Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 10. 2008,
20.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 10. 2008, 20.17

8 let, 5 mesecev

Oražem: Badžim je prva izbira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Potem, ko je domžalski prvoligaš odstavil donedavnega trenerja Roberta Pevnika, nam je predsednik Stane Oražem zaupal, kdo bi utegnil biti njegov naslednik.

Jasno je, da bosta v 15. krogu PrveLige Telekom Slovenije domžalsko ekipo vodila športni direktor in pomočnik nekdanjega trenerja Dejan Djuranovič ter trener vratarjev Filip Filipovski. Kot že rečeno, se je Pevnikova avantura pri državnih prvakih končala po približno štirih mesecih.

"Znati je potrebno voditi skupino ljudi"

Stane Oražem je vodenje moštva po uspehih Slaviše Stojanoviča zaupal Robetu Pevniku: "Gre za dobrega trenerja, vendar so rezultati edino merilo uspešnosti. Na zadnjih prvenstvenih tekmah temu ni bilo tako, zato je moja odgovornost, da sprejmem določene ukrepe. V kolikor ne dosežeš želenega, je povsod enako. Nikoli se nisem vtikal v odločitve trenerja, kar se tiče taktike, kdo bo igral itd., zato on odgovarja za rezultate," je odločitev za razrešitev Pevnika razložil predsednik Domžal.

Po ustoličenju zdaj že nekdanjega trenerja pred sezono so se pojavili številni skeptiki. Predvsem zaradi pomanjkanja izkušenj, saj je Pevnik pred prihodom oziroma povratkom v Domžale nekaj tekem vodil Labod Dravo, pred tem pa mladinsko ekipo Domžal. "Lahko pritrdim temu, da je bil premalo izkušen in imel premalo znanja, vendar ne nogometnega. Znati je potrebno voditi skupino ljudi. Trener mora z igralci predvsem psihološko dobro delati," je predsednik priznal zmoto, ko je Pevniku zaupal moštvo državnih prvakov.

Zakaj tako potrpežljiv?

Pevnik je za našo spletno stran dejal, da je imel na voljo premalo časa, da bi lahko izpolnil pričakovanja, vendar se prvi mož Domžal s tem ne strinja: "Vmes sem dobil veliko vprašanj, zakaj sem tako potrpežljiv z njim. Moja ocena je, da spremembe nismo storili ne prekmalu, ne prepozno. Pridejo obdobja slabših rezultatov, vendar ekipa je bila en mesec v optimalnem stanju, rezultatov pa od nikoder. Med reprezentančnim premorom so imeli na voljo dobre pogoje za pripravo v Kranjski Gori … Po njegovi oceni bi verjetno tako lahko nadaljevali, vendar glede na ekipo in vložke tako pač ne gre," kritično ocenjuje Oražem.

Da nekdanji trener Domžal in predsednik nimata podobnega pogleda na celotno situacijo, priča tudi izjava Pevnika, ko je dejal, da so bile okrepitve pripeljane predvsem v domeni športnega direktorja Dejana Djuranoviča. "Nihče ne bi prišel v Domžale, če se trener s tem ne bi strinjal. Sem proti temu, da se tako išče krivca. Če se dotaknemo Blažo Perutovića, ga je ravno Pevnik hotel imeti v ekipi."

Vzpostavili kontakte z Badžimom

Kako naprej? Znano je, da je bil poleti velika želja vodstva dvakratnih slovenskih prvakov Vlado Badžim, ki je po enostranski prekinitvi pogodbe s Koprčani prost trener. Tako se vprašanje postavlja kar samo po sebi. "Vlado Badžim je naša prva izbira in vzpostavili smo tudi že kontakte," je pričakovano novico potrdil Oražem.

Badžim nam je minuli četrtek zaupal, da naj bi isti dan tudi že prekinil pogodbo, po nekaterih neuradnih informacijah pa naj bi zavrnil vodenje Primorja. "V tem trenutku ne poznam njegovih podrobnosti, vendar on je trenutno na dopustu v tujini, več pa ne vem," je pogovor za Sportal zaključil domžalski predsednik.

Kot kaže, je Vlado Badžim tokrat še najbližje odhodu v Domžale. Njegovi motivacijski prijemi bi bili v tem trenutku še najboljša rešitev za nogometaše.

Ne spreglejte