Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 6. 2018,
18.35

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Natisni članek

Neymar FIFA SP 2018

Torek, 19. 6. 2018, 18.35

5 let, 10 mesecev

Bolečine v gležnju

Neymar odšepal z igrišča in preplašil navijače

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilec Neymar, eden največjih nogometnih zvezdnikov na svetu, je preplašil navijače petkratnih svetovnih prvakov. Zaradi udarca v gleženj je v ponedeljek izpustil trening, današnjega pa končal že po 15 minutah in odšepal z igrišča. Reprezentančni zdravnik je pojasnil, da bolečine v gležnju niso povezane s poškodbo stopala, zaradi katere je Neymar pred SP prisilno počival več mesecev.

Zvezdnik Neymar na svetovnih prvenstvih nima sreče z zdravjem. Pred štirimi leti si je po krutem prekršku Kolumbijca Juana Zunige poškodoval hrbet v četrtfinalu in izpustil dvoboja, v katerih si je Brazilija pred domačim občinstvom zaman prizadevala, da bi se znašla na zmagovalnem odru.

Nemčija 2014
Sportal SP 2014: Brazilci izkusili ponižanje vseh ponižanj

Nad njim so naredili deset prekrškov

Na današnjem treningu je na igrišču preživel le 15 minut. | Foto: Reuters Na današnjem treningu je na igrišču preživel le 15 minut. Foto: Reuters Štiri leta pozneje, ko spada Brazilija med največje favorite za osvojitev svetovnega naslova v Rusiji, mu je v spomladanskem delu nagajala poškodba stopala, zaradi katere je bil prisiljen za več mesecev pozabiti na igrišče.

Svet se je spraševal, ali bo dobil bitko s časom in sploh nastopil na SP. Okrevanje je potekalo v skladu z napovedmi, tako da je že na pripravljalnih tekmah, ko je zatresel mreži Hrvaške in Avstrije, dokazal, da je že pripravljen za največje napore.

Na prvi tekmi na letošnjem SP je nastopil proti Švici (1:1), na dvoboju pa utrpel boleč udarec v desni gleženj, zaradi katerega v ponedeljek sploh ni stopil na igrišče. Preskočil je trening, v torek pa se pridružil soigralcem, a že po 15 minutah po posvetu z zdravnikom odšepal z igrišča.

Japonska, Kloumbija
Sportal Skomina pisal zgodovino, Japonci slavijo veliko zmago

V brazilskem taboru so prepričani, da z Neymarjem ni nič hujšega, tako da naj bi v petek pomagal soigralcem proti Kostariki. | Foto: Reuters V brazilskem taboru so prepričani, da z Neymarjem ni nič hujšega, tako da naj bi v petek pomagal soigralcem proti Kostariki. Foto: Reuters

"Neymar je občutil bolečino, se vrnil k fizioterapevtu, jutri pa bi lahko že normalno opravil trening," je napovedal zdravnik Rodrigo Lasmar. Švicarji so nad prvim zvezdnikom Brazilije v nedeljo naredili kar deset prekrškov, kar je v zadnjih 20 letih največ prekrškov na tekmi nad enim igralcem. Na SP 1998 v Franciji so jih več naredili nad napadalcem Anglije Alanom Shearerjem (11).

Po SP 1998 (Alan Shearer) ga ni bilo nogometaša, nad katerim bi bilo na največjem tekmovanju na enem dvoboju vsaj deset prekrškov. | Foto: Reuters Po SP 1998 (Alan Shearer) ga ni bilo nogometaša, nad katerim bi bilo na največjem tekmovanju na enem dvoboju vsaj deset prekrškov. Foto: Reuters

Selektor Tite ni hotel tvegati, tako da Neymar ni nadaljeval treninga. Brazilce čaka v petek druga tekma na SP v Rusiji. Pomerili se bodo s Kostariko, v taboru selecaa pa so prepričani, da bo prvi zvezdnik PSG in magnet za občinstvo do takrat povsem pripravljen.

Rusija Egipt
Sportal Norišnica v St. Peterburgu, Rusi skačejo od veselja, Skomina pisal zgodovino
Brazilija, Švica
Sportal Švicarji prekrižali načrte Brazilcem
banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji
Ne spreglejte