Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 9. 2008,
19.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 21. 9. 2008, 19.02

8 let, 5 mesecev

Nov boleč udarec za Pevnikovo četo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Laboda Drave so v 9. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:0 (0:0). Izbranci Roberta Pevnika so le štiri dni po ''pokalnem'' porazu z Livarjem (1:4) znova razočarali.

Potem ko so Ptujčani pred 14 dnevi doživeli hud poraz v Velenju, se jim je počitek, ki so ga bili v minulem krogu deležni zaradi burje v Ajdovščini, očitno zelo prilegel. Le malokdo bi glede na dosedanje predstave Domžalčanov in Ptujčanov slednjim pripisal več možnosti za zmago v medsebojnem obračunu.

Toda izbranci Ljubinka Drulovića so ne le premagali, ampak v drugem polčasu povsem zasenčili državne prvake, saj so kaznovali prav vsako njihovo napako in se na koncu veselili visoke zmage, ki jih je dvignila na četrto mesto in povsem približala prvi trojici. Domžalčani pa so v devetem krogu vknjižili prvi poraz, ki pa jih zaenkrat še ni stal vrha.

Simuliranje Zilića?

Ekipi sta v prvem polčasu imeli vsaka svoja obdobja igre, ki pa niso botrovala spremembi začetnega izida. Tako so bolje začeli Domžalčani in si prek Juninha priigrali prvo polpriložnost. Sledilo je nekaj akcij Drave, omembe vredna pa sta bila le poskusa Kronavetra v 15. minuti, ko je domžalski vratar Nemec žogo brez težav ukrotil, in Zilića, čigar strel je Nemec odbil.

V 24. minuti so domači po padcu Zilića v kazenskem prostoru Domžal zahtevali najstrožjo kazen, a jih je sodnik Skomina nagradil le z rumenim kartonom zaradi simuliranja. Sledilo je novo obdobje živahnejše domžalske igre. Najprej je Juninho meril previsoko s 30 metrov, nato je Novak povzročil nekaj težav Dravinemu vratarju Murku, Zatkovič pa je v zadnjem delu polčasa žogo po Novakovem strelu preusmeril mimo vratnice.

Sanjski polčas gostiteljev

Povsem drugače pa se je začel drugi polčas. V pičlih petih minutah so namreč domačini dvakrat zatresli mrežo državnih prvakov. V 51. minuti je Ogu z desetih metrov zadel za 1:0, v 56. minuti pa je Grižonič lepo našel Zilića, ki je sam stekel proti vratom Domžal. Ob koncu akcije je upravičil sloves dobrega strelca, saj je preigral še vratarja Nemca in podvojil prednost Ptujčanov. Gostom ni preostalo nič drugega kot popoln napad, a s tem so gostiteljem pustili več prostora.

Domžalčani so bili dvakrat celo blizu uspeha, a sta bila Knezović v 70. in Benko v 81. z glavo premalo natančna. Zato pa so zmagovalca v 77. minuti dokončno odločili domačini. Kronaveter je izvedel prosti strel z desne strani, Nemec je "zaplaval" v prazno, njegovo napako pa je kaznoval Halilović. Domžalski nogometaši so imeli do konca še nekaj priložnosti za vsaj ublažitev poraza, toda nenatančnost jih je tokrat drago stala.


Fotoutrinki s tekme:




Ne spreglejte