Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
1. 10. 2014,
0.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2014, 0.48

7 let, 12 mesecev

Novi rekord: legenda prehitela legendo (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najodmevnejši obračun torkovega dne je bil zagotovo derbi v Parizu, ki se je končal z domačo zmago in sploh prvim porazom Barcelone v tej sezoni. Xavi Hernandez je postavil novi mejnik.

Sedem tekem, 18 danih in nič prejetih zadetkov je bila popotnica Barcelone pred gostovanjem v Parizu, zato ni čudilo, da so bili pred dvobojem velikanov v rahli prednosti. Tudi zato, ker PSG, roko na srce, v tej sezoni sploh ne blesti. V desetih uradnih tekmah te sezone je kar šestkrat remiziral, in če vemo, da je šlo v večini primerov za tekme domačega prvenstva, je to bistveno manj, kar so pričakovali bogati lastniki.

Mnogi so celo napovedovali, da bi lahko bila za trenerja Parižanov Laurenta Blanca ravno tekma z Barcelono njegova zadnja, seveda če bo na njej izgubil. Zgodilo se ja ravno nasprotno. PSG je dosegel odmevno zmago, Barcelona pa ni samo izgubila, prejela je tudi prve tri zadetke v sezoni.

Luizu se je odvalil kamen od srca

Parižane je že v deseti minuti v vodstvo popeljal najdražji branilec na svetu, nogometaš, za katerega se je v tem poletju zanimala tudi Barcelona, David Luiz, ki se je svojega prvega zadetka v dresu PSG nadvse razveselil: "Za nami je fantastična tekma pred fantastičnimi gledalci. Sezone nismo začeli tako, kot smo si želeli, a tokrat smo bili od prvega do zadnjega trenutka izjemni. Zadetek mi pomeni res veliko, saj se od mene pričakuje veliko. Vedel sem, da obljuba dela dolg, zato sem še toliko bolj vesel. Sanje so se mi uresničile."

Že 68. Messijev zadetek v ligi prvakov

Veselje domačih je trajalo samo dve minuti, ko je po izjemni podaji Andresa Inieste s svojim 68. zadetkom v ligi prvakov izid poravnal kdo drug kot Lionel Messi, vseeno pa se je videlo, da je kljub odsotnosti prvega napadalca Zlatana Ibrahimovića PSG tisti, ki narekuje ritem.

V prvem delu je Marc-Andreja ter Stegna še enkrat premagal Marco Verratti, kar je bil sploh prvi zadetek Italijana v evropskih pokalih, v drugem delu je na 3:1 povišal Blaise Matuidi, Neymar je na to le še znižal na 2:3 in zmaga je zasluženo ostala doma. "Prikazali smo odlično igro proti ekipi, ki v tej sezoni še ni prejela zadetka. Zelo smo veseli, da nam je uspelo dokazati, da smo še vedno ekipa za velike stvari in da nas še ne gre odpisati," je po tekmi veselo razlagal strelec odločilnega zadetka Matuidi.

Iniesta: Moramo priznati, nismo prikazali dovolj

Barcelona je torej sploh prvič v tej sezoni izgubila in razočaranje po tekmi je bilo seveda razumljivo. "Mislim, da tole ni bil ravno idealen trenutek za prvi poraz v tej sezoni. A PSG je igral odlično, izkoristil vsako našo nepazljivost in konec koncev moramo priznati, da nismo prikazali dovolj," je po porazu športno priznal Andres Iniesta, ki je dodal: "Ko izgubimo, izgubimo skupaj, tudi ko zmagamo, zmagamo skupaj. Smo ekipa in moramo prevzeti odgovornost za poraz. Ne zanimajo nas druge ekipe, vemo pa, da bomo morali že naslednjič pokazati povsem drug obraz. Če bo tako, se nimamo česa bati."

Trener Barcelone: Vedeli smo, da bodo prišli tudi porazi

Tudi Luisa Enriqueja, trenerja, ki se je na klop Barcelone usedel to poletje, je bil to sploh prvi poraz, a po tekmi ni delal nikakršne drame. "PSG je podobna ekipa kot mi. So ekipa z izjemnimi in kakovostnimi posamezniki, ki imajo bogate mednarodne izkušnje. Vedeli smo, da nam v Parizu ne bo lahko. Naš strah je bil upravičen. Naredili smo nekaj napak, ki jih na tako visoki ravni ne smeš. Vedeli smo, da bodo prišli tudi porazi, zato za nas to ni nikakršen šok. To je nogomet."

Ne spreglejte