Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Fernando Torres Liverpool nogomet Chelsea Atletico Madrid Brendan Rodgers

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 15.07

8 let

Ni prvi april, bo pa kmalu prvi januar: se Fernando Torres vrača v Liverpool? (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ker se počasi, a vztrajno bliža zimski prestopni rok, so mediji vsak dan polni različnih namigov. S spektakularnim je postregel britanski Mail, ki seli Fernanda Torresa nazaj na Anfield.

Nekdanji nogometni biser je obetal res veliko. Mnogi so mu napovedovali, da bo eden najboljših nogometašev na svetu, a po čustvenem in bolečem odhodu iz Liverpoola v Chelsea Španec ni bil več enak kot prej. Poškodbe, izguba samozavesti, tudi leta in posledično manjša hitrost mu niso pomagale in kriza napadalca kar traja in traja. Mislili boste, da se šalimo, a Torres po odhodu z Anfielda ni bil več enak in videti je, kot bi ga začaralo kakšno mitološko bitje, ki stiska pesti za Liverpool. Podobne težave ima zdaj tudi Emmanuel Adebayor, nad katerim kar njegova mama izvaja "vudu". Mogoče gre pri Špancu za kaj podobnega, uroka pa bi ga rešila le kakšen poljub princa na belem konju in vrnitev na Anfield. Mogoče pa se pravljica, polna zapletov in trpljenja, res razplete v to smer.

Podpisal za Chelsea in padel v sivo povprečje

Torres je iz matičnega Atletica na Otok prišel leta 2007 ter v treh letih in pol za Liverpool dosegel 81 zadetkov. Bil je neustavljiv ter strah in trepet vsake obrambe, nato pa je poskrbel za nekaj nedopustnega. Pisal se je januar 2011, ko so Londončani za izvrstnega napadalca Liverpoolu odšteli rekordnih 58 milijonov evrov in ga zvabili v svoje vrste. Jeza navijačev Redsov je bila ob tem nepopisna. Torresovi dresi so takrat goreli kot kresovi v času turških vpadov, verjamemo pa, da ni malo takih, ki zamero do Fernanda gojijo še danes. Zato se namigi, ki so v javnost pricurljali pred dnevi, naravnost ironični, smešni, a v nogometu velikokrat drži rek, da je tam, kjer je dim, tudi ogenj. Zakaj?

Liverpool nikakor ni zadovoljen s prišlekom v poletnem prestopnem roku Mariem Balotellijem, za katerega je Brendan Rodgers odštel 20 milijonov evrov. Kljub opozorilom, da je muhasti Italijan težaven, se je Severni Irec le nasmihal: "Če kdo, ga bom v red spravi jaz." Očitno ne. Balotelli ima na Anfieldu težave s poškodbami, z učinkovitostjo v napadu in – ne boste verjeli – tudi sam s sabo. Ljubezen med Rodgersom in Balotellijem, čeprav trener tega javno ne prizna, pa je vsak dan manjša.

"Zlati deček" prevzel vlogo napadalca

Ostaneta le še Rickie Lambert in poškodovani Daniel Sturridge, zato Liverpool na vse kriplje išče novo alternativo. Januarski prestopni rok bo za to več kot primeren. Rodgers sicer v zadnjem času igra kar brez napadalca, saj po njegovem mnenju ti tako ali tako niso učinkoviti, zato v napadu igra z novopečenim "zlatim dečkom" Raheemom Sterlingom. Vprašanje pa je, ali je to res tisto, kar si želi trener Liverpoola.

Navijači imajo nerealno željo, ki sliši na ime Karim Benzema. Gre za napadalca Reala, prepričani pa smo, da je, če že moramo izbirati, veliko realnejša vrnitev Fernanda Torresa, ki ga po štirih mesecih posoje pri AC Milanu že brcajo iz prestolnice mode. Španec je v desetih nastopih za italijanskega velikana dosegel en sam zadetek, v zadnjem času pa sploh ne dobi več priložnosti.

Že vrabci čivkajo, da Italijani že nekaj tednov iščejo možnosti, kako Španca, pa čeprav so podpisali pogodbo o dvoletni posoji, posesti na letalo in ga poslati nazaj v London. A trener Chelseaja Jose Mourinho je sedmi sili že priznal, da je Špančeva vrnitev nemogoča in da ima dovolj napadalcev (čeprav to ni res), zato sta se v igro za novega delodajalca izgubljenega napadalca čez noč prelevila kluba, v katerih je El Niño igral kot prerojen: Atletico Madrid in Liverpool.

Balotelli v Napoli, Torres na Anfield?

Atletico je že dejal, da morebitni "nakup" Torresa ni nemogoč, a zanj ni pripravljen odšteti niti centa. Se pravi, če mu ga Londončani dajo zastonj, ga vzamejo, sicer pa ga lahko kar obdržijo. Mogoče tudi ta možnost ni povsem nesprejemljiva za Chelsea, saj je Torres še vedno eden najbolje plačanih njihovih nogometašev, zato razrešitev s plačilne liste tudi ne bi bila povsem brez vrednosti.

Liverpool se za zdaj še ni ne zanikal ne potrdil morebitnega vnovičnega snidenja z nekdanjim junakom, se pa veliko govori o odhodu Balotellija na posojo v Napoli, kar bi pomenilo, da 18-kratni angleški prvaki pripravljajo teren za novega napadalca. Je Torres res tisto, kar si želijo? Rodgers da veliko na staro slavo, v tem slogu je kupil tudi SuperMaria. Bomo videli.

Lahko, da bo še vroče

Skratka, bliža se prestopni rok, kjer bomo lahko prebirali številne neresnice, tudi kakšno resnico, a tako je vedno, ko imamo opraviti z nogometnim prestopnim rokom. Čeprav ni pričakovati, da bodo klubi aktivni v tolikšni meri kot poleti, bi se vseeno lahko zgodila kakšna bombica. Torresova selitev nazaj Anfield, bi to zagotovo bila.

Ne spreglejte