Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
9.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

James Rodriguez slovenska nogometna reprezentanca Novak Đoković Radamel Falcao Ljubljana London Kolumbija

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 9.18

6 let, 7 mesecev

Obnorel dekleta, spoznal Đokovića in prišel v Ljubljano

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Slovenijo je prispel kolumbijski zvezdniški ansambel. Nima tako zvenečega posameznika, kot sta Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, ima pa Realovega asa Jamesa Rodrigueza, obleganega z vseh strani.

Svetovna jakostna lestvica Mednarodne nogometne zveze (Fifa) prikimava, da je Ljubljano obiskala resnična velesila. Slovenija bo imela po porazu na Wembleyju opravka še s tretjeuvrščeno reprezentanco na svetu, ki na lestvici kotira višje od Anglije. Na letošnjem svetovnem prvenstvu se je uvrstila med osem najboljših, lahko pa se je pohvalila tudi z najboljšim strelcem. To je bil 23-letni James Rodriguez. Na petih tekmah je dosegel šest zadetkov, madridski Real pa je njegova vroča forma tako prepričala, da ga je za mastne denarce privabil iz Monaca. Zdaj je James vreden 60 milijonov evrov, skoraj toliko kot slovenska reprezentanca, če je sestavljena iz najboljših mož. Če pa manjka Samir Handanović, v torek ga resnično ne bo v Stožicah, velja James že več od vseh Katančevih izbrancev, ki se bodo na prijateljskem srečanju udarili z eno najbolj vročih reprezentanc na svetu.

Kolumbija je v Slovenijo prispela v nedeljo:

Falcao zaploskal rojakom v Londonu

Žal je poškodba preprečila nastop Radamelu Falcau, enemu najbolj priljubljenih napadalcev na svetu, ki je zaradi zdravstvenih težav preskočil že nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu. Zdravje ni njegov zaveznik niti v Manchestru, kjer nosi dres rdečih vragov. Falcao je v petek spremljal rojake na tribunah štadiona Craven Cottage, kjer domuje londonski Fulham, in dočakal vedno sladko zmago Kolumbije nad ZDA.

Američani so povedli, zadetek je z bele točke dosegel Josy Altimore, nato pa sta za Kolumbijo zadela Carlos Bacca, ki je s Sevillo letos že gostoval v Sloveniji, in Teofilo Gutierrez.

Dobro voljo po zmagi so zadržali tudi v soboto, ko so jih televizijske kamere večkrat ujele med občinstvom v dvorani O2. Spremljali so teniški dvoboj med Rogerjem Federerjem in Stanislasom Wawrinko, pred švicarskim posladkom pa so v londonski dvorani v živo spoznali še prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Skupne fotografije z znanimi nogometnimi gosti se je razveselil tudi srbski as in na socialnem omrežju Twitter objavil fotografijo, na kateri veselo pozira pred objektivom v druščini Jamesa.

Zvezdnik madridskega Reala je v Kolumbiji deležen statusa božanstva. Ko je sodnik na petkovi tekmi zapiskal konec, se je na igrišču znašlo ogromno kolumbijskih navijačev, ki so se želeli z njim fotografirati, prevladovale pa so predstavnice nežnejšega spola.

Takšno slavo pač uživa eden najboljših nogometašev na svetu, ki se bo v torek predstavil slovenskemu občinstvu. Kolumbijci so v nedeljo opravili zadnji trening pred odhodom v Slovenijo. Trenirali so v pripravljalnem središču angleškega kluba QPR, nato pa v poznih popoldanskih urah prispeli na sončno stran Alp. Danes jih popoldne čaka trening v Stožicah, ki pa bo zaprt za javnost, pred tem se bodo predstavnikom sedme sile predstavili selektor in dva reprezentanta. V nasprotju s petkovo tekmo z ZDA v ekipi ni več dveh igralcev, ki sta se vrnila v kluba. Gutierrez, eden izmed številnih dobrih napadalcev, ki jih ima na voljo Jose Nestor Pekerman, se je vrnil v Buenos Aires, kjer igra za argentinskega velikana River Plate, Edwin Cardona pa v domovino, saj je član Atletica Nacional iz Medellina.

Kolumbijski selektor napoveduje določene spremembe v obrambi, želi pa tudi hitrejšo igro izbrancev kot na tekmi z ZDA.

Ne spreglejte