Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2008,
20.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 17. 5. 2008, 20.03

8 let, 5 mesecev

Novogoričani uspešno branijo 3. mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Nafte so v 34. krogu Prve Lige Telekom Slovenije doma z 1:2 (0:0) izgubili proti Hitu Gorici.

V nepozabnem vzdušju in nogometnem dogodku v Mariboru, ko so bili Lendavčani poraženi, a obenem zapustili dober vtis, so v boju za obstanek ta konec tedna pričakali Hit Gorico. V prvem polčasu, bogatem s priložnostmi, je Nafta navdušila in le slabi realizaciji ter vratarju Simčiču se Goričani lahko zahvalijo, da so ob polčasu v slačilnico odšli z nedotaknjeno mrežo.

Nafta zapravljala priložnosti

Začelo se je že v tretji minuti, ko je z 18 metrov Vasiljev streljal tik mimo vrat, v naslednjem napadu pa je bil isti igralec v vlogi podajalca, Mujakovič pa je zgrešil vrata. Prvi pohod gostov na nasprotna vrata je v šesti minuti uspešno ustavil vratar domačih, Nafta pa je zatem le še stopnjevala pritisk.

Simčič je kar trikrat (8. 16. 18.) odlično posredoval ob strelih Seböka in enkrat Eterovića, nato pa so domači v 21 . minuti zapravili še stoodstotno priložnost; Matjašec je bil podajalec, Sebök pa je z glavo le nekaj centimetrov poslal žogo mimo vratnice.

Novogoričani kaznovali neučinkovitost domačinov

Potem ko se je šest minut pred koncem z izrednim posredovanjem izkazal Simčič, ubranil je žogo ob lobu Mujakovića, bi gostje kaj lahko kaznovali neučinkovitost gostiteljev. V 42. minuti se je Cvijanović nepričakovano odločil za strel s 25 metrov, žoga pa je oplazila vratnico nemočnega Luka. Rezultat se ni spremenil niti po strelih Trenevskega in Vasiljeva, ko se je znova izkazal Simčič.

Gosti so v nadaljevanju zaigrali bolj napadalno in v 52. minuti kaznovali neučinkovitost domačih. Demirović je izvajal kot z desne strani, ob statični domači obrambi pa je Velikonja, preko visokega Luka, zadel z glavo v nasprotni kot.

Ošlaj ublažil poraz

Nafta je zapravila še eno veliko priložnost v 62. minuti, ko Sebök ni najbolje zadel žoge, Eteroviča pa je ta presenetila in še ena priložnost je splavala po vodi. Gosti bi lahko povišali vodstvo minuto kasneje, a je Ekpoki z glavo meril previsoko. Repina je nato v 74. minuti brez potrebe za dres povlekel enega od Goričanov, sodnik pa je odločno pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je Demirović zanesljivo realiziral. Po drugem prejetem zadetku se je Nafta povsem predala in Ekpoki bi lahko v zadnji minuti dosegel še tretji zadetek za Goričane, ki so se v nadaljevanju prebudili, potem ko so jo srečno odnesli po odličnem prvem polčasu Lendavčanov. Nafta je v zadnjih trenutkih dvoboja le ublažila poraz, v sodnikovem podaljšku pa je z osmih metrov zadel Ošlaj.


Fotoutrinki s tekme:









Ne spreglejte