Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
7.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roman Bezjak Andraž Kirm

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 7.54

8 let

Noro: "SuperBezjak" po štirih in enem dodal še dva (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Roman Bezjak ohranja izjemen ritem. Mrežo Slavie je zatresel dvakrat in se na lestvici najboljših strelcev povzpel na tretje mesto. V polno tudi Andraž Kirm. Nejc Pečnik se je veselil na derbiju.

Samir Handanović: Inter je v nedeljo gostoval na štadionu, ki ga ljubljanski vratar pozna kot lasten žep. Črno-modri so na štadionu Friuli nadigrali Udinese in v 11. krogu serie A šestič zmagali. Bilo je prepričljivih 3:0. Vso tekmo, čeprav se je še nedavno spopadal z bolečinami v rebru, je med vratnicama milanskega velikana preživel mlajši izmed bratrancev Handanović in mrežo ohranil nedotaknjeno. Prislužil si je eno izmed najvišjih ocen v moštvu. Inter se je povzpel na četrto mesto, za vodilno Romo pa zaostaja devet točk.

Jan Oblak: Benfica je že v petek brez večjih težav upravičila vlogo favorita na gostovanju v Coimbri, kjer je s 3:0 ugnala Academico. Lizbončani po devetih krogih za vodilnim Portom zaostajajo tri točke, mladi slovenski vratar pa tokrat ni kandidiral za dvoboj.

Siniša Anđelković: Palermo je v drugi italijanski ligi vedno bližje vrhu. Po zmagi na nedeljskem gostovanju v Avellinu je poskočil na četrto mesto. Kranjčan je odigral vso tekmo, 52 minut pa je na igrišču prebil tudi Armin Bačinović, ki si je prislužil rumeni karton. Tretji Slovenec pri rožnatih s Sicilije, Aljaž Struna, ni kandidiral za dvoboj.

Mišo Brečko: Vodilni Köln je v ponedeljek zvečer v derbiju druge nemške lige nadigral drugouvrščeni Union iz Berlina kar s 4:0. Kozlički ostajajo edini neporaženi v prvenstvu. Trboveljčan, kapetan Kölna, je odigral vso tekmo, tako kot občasni reprezentant Dominic Maroh. Brečko se je v statistiko vpisal s prejetim rumenim kartonom.

Boštjan Cesar: Kapetan Slovenije je v ponedeljek zvečer na zadnji tekmi 11. kroga serie A pomagal Chievu do točke v Bologni. Gledalci niso videli zadetkov, Ljubljančan je prejel rumeni karton.

Branko Ilić: V izraelskem prvenstvu je Hapoel Tel Aviv po nedeljski zmagi nad soimenjakom, moštvom Hapoel Acre, skočil na tretje mesto. Bilo je 2:0, Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Bojan Jokić: Villarreal je v ponedeljek zvečer na zadnji tekmi 12. kroga španskega prvenstva v gosteh z 1:0 premagal Elche in se utrdil na četrtem mestu. Kranjčan zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje. Zadetek je padel v sodnikovem podaljšku.

Dejan Kelhar: Qabala je v razburljivem derbiju prve azerbajdžanske lige izgubila pri vodilnem Qarabagu s 3:4. Po 65 minutah je izgubljala že z 0:4, nato pa v zadnjem delu skoraj poskrbela za preobrat. Brežičan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Andraž Struna: V prvi grški ligi je PAS Gianninadoma premagala Platanias (1:0) in se povzpela na sedmo mesto. Ima 14 točk, tako kot četrtouvrščeni Panthrakikos, tako da je blizu vrhu. Primorec je v igro vstopil v 79. minuti, ko je bil že postavljen končni rezultat.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg še naprej kraljuje na avstrijskih (pa tudi evropskih) zelenicah. V 14. krogu bundeslige je dočakal že deseto zmago. V tej sezoni še ni izkusil poraza, po tesni zmagi nad graškim Sturmom pa ima deset točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Riedom. Kampl je odigral vso tekmo, tako kot Robert Berić pri gostih.

Andraž Kirm: Groningen je v nedeljo v napetem srečanju remiziral z Rodo, gledalci pa so videli šest zadetkov (3:3). Za enega je poskrbel Ljubljančan. V 53. minuti je povedal gostitelje v vodstvo (2:1), a veselje ni trajalo dolgo, saj so gostje iz Kerkradeja hitro izenačili. Zanimivo je, da je Groningen na Euroborgu kar trikrat zapravil vodstvo, zadnji zadetek pa prejel globoko v sodnikovem podaljšku. Kirm je vstopil v igro v 51. minuti in že kmalu zablestel. V izdihljajih srečanja je prejel rumeni karton. To je bil drugi zadetek slovenskega reprezentanta v tej sezoni, prvi po treh mesecih.

Rene Krhin: Bologna je v ponedeljek zvečer gostila Chievo. Štajerec se je znašel v prvi postavi in odlično odigral na mestu osrednjega branilca. Bil je izbran za najboljšega posameznika, dvoboj se je končal z 0:0.

Dejan Lazarević: Domžalčan je na gostovanju pri reprezentančnem cimru in dobrem prijatelju Krhinu ostal na klopi za rezervne igralce, gledalci pa so zaman čakali na zadetke.

Jasmin Kurtić: Sassuolo je v derbiju začelja v italijanskega prvenstvu v Genovi razžalostil navijače Sampdorie in poskrbel za odmevno zmago s 4:3. Novinci v serie A so si pot do treh točk izbojevali brez Belokranjca, ki je srečanje spremljal s klopi za rezervne igralce.

Valter Birsa*: Milan tone vse nižje. V soboto je doma izgubil s Fiorentino (0:2), Primorec pa je na igrišču vztrajal 57 minut. Rdeče-črni so na lestvici šele na 11. mestu, pred Sassuolom, ki je že na kritičnem 18. mestu (to mesto že pelje v drugo ligo), pa imajo le tri točke prednosti.

Josip Iličić*: Soigralci so v soboto pahnili na kolena sedemkratnega evropskega prvaka in tako poskrbeli, da se je zaostanek za vodilno Romo znižal na deset točk. Kranjčan se še vrača po poškodbi, po nekaterih napovedih naj bi se pridružil kandidatom za srečanje že prihodnji konec tedna.

Roman Bezjak:K orošec je v sanjski formi. V tednu je dosegel kar sedem zadetkov. Štiri na prejšnji prvenstveni tekmi, enega je med tednom dodal v pokalu, dva pa še v soboto, ko je vodilni Ludogorec v derbiju 16. kroga bolgarskega prvenstva ponižal sofijsko Slavio kar s 4:0. Slovenski reprezentant se je med strelce vpisal že v 4. in 6. minuti (krasen udarec s prve), na igrišču pa vztrajal vse do konca. Za popolno srečo moštva iz Razgrada je poskrbel še poraz neposrednega tekmeca za prvo mesto, Litexa iz Loveča, ki je izgubil v Plovdivu. Bezjak je v tej sezoni v prvenstvu dosegel devet zadetkov in je tretji najboljši strelec tekmovanja.

Zlatan Ljubijankić: Omiya Ardija je konec tedna počivala, saj je v nedeljo potekal finale japonskega pokalnega tekmovanja. Moštvo iz Saitame je nanizalo šest porazov, v prvenstvu pa si je štiri kroge pred koncem vendarle zagotovilo obstanek, tako da lahko ob koncu sezone zaigra sproščeno.

Tim Matavž: PSV Eindhoven je v krizi. Na zadnjih petih tekmah, če štejemo vsa tekmovanja, je ostal brez zmage, za nameček pa še izpadel iz pokala. V soboto je na domačem Philipsu brez pomoči Primorca, ki je ostal na klopi, remiziral z moštvom PEC Zwolle (1:1) in zdrsnil na peto mesto. Na njegovo srečo je pri vrhu zaznati ogromno gnečo, saj ima vodilni AZ pred osmouvrščenim Groningenom le tri točke prednosti.

Milivoje Novaković: Omiya Ardija je konec tedna počivala, saj je v nedeljo potekal finale japonskega pokalnega tekmovanja. Moštvo iz Saitame je nanizalo šest porazov, v prvenstvu pa si je štiri kroge pred koncem vendarle zagotovilo obstanek, tako da lahko ob koncu sezone zaigra sproščeno.

Nejc Pečnik: V največji tekmi na tem delu Evrope je Crvena zvezda s pomočjo nespretnega nogometaša Partizana Milana Obradovića, ki je v 18. minuti premagal svojega vratarja, premagala črno-bele in se jim na lestvici približala na vsega točko zaostanka. Korošec je odigral vso tekmo, imel tri polpriložnosti, v 31. minuti pa prejel rumeni karton.

Ne spreglejte