Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 7. 2010,
22.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 22.40

8 let

Nizozemci po stopinjah Kekove čete?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zgodovina v Port Elizabethu se ponavlja. Slovenija je uradni trening zaradi načete zelenice na štadionu Nelson Mandela Bay opravila na bližnjem Gelvandalu, podobne usode so bili deležni Nizozemci.

''Tulipani'' se v mestu, v katerem je Kekova četa izgubila z Anglijo, nato pa kmalu po zaključnem sodnikovem pisku izvedela še za usodno spremembo rezultata na tekmi med ZDA in Alžirijo, pripravljajo na težko pričakovani četrtfinalni obračun z Brazilijo.

Prireditelji v Port Elizabethu že cel teden skrbno bedijo nad stanjem travnate površine, ki je konec dvoboja osmine finala med Urugvajem in Južno Korejo (2:1) pričakala v poraznem stanju, svoje pa je v naslednjih dneh pridodalo še deževno vreme. V želji, da bi zelenico kar najhitreje spravili v red, so čez noč pustili na štadionu prižgano umetno razsvetljavo, ki naj bi pripomogla k hitrejši rasti in izboljšanju najbolj poškodovanih delov igrišča.

Gelvandale prinaša nesrečo

V četrtek bi morali izbrani vrsti Brazilije in Nizozemske na štadionu opraviti uradni trening, a so naleteli na rdečo luč prirediteljev, saj potrebuje travnata površina še dodaten dan ''počitka''. Nogometaši v oranžnem so se odpravili na štadion Gelvandale, kjer je dan pred srečanjem s ''tremi levi'' trenirala tudi Slovenija, petkratni svetovni prvaki pa so še zadnje taktične zamisli pred četrtfinalnim dvobojem premlevali na univerzitetnem igrišču Nelson Mandela Metropolitan University. Omenjena univerza je pred štirimi leti predsedniku Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Josephu Blatterju podelila častni doktorat za njegove zasluge pri dodelitvi svetovnega prvenstva JAR. Zanimivo pa je, da štadion Gelvandale za razliko od univerzitetne zelenice ne prinaša sreče. Slovenija je na njem opravila trening in naslednji dan izgubila, podobno se je godilo Južnokorejcem, ki so morali tako kot Urugvajci zaradi načete zelenice na štadionu Nelson Mandela Bay trening pred dvobojem osmine finala opraviti drugje. Azijci so ga opravili na Gelvendalu in naslednji dan izpadli. Bodo šli po stopinjah Kekovih izbrancev tudi Nizozemci?

Ne spreglejte