi pa je Damir Rob na vprašanje, ali je pred mladim Vašem še bogata igralska kariera, le nasmejano prikimal.

Ne spreglejte