Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 9. 2008,
15.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 12. 9. 2008, 15.45

8 let, 5 mesecev

Ošlaj: Želja je zagotovo zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Nafte bodo na tekmi proti Kopru odprli 8. krog PrveLige Telekom Slovenije. Bodo Lendavčani nadaljevali niz domačih zmag ali bo četa Vlada Badžima uspela to prekiniti?

Nafta po uvodnih sedmih prvenstvenih krogih še vedno zaseda visoko drugo mesto, z zmago nad Interblockom pa bi lahko zasedli tudi prestol. Žal se ni izšlo po načrtih in tudi tretje letošnje gostovanje ostajajo še brez zmage, medtem ko so na vseh domačih uspeli doseči tri točke. Kaj je poleg tega, da ne igrajo pred domačo publiko, krivo za slabši izkupiček na gostovanjih? "Kaj je razlog temu ne vem povedati, upam pa, da bo vsaj ta del kar se tiče domačih tekem veljal še naprej. Mogoče bi morali na gostovanjih bolj pametno igrati," pravi kapetan Damjan Ošlaj. Kot je po tekmi z Ljubljančani povedal trener Damir Rob, so tekmo izgubili po lastnih napakah, zato je prišel reprezentančni premor ob pravem času, da se te in podobne napake odpravijo.

Po Interblocku pa bo Nafta že jutri igrala proti drugemu negativnemu presenečanju prvenstva dosedaj – Kopru. Lanskoletno drugouvrščeni zaenkrat zasedajo enako mesto gledano od spodaj navzgor, vendar to zagotovo ni realni domet obalnega prvoligaša, v katerem se je pred dnevi menjalo vodstvo kluba. "Želja je zagotovo zmaga, za to bomo storili vse kar je v naši moči in upam, da se nam bo izšlo," meni Ošlaj. Trener Rob bo lahko računal na vse igralce z izjemo Arpada Vaša in Timoteja Dodleka, nekoliko vprašljiv je le madžarski napadalec Jozsef Sebök, ki je bil tekom tedna bolan.

V medsebojnih srečanjih v zadnjih treh sezonah sta moštvi odigrali dvanajst tekem, boljši izkupiček pa ima Nafta, ki je zmagala petkrat, Koper pa enkrat manj, medtem ko so se tri tekme končale z delitvijo točk. Še prepričljivejša pa je statistika, ko se gre za tekme v Lendavi, kjer so modro-beli slavili štirikrat, po enkrat pa remizirali in izgubili, ta poraz pa se pravzaprav ni zgodil v Lendavi, pač pa še v Beltincih, kjer je Nafta gostovala med prenovo štadiona. Kot že rečeno imajo Naftaši trenutno serijo štirih zmag na domačem terenu in to brez prejetega zadetka, če pa prištejemo še tekmo 36. kroga minulega prvenstva, pa je ta serija pri številki pet. Zanimivo je, da je bil 31. maja nasprotnik ravno Koper, Nafta pa je zmagala z 1:o z zadetkom zdaj že nekdanjega igralca Eterovića iz enajstmetrovke.

Ne spreglejte