Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 9. 2008,
22.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 27. 9. 2008, 22.47

8 let, 5 mesecev

Novogoričanom primorski derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
HiT Gorica je v 11. krogu PrveLige Telekom Slovenije na domačem igrišču premagala Luko Koper z 2:0.

V ne preveč kakovostnem primorskem derbiju so se zmage zavoljo boljše igre v drugem polčasu veselili Novogoričani, ki so letos Koprčane še drugič premagali. Izbranci Vlada Badžima so tako še vedno povsem na repu prvenstvene lestvice, medtem ko so se nogometaši Primoža Glihe vsaj začasno prebili na šesto mesto.

Napadalca poskrbela za zmago

V prvem polčasu so bili za odtenek boljši Koprčani, ki so nekajkrat zapretili predvsem z razdalje (Božičič je v 20. minuti kar nevarno meril z 20 metrov), a bili neučinkoviti. Novogoričani so bili še najbližje golu po nespretnem izbijanju Rajčeviča, ko je žoga končala prek gola v kotu.

Drugi polčas so precej podjetneje začeli štirikratni državni prvaki in se v 60. minuti veselili vodstva. Škarabotovo podajo z leve strani je ob daljši vratnici izkoristil Osterc, ki je natančno meril v daljši kot nemočnega Hasića. Devet minut pozneje je bila tekma odločena. Koprčani so zaman zahtevali nedovoljeni položaj, tako da se je Velikonja sam sprehodil pred Hasića in ga z natančnim strelom s 15 metrov tudi premagal.

Dve minuti pozneje bi se gosti lahko vrnili v igro, a je nevarno podajo Vilerja za nekaj centimetrov pred vrati zgrešil Djukić. V nadaljevanju si eni in drugi niso priigrali večjih priložnosti, tako da so pomembne tri točke ostale v Novi Gorici.

Ne spreglejte